2019-01-16 12:41


Aviz pozitiv pentru Iacob, Sutiman, Brădiceanu şi Vasilache

 |  15:13
Aviz pozitiv pentru Iacob, Sutiman, Brădiceanu şi Vasilache

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil toate propunerile înaintate pentru conducerile DNA şi PÎCCJ, a anunţat marţi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Acestea sunt Marius Iacob, propus în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Camelia Sutiman - ca şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Simona Brădiceanu - propusă şef Secţia de resurse umane şi documentare, şi Ion Vasilache - şef al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ.

"În urma analizării proiectelor de management prezentate, precum şi a interviului susţinut de candidaţi, în temeiul art. 40 lit. h din Legea 317/2004 (...), Secţia pentru procurori a CSM a decis acordarea următoarelor avize: pentru procurorul Marius Iacob - aviz pozitiv cu unanimitate de voturi; pentru procurorul Camelia Sutiman - aviz pozitiv cu unanimitate de voturi; pentru procurorul Simona Bădiceanu - aviz pozitiv cu majoritate de voturi; pentru procurorul Ion Vasilache - aviz pozitiv cu unanimitate de voturi", se arată într-un comunicat al CSM transmis marţi Agerpres.

Hotărârile Secţiei pentru procurori a CSM vor fi motivate şi vor fi transmise Ministerului Justiţiei în perioada imediat următoare.

În şedinţa de marţi a Secţiei pentru procurori a CSM au fost audiaţi Marius Iacob, Camelia Sutiman, Simona Bădiceanu şi Ion Vasilache, candidaţi nominalizaţi de Ministrul Justiţiei pentru funcţiile de procuror şef adjunct al DNA, procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ, procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ şi procuror şef al Secţiei parchetelor militare din cadrul PÎCCJ.

Potrivit calendarului stabilit de Secţia de procurori a CSM, vor susţine interviuri miercuri Iuliana Nedelcu - propusă procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ, Antonia-Eleonora Constantin, propusă adjunct al Secţiei Judiciare din PÎCCJ, şi Claudiu Dumitrescu, propus ca şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, în prezent şeful Departamentului de Luptă Antifraudă.

Fiecare candidat are la dispoziţie, potrivit ordinii de zi a şedinţei publicate pe site-ul CSM, aproximativ 30 minute pentru prezentarea proiectului de management şi 75 minute pentru întrebările membrilor Consiliului.

Dispoziţiile art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 stabilesc că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul-şef al DNA, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţie ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau de procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: aviz, pozitiv, CSM, DNA, PICCJ, marius, iacob
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...