2019-02-20 19:41


Avocat, fost judecător, recidivist la corupţie. Arestat pentru trafic de influenţă, deşi avea o condamnare cu suspendare pentru luare de mită

 |  20:23
Avocat, fost judecător, recidivist la corupţie. Arestat pentru trafic de influenţă, deşi avea o condamnare cu suspendare pentru luare de mită

Fostuljudecător Cristian Constantin Catană, actualmente avocat în Baroul Neamţ, afost arestat pentru trafic de influenţă. El a părăsit magistratura după ce afost condamnat la închisoare cu suspendare pentru o mită primită în 2004, fiindprins în flagrant delict tot de DNA.

AvocatulCristian Catană a fost arestat de judecătorii Curţii de Apel Bacău, pentrutrafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins bani în schimbul intervenţieipe lângă judecători pentru soluţionarea mai rapidă şi favorabilă a unui dosarcivil care viza un teren şi construcţiile aferente.

Potrivitprocurorilor Serviciului Teritorial Bacău al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înperioada septembrie 2010 - 30 noiembrie 2010, Catană a pretins de la doidenunţători suma de 1.000 de euro sau echivalent în lei pentru a-şi exercitainfluenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra magistraţilor judecătoridin cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ. Avocatul a solicitat această sumă de banipretinzând că va asigura soluţionarea mai rapidă şi în mod favorabil a unuidosar civil în care una dintre persoanele denunţătoare avea calitatea dereclamant, dând de înţeles denunţătorilor că suma de 1.000 de euro estedestinată magistratului învestit cu soluţionarea acestui dosar. Dosarul vizarevendicarea unui teren şi a construcţiilor aferente situate în municipiulPiatra Neamţ. În 3 decembrie, Constantin Cristian Catană a fost prins înflagrant delict în timp ce primea banii. La instrumentarea acestui dosar,procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Informaţiişi Protecţie Internă.

Sumacerută, scrisă pe un şerveţel

În octombrie 2004, pe când era judecător,Catană a fost denunţat de un bărbat din PiatraNeamţ că i-a cerut mită. Potrivit anchetei, pe 15 octombrie 2004, judecătorul Cristian Catană a abordat-o pe avocata denunţătorului, spunându-i că ar vrea să vorbească cu clientul ei. Magistratul s-a întâlnit cu acesta, Viorel Bordeianu, la restaurantul Căprioară dinPiatra Neamţ şi i-a dat de înţeles că, în dosarul pe careîl avea spre judecare privind infracţiunile de ameninţare şi calomnie, soluţia poate fi „şi bună, şi rea“. Pentru „a fibine“, Catanăi-a scris pe un şerveţel că este nevoie de 700 de euro. Magistratul a fostprins în flagrant delict la 18 octombrie 2004, în timp ce primea suma de 500 deeuro. Afost arestat tot de Curtea de Apel Bacău, deşi aîncercat să-i covingă pe magistraţi că suma găsită asupra lui la flagrantreprezenta un împrumut.

CristianCatană a fost trimis în judecată, dar magistratul astrămutat cauza de mai multe ori, dosarul fiind soluţionat în final de Curtea de Apel Ploieşti. În cursul anului2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de ApelPloieşti hotărând condamnarea acestuia la trei ani de închisoare cu suspendareacondiţionată a executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare demită.

Victimaunei răzbunări în stil mafiot

CristianCatană a stat în arest din octombrie 2004 până pe 8 ianuarie 2005, când a fost pus înlibertate. La puţin timp după ce a părăsit arestul, Catană a fost victima unui atac mafiot. Autoturismul său, un Audi A4, fabricat în 2001, a fost incendiat în parcare şi a arsaproape integral. Paguba a fost estimată la6.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...