2018-12-18 17:54


Avocatul Poporului s-a decis: Va ataca la CCR ordonanța de urgență

 |  23:59
Avocatul Poporului s-a decis: Va ataca la CCR ordonanța de urgență

Victor Ciorbea, titularul postului Avocatul Poporului, va ataca vineri la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.

Reamintim ca Ciorbea declarase initial ca nu are temei legal sa atace ordonanta, motivand ca actul legislativ nu a intrat in vigoare. La o zi distanta, Ciorbea a avut o intalnire la sediul institutiei cu presedintele Iohannis, iar dupa intalnire si-a nuantat pozitia, anuntand ca va analiza optiunile.Ciorbea isi motivase refuzul spunand ca nu poate sesiza CCR decat dupa ce intra Ordonanta in vigoare, adica peste 10 zile de la adoptare. In realitate, exista un precedent in 2013. Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, in conditiile in care aceasta intra in vigoare pe 25 octombrie. Deci, a atacat o Ordonanta de Urgenta cu doua saptamani inainte de a intra in vigoare. Atunci, CCR a analizat sesizarea si a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, Ordonanta de Urgenta fiind abrogata. Diferenta fata de situatia de acum este ca in octombrie 2013, Avocatul Poporului era Anastasiu Crisu, nu Victor Ciorbea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: victor ciorbea, avocatul poporului, ccr, ordonanta de urgenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SA FIE
03 Feb 2017

ADEVARAT SI BINE CA TI- A VENIT MINTEA LA CAP.TI- AI MAI SPALAT PACATELE
AVOCATUL
03 Feb 2017

Dle ciorbea bine ca ati hotarat sa atacati pentru cu alfel lucrurile vor degenera daca ordonanta nu va fi abrogată.acesti infractori nu vor mai avea cum sa iasă pe strada.
Random imageUltimele stiri


loading...