2018-12-10 06:21


Jonglerii cu funcţii la Interne

 |  21:00
Jonglerii cu funcţii la Interne

Scandalul privind angajările ilegale din Jandarmerie a provocat decapitarea instituţiei, dar şi demiterea unor personaje-cheie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Cei care şi-au pierdut funcţiile au fost şefii Jandarmeriei, generalii Olimpiodor Antonescu şi Nicolae Rugină, adjunctul său, secretarul general al MAI, chestorul Cristian Baci, şi directorul de resurse umane, chestorul Adrian Pătraşcu. Aceştia au fost trimişi în judecată, pe 5 iulie, pentru abuz, respectiv neglijenţă în serviciu. Una dintre persoanele angajate în cadrul Jandarmeriei, pentru a putea fi mutată în structurile Poliţiei Române, a fost Cornel Faris. Acesta a fost încadrat ilegal ca şef al Direcţiei Financiare din cadrul Jandarmeriei, iar apoi transferat şi, practic, promovat la Direcţia Generală Financiară a MAI, deci pe o funcţie prevăzută pentru gradul de general.

I-am contactat telefonic pe cei enumeraţi mai sus, care au fost puşi la dispoziţia unor structuri prin ordin al ministrului. Singurul care nu a putut fi găsit a fost Olimpiodor Antonescu. Chestorul Adrian Pătraşcu ne-a spus că nu vrea să discute cu noi şi a închis telefonul. Generalul Nicolae Rugină ne-a declarat că se consideră nevinovat şi că, în ciuda scandalului, familia îi este alături, chiar dacă a trecut printr-un şoc, iar cei care i-au fost subordonaţi îl apreciază în continuare. „Dacă ştiam ce se întâmplă, nu intram în aşa ceva. Eu doar am semnat o notă-raport”, ne-a spus generalul Nicolae Rugină.

Între MAI şi Poliţia Capitalei

Mai enigmatică este situaţia chestorului Cristian Baci. După începerea urmăririi penale, în toamna anului trecut, a fost destituit din funcţia de secretar general şi împuternicit într-o funcţie, la Direcţia Logistică, potrivit unor surse. În ultima sa declaraţie de avere, completată personal de Baci, pe 27 iulie, apare ca fiind director general-adjunct în cadrul ministerului. Fiind trimis în judecată, firesc şi legal era ca, în conformitate cu Statutul poliţistului, să nu aibă o funcţie de conducere. Contactat telefonic, el ne-a spus că este „la dispoziţia DGPMB”. Surse din interiorul Poliţiei Capitalei ne-au confirmat că a fost distribuit în cadrul Serviciului Juridic, dar că acum este în concediu, fapt recunoscut chiar de Baci. Astfel, până la întoarcerea din concediu, el este în continuare director general-adjunct. Întrebat de ce în declaraţia de avere apare acea funcţie, Baci ne-a spus că nu este problema lui, ci a celor care manipulează aceste documente. Cu toate acestea, declaraţia este completată personal de el. Când am vrut să lămurim acest aspect, Cristian Baci ne-a închis telefonul.

Protejatul şi protectorii, la aceeaşi masă

Cornel Faris este un caz uluitor pentru structurile MAI. Din şofer la Dinamo a ajunscolonel de jandarmi şi comisar de poliţie în doar cinci zile.

La 44 de ani, poate fi considerat un angajat de succes al MAI. Faris este asociat în societatea comercială Berlin Com SRL, prin care derulează afaceri în domeniul transporturilor şi al extracţiei, având şi o balastieră. Este patronul restaurantului „La Jupânu” şi are o vilă cu piscină. Acum este detaşat la Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina. În 2002, a fost cercetat în scandalul diplomelor false de la MAI, pentru că la dosarul său ar fi fost găsit un asemenea document de bacalaureat. A scăpat de condamnare pentru că fapta s-a prescris.

Surse din anturajul „afaceristului-poliţist” Cornel Faris ne-au dezvăluit că, la începutul acestei veri, în plină anchetă derulată de procurori pentru că a fost ajutat ilegal să acceadă în structurile MAI, chestorii Cristian Baci şi Adrian Pătraşcu ar fi participat la nunta acestuia, ce ar fi avut loc într-un local pe care Faris îl deţine în localitatea ilfoveană Bragadiru. Contactaţi telefonic, Cristian Baci a negat categoric că ar fi participat la nuntă, în timp ce Adrian Pătraşcu ne-a trântit telefonul în nas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SINDICALISTUL
25 Aug 2011

Daca cei de la parchet sunt corecti, de ce nu verifica cum s-a angajat si comisarul Mihai Cristiandin MAI si mai ale, cine l-a angajat?
SECURISTUL
26 Aug 2011

CRISTIAN BACI face parte din "CLUBUL LUI VASILE BLAGA" IN CARE MAI SUNT MEMBRII FONDATORI, NICOLAE CHESNOIU pensionar angajat consilier al ministrului de interne, MATEI STANCIU pensionar angajat ca DIRECTOR general LA DIRECTIA DE LOGISTICA pe care BLAGA a facut-o GENERALA pentru STANCIUC ca recompensa la CONTRACTE MANARITE I in perioada cand BOC striga din toti bojogi FACETI REFORMA PRIN REDUCERE DE STRUCTURI SI DE PERSONAL la MAI Refoma s-a intele DEFORMA cum vor muschii unor farisei. LA ACEASTA DIRECTIE GENERALA DE LOGISTICA ESTE ADJUNCT nimeni altul decat FIRFIZONUL ARANJOR CRISTIAN BACI pe care BLAGA l-a tinut dupa el si l-a pus in functie mare si la Ministerul DEZVOLTARII cand a fost ministru pentru ca se pricepe la jonglerii juridice in domeniul achizitiilor dar si in ceea ce priveste infiintarea si ocuparea unor functii grase. GHINIONUL LUI A FOST PICAREA lui BLAGA ca altfel ERA PE CAI MARI umplea MAI DE ELEFENTI, bineinteles pe bani multi. ACUM marele BACI ii CONSILIAZA PE STANCIUC SI CHESNOIU PENTRU A PUTEA ASCUNDE URMELE FRAUDELOR DE furia politistilor CARE N-AU BANI DE SALARII ECHIPAMENT SI ALIMENTE . STANCIUC -un papagal-este coleg de scoala de izmene abs. la SIBIU cu STRICATUL de Oprea Gabriel care si-a facut nunta fiicei la PLATUL SNAGOV cu chelneri de la MApN pe care i-a echipat cum a vrut el pentru ca a fost sef de ospatari o viata intreaga, cu tinuta noua si cu multe alte cheltuieli bagate la consum pentru nuntasi pe seama MApN. CHESNOIU are sotia angajata prin Metoda BACI la DGIPI aflandu-se in situatia de conflict de interese si incompatibilitate de cand a angajat-o (sotia culege informatii unde sotul sau dir la Dir FINANCIARA - GENERALA facuta in aceleasi conditii ca si cea de LOGISTICA, poate goli conturile MAI). Cei trei "mucenici" ai lui BLAGA; BACI, CHESNOIU si STANCIUC sunt cei care aranjeaza in continuare ploile in MAI intr-un mod fericit deoarece IGAS le tine de sase.
ALEXANDRU
09 Dec 2012

O decizie corecta si de mult asteptata demiterea lui Stanciuc, de catre Berca. Stanciuc a fost si, probabil, va ramane unul dintre cele mai corupte si imorale personaje din istoria recenta a Ministerului de Interne.Pentru cei care nu cunosc detalii, doar vreau sa spun ca este un produs al scolii de securitate de la Baneasa, un soi de general de intendenta, care a detinut functii importante inca de pe vremea lui Ceausescu in aparatul de represiune. Dupa '89 a servit cu loialitate interesele financiare ale multor oameni de afaceri beneficiari ai unor contracte grase cu Ministerul de Interne (majoritatea fosti securisti), sau cu Rezervele de Stat, fiind recompensat de Iliescu cu gradul de general si de securistii din afaceri cu o avere de invidiat, virata pe numele sotiei, care are afaceri in domeniul farmaceutic.In interiorul Ministerului s-a comportat ca o canalie, santajand subordonatii sau egalii in functie si in grad pe considerente politice, financiare sau de apartenenta la grupurile vremelnice de presiune ce conduceau ministerul din umbra.Dupa ce guvernul Boc a interzis cumulul pensiei cu salariul, Stanciuc a iesit rapid la pensie, incasand un pot gras de peste 150.000 lei din bani publici, dupa care a fost reincadrat pe functia de pe care s-a pensionat, adica asta dupa care a fost demis, beneficiind de continuitatea functiei si a influentei asupra contractelor de tot felul incheiate cu MAI.Decizia mareata a luata \"dulaul\" Blaga........ Nu sunt un mare fan al domnului Berca, dar daca se adevereste ca Stanciuc a fost scos definitiv din structurile MAI, il salut si ii doresc succes deoarece o asa decizie nu a fost in stare sa o ia niciun ministru de interne din ultimii 15 ani!!! (Aceasta se intampla in primavera anului 2012) Din nefericire a revenit in calitate de consilier, pe langa ministri care s-au succedat, pentru a controla actiunile ce s-ar demara impotriva lui. Are amante in minister, le-a cadorisit cu cate doua case, asa ca, ce ne mai miram ca a cumparat in jurul lui oameni influenti. Dar, daca se vrea, poate fi detronat, judecat si condamnat. Dar poate ca cineva are interese mai presus de binele romanilor si in special al cadrelor din MAI. Daca Ion Peligrad este asa cum se spune, un om cinstit, correct, icoruptibil, sa faca verificari la sange si sa constate cate ilegalitati au fost facute in acte si cu oameni, pe perioada lui stanciuc. Sa constate ca s-au dat case celor cu case, primite tot de la MAI, recte de la Stanciuc, care s-a crezut tot timpul pe mosia lui. Nu este decat chestiune de timp. FIECARE VA PLATI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, asa cum a demonstrat istoria.
Random imageUltimele stiri


loading...