2017-01-21 02:14

DEZVALUIRI


Bancnote de 100 de lei, falsificate la Bihor. Opt persoane trimise în judecată de DIICOT

 |  19:59
Bancnote de 100 de lei, falsificate la Bihor. Opt persoane trimise în judecată de DIICOT
Optpersoane din Bihor acuzate că au falsificat şi pus în circulaţie bancnote de100 de lei au fost trimise în judecată, ele riscând o pedeapsă între trei şi 20de ani de închisoare.

„Poliţiştiibihoreni împreună cu procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradeaau finalizat cercetările cu privire la un grup infracţional de crimăorganizată, ai cărui membri au fost cercetaţi sub aspectul comiteriiinfracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizatîn vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede sau alte valori,deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şinerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Grupul era format din optbihoreni”, a declarat inspectorul Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Membrii reţeleisunt acuzaţi de contrafacerea şi punerea în circulaţie de bancnote contrafăcuteavând cupiura de 100 lei. Astfel, în perioada octombrie 2010–februarie 2011, aufost depistate 13 plasări de bancnote cu cupiura de 100 lei falsă, în diferitelocalităţi din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu-Mare. „În urma percheziţiilordomiciliare efectuate, poliţiştii BCCO Oradea au descoperit şi ridicat de ladomiciliile suspecţilor aparatură electronică folosită la contrafacereabancnotelor, 14 telefoane mobile, o armă de foc letală deţinută ilegal, precumşi alte bancnote pregătite pentru contrafacere”, a mai precizat Alina Dinu,purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

În lunamartie, cei opt membri ai grupării au fost reţinuţi în arestul IPJ Bihor pentruo perioadă de 24 de ore, iar pentru cinci dintre aceştia au fost emise mandatede arestare preventivă, fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv.În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pedepse privative delibertate cuprinse întretrei şi 20 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image