2017-01-17 21:14

DEZVALUIRI


Banii bucureștenilor pe te miri ce... Supervizarea refacerii unor străzi - 600.000 de euro

 |  19:47
Banii bucureștenilor pe te miri ce... Supervizarea refacerii unor străzi - 600.000 de euro
Administrația Străzilor București, aflată însubordinea Primăriei Capitalei și condusă de Alina Roman, cunoscută drept„Blonda de la străzi”, aruncă peste 600.000 de euro pe serviciile unor firmecare vor monitoriza proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a unor străzidin Capitală.

Administrația Străzilor București (ASB) aatribuit, prin licitație, un contract asocierii dintre două firme, care vortrebui să supervizeze proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a unuipachet de 11 străzi din toate sectoarele. Contractul, în valoare de 2.585.201(aproximativ 601.252 euro), a fost atribuit, pe 20 iunie, asocierii TPF PlanegeConsultores de Engenharia e Gestao SA & Kappa Architects & EngineersSRL, după ce se primiseră trei oferte.

Lucrărilece vor fi supervizate vor fi efectuate pentru 11 străzi, respectiv Pescarilor,Valea Lungă, Laminorului, Aleea Padina, Grigore Cobălcescu, Drumul Pădurea Pustnicu,Aleea Teișani, Maior Vasile Băcilă, Drum Bragadiru, Piața Gării de Nord, Răsăritului.

Preț de 5 ori mai mic la Amara

Firma portugheză TPF PlanegeConsultores de Engenharia e Gestao SA a mai prestat astfel de servicii, anultrecut, pentru a superviza lucrările pentru proiectul"Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de drumuri în stațiuneabalneară Amara”. Contractul a fost atribuit de Primăria din Amara, pe 17decembrie 2009, dar serviciile au fost plătite cu mult mai puțin, respectiv 448.940de lei (aproximativ 100.000 de euro).

Firma Kappa - Architects& Engineers SRL este patronată de grecul AntonioKapraras, prin firmele Kapraras Consulting SRL (în care este unic acționar) VaselHolding Limited și Rutinest Holding Limited, societăți cipriote reprezentatetot de el.

Membrual Bursei Române de Mărfuri

AntonioKapraras este unul dintre asociații firmei care a dezvoltat proiectul imobiliardin centrul Capitalei, Millennium Business Center, cunoscut pentru scandalulavut cu reprezentanții Bisericii Armenești, dar și pentru incendiul care adistrus un sfert din clădire. Firma lui Antonio Kapraras, Kapraras Consulting SRL,este, potrivit informațiilor furnizate de Oficiul Național al RegistruluiComerțului, membru acționar al Bursei Române de Mărfuri.

Amîncercat să obținem un punct de vedere oficial de la reprezentanțiiAdministrației Străzilor București, dar, până la ora închiderii ediției, nu amprimit nici o lămurire cu privire la contractarea serviciilor de supervizare areabilitării celor 11 străzi.

200 de străzi, întreținute timp de 4 ani cupeste 300 de milioane de euro

Anul acesta, Administrația Srăzilor aatribuit șase contracte pentru întreținerea și administrarea unor străzi, toateîn valoare de 1.406.909.229 (aproximativ 327 milioane de euro). Serviciile vorfi asigurate pe o perioadă de patru ani, iar contractele au fost atribuite unorasocieri de firme, precum Eruo Construct Trading ’98, Procons XXI, RCVGlobal Group, Swietelski Construcții Feroviare, Delta ACM 93 sauStraco. Acestea vor avea de întreținut 204 străzi, împărțite în șase pachete,fiecare având între 27 și 36 de străzi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16

Mai multe imagini:
Banii bucureștenilor pe te miri ce... Supervizarea refacerii unor străzi - 600.000 de euro
zoom
Banii bucureștenilor pe te miri ce... Supervizarea refacerii unor străzi - 600.000 de euro
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image