2019-01-24 11:27


Banii UE, daţi cu dedicaţie de MADR

 |  21:00
Banii UE, daţi cu dedicaţie de MADR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale face afaceri cu familia unei foste angajate, dar nu oricum, ci pe bani mulţi din fondurile Uniunii Europene.

Este vorba despre programe de formare profesională a fermierilor, derulate, în trei judeţe, de firma care a aparţinut fostei şefe a Serviciului Administrativ, Elena Cornelia Matei, acum fiind patronată şi administrată de fiul acesteia, Andrei Paul Matei. Societatea MS Expertmob SRL, profilată pe „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”, a câştigat, pe 6 martie, trei licitaţii organizate de MADR, la două dintre ele participând inexplicabil singură, spre deosebire de a treia, unde a surclasat alte două firme. Contractele au ca obiect organizarea de acţiuni de formare profesională pentru fermierii care au accesat măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă”.

Prin ordin de ministru

Firma MS Expertmob SRL va trebui să organizeze, în cadrul proiectului, sesiuni de formare profesională pentru fermierii din Giurgiu, Prahova şi Teleorman, în următoarele domenii: managementul general al fermei, contabilitatea primară a fermei, agricultură ecologică şi marketingul produselor agricole. Pentru toate aceste activităţi, firma care a aparţinut fostei şefe de serviciu din MADR va primi de la instituţia pentru care aceasta a lucrat 4,23 de milioane de lei (aproape 1 milion de euro). Banii sunt alocaţi prin cofinanţare, de la bugetul Uniunii Europene, în cadrul măsurii 111 „Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe” din cadrul PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală). Potrivit site-ului oficial de licitaţii, „atribuirea contractului de servicii, având ca obiect prestarea de servicii din categoria celor incluse în anexa 2B, s-a realizat prin aplicarea unei proceduri proprii – selecţie de oferte, procedură aprobată prin ordin de ministru”. Deşi am cerut lămuriri de la Ministerul Agriculturii, acestea nu ne-au fost oferite nici până la închiderea ediţiei.

Firmă pe profilul... funcţiei

Trebuie spus că Elena Cornelia Matei are în prezent funcţia de director general în cadrul Ministerului Educaţiei, iar, anul trecut, şi-a cedat părţile sociale din firma MS Expertmob SRL fiului ei, în vârstă de 25 de ani. Interesant prin prisma instituţiei la care lucrează acum, Ministerul Educaţiei, este că, pe 17 ianuarie, Elena Matei a înfiinţat o firmă, MPA Media Trading SRL (iniţialele provin probabil de la numele fiului ei) care are ca obiect principal de activitate „alte forme de învăţământ”, fosta angajată a MADR fiind economistă, de profesie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-13

TAGURI: bani, ue, madr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...