2018-12-12 21:07


Baza sportivă a lui Becali, un vis

 |  21:00
Baza sportivă a lui Becali, un vis

Ideea lui Gigi Becali de a construi o bază sportivă prin defrişarea proprietăţii sale din Pădurea Băneasa are aceleaşi şanse pe care Steaua le-ar avea să câştige Liga Campionilor.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Mediului, George Becali nu depusese, până ieri, nici o solicitare însoţită de documentaţie pentru defrişarea a 10 ha pădure, din cele 107 pe care le are în Băneasa. Finanţatorul Stelei ne-a precizat că el nu a spus că a depus dosarul, ci că a dat proiectul avocaţilor săi pentru a fi înaintat spre avizare autorităţilor competente.

Aceleaşi surse ne-au declarat că latifundiarul din Pipera trebuie să îndeplinească un set de condiţii extrem de greu de respectat, iar proiectul, dacă se va aproba în final, va dura cel puţin un an. În primul rând, Gigi Becali trebuie să obţină un acord de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, care se dă după lungi analize şi dezbateri, chiar publice. Dacă va obţine acordul Agenţiei de Mediu, patronul Stelei va trebui să depună documentaţia şi la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare. Aici i se va impune să aibă, în compensare, un teren pe care să-l împădurească. În funcţie de suprafaţa acestuia din urmă (de cel puţin trei ori mai întinsă şi de minim cinci ori mai valoros), va avea de plătit o taxă. Aceasta poate ajunge să fie şi de 150 de ori mai mare decât într-o zonă normală (cum ar fi defrişarea unei suprafeţe la munte, care se încadrează într-un regim silvic şi de mediu mult mai facil).

Posibilă întoarcere în Ghencea

Acestea ar fi cele mai importante criterii ce trebuie respectate, iar, în final, ministrul mediului trebuie să emită un ordin favorabil. Dar şi în acest caz, condiţia este ca terenul să nu fie mai mare de 10 ha, altfel este nevoie de o hotărâre de Guvern. De aceea Becali susţine că se limitează la această cifră. Astăzi magnatul are o discuţie cu oficialii MApN pentru concesionarea pe 45 de ani a Stadionului Ghencea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STERE
17 Aug 2011

Nea Gigi, adu Steaua la Stejaru (Tulcea). Stii ca in zona sunt numai machidoni, asa ca la meci vor fi foarte multi spectattori. Fa - ne si noua o bucurie.
Random imageUltimele stiri


loading...