2018-12-17 14:33


Birou vamal implicat în contrabandă cu țigări

 |  13:12
Birou vamal implicat în contrabandă cu țigări

Serviciul teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi lucrătorii Autorităţii Naţionale a Vămilor au descoperit peste 10.000 de pachete de ţigări extracomunitare, sâmbătă dimineaţă, în sediul Biroului Vamal Stânca-Costeşti. Pachetele de țigări nu aveau documente justificative.

Țigările au fost identificate după inventarierea tuturor stocurilor de produse aflate în magazia cu bunuri din proprietatea statului, dar şi în magazia cu bunuri reţinute de la călători, conform declarației prim-procurorului DIICOT Suceava, Marius Cazac.

În magazia cu bunuri reținute de la călători au fost descoperite 9.323 pachete de ţigări de diferite mărci care nu erau înregistrate în fişele de magazie și 1.203 pachete de ţigări, fără documente justificative. Țigările sunt de provenienţă extracomunitară.

În timpul unei percheziţii efectuate vineri la locuinţa unui vameş autoritățile au identificat 1.187 pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-o maşină a Biroului Vamal Stânca- Costeşti. ”Noi ştiam că sunt probleme la nivelul vămii. Bănuiam că există o cameră de aprovizionare cu ţigări, din ce strâng vameşii pe tură, iar unul din vameşi le preia şi le împarte când ajunge acasă”, a afirmat prim-procurorul DIICOT.

De asemenea, autoritățile au efectuat, vineri, 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, în vederea destructurării unei grupări transfrontaliere, suspectă de contrabandă cu produse accizate. Nouă vameşi din cadrul Biroului Vamal Stânca - Costeşti, judeţul Botoşani au sprijinit activitatea grupării formată din cetăţeni români şi moldoveni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...