2018-12-18 19:39


Bisericile au intrat în vizorul controalelor ISU

 |  21:17
Bisericile au intrat în vizorul controalelor ISU

Ca toate instituţiile, cluburile şi restaurantele, acum a venit rândul bisericilor să fie controlate de inspectorii de la ISU. În urma verificărilor, s-au acordat aproximativ 500 de avertismente la 300 de unităţi de cult. Unele aveau spaţiul pentru lumânări lângă materiale inflamabile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii a efectuat anul acesta controale de prevenire la 301 unităţi de cult, dintre care 278 de biserici, 17 mănăstiri şi o patriarhie. Rezultatul: 708 deficienţe pentru care s-au aplicat 497 de avertismente, au declarat pentru RTV oficialii ISU. Mai mult, din numărul total de lăcaşuri de cult controlate anul acesta, 21 nu au obţinut autorizaţie de securitate de incendiu, scrie Stiripesurse.ro.

Potrivit ISU, printre neregulile constatate se numără nemarcarea în totalitate a căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, stingătoare de incendii neverificate, reducerea gabaritului unor căi de evacuare din cauza depozitării unor materiale, uşi aferente căilor de evacuare cu deschiderea inversă sensului de deplasare a persoanelor către exterior sau nerespectarea distanţelor de siguranţă dintre spaţiul pentru aprinderea lumânărilor şi materiale combustibile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: biserici, controale, isu, norme
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...