2017-01-17 19:47

DEZVALUIRI


Blejnar, în colimatorul opiniei publice. Se pare că şi al DNA

 |  17:19
Blejnar, în colimatorul opiniei publice. Se pare că şi al DNA

De la timideledeclaraţii apărute, mai mult sub forma zvonurilor, în urma primelor descinderiale DNA în vămi, până la acuzaţiile lansate, ieri, de deputatul PSD RobertNegoiţă, toate ţintesc spre vârful ANAF. Într-un final, procurorii DNA au anunţatoficial că ancheta în urma căreia a fost arestat şeful Vămii Ploieşti se va extindemergând până la persoane cu funcţii înalte în ANAF.

DeputatulPSD Robert Negoiţă a declarat, ieri, că reprezentanţii ANAF i-au cerut baniînainte de alegerile din 2009, pentru a evita controalele făcute la firmelesale. Suma care i-a fost cerută se ridică la 500.000 de euro. Negoiţă susţinecă a refuzat să dea banii ceruţi, drept urmare firmele sale au fost controlate,iar fiscul a instituit sechestru pe bunurile sale.„Am fost contactat denişte persoane şi mi s-a propus sau, mă rog, mi s-a sugerat să plătesc suma de500.000 de euro ca să fiu lăsat în pace, altfel o să am probleme mari. Evidentcă nu am plătit şi a urmat ceea ştiţi şi e de notorietate. Au trimis un controlabuziv care a încălcat orice lege sau regulament. În urma controlului, mi-aupus sechestru pe proprietăţi şi pe unele conturi”, a declarat Robert Negoiţăpentru Antena 3.Negoiţă susţine că, aşa cum a citit pe un site de investigaţii, în curând vaapărea pe piaţă un document incendiar conţinând o stenogramă a unei convorbiridintre Sorin Blejnar şi un membru al PDL, în care acesta din urmă îi cerea şefuluiANAF să demareze controalele la firmele deputatului PSD. Liderulsocial-democrat susţine că nu are nici o probă privind această convorbire şinici în privinţa mitei cerute de reprezentanţii ANAF. Deputatul a anunţat că vaorganiza cât de curând o conferinţă de presă pentru aprezenta mai multe informaţii referitoare la acest caz.

DNA: Ancheta seextinde faţă de persoane cu funcţii înalte din ANAF

Procurorulde şedinţă al DNA a susţinut, ieri, în procesul în care s-a judecat recursul şefuluiVămii Ploieşti, Cornel Costea, împotriva mandatului de arestare emis deTribunalul Bucureşti, că ancheta se va extinde, întrucât anchetatorii nu seaşteptau ca acţiunea lor să conducă la persoane cu funcţii mai înalte decât ceaa acuzatului. "Deşia semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece esteprobabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extindeîn acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptat ca acţiunea care l-avizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decâtale sale", a susţinut, în faţa judecătorilor, procurorul DNA, la judecarearecursului şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, care cere să fieeliberat din arest.

„O parte din baniajungea la Blejnar”

Procurorula spus că acuzatul Costea prezintă pericol pentru ordinea publică, indicând"dispreţul" acestuia faţă de lege, şeful Vămii Ploieşti luând bani"atât în biroul său, cât şi-n alte locuri publice".

Lamomentul reţinerii de către DNA, Cornel Costea a dat o declaraţie olografă şi,mai apoi, o declaraţie pe formular tip, pe care însă nu a semnat-o, în care asusţinut că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar o partedin restul banilor urma să ajungă, după ştiinţa sa, şi la preşedintele ANAF,Sorin Blejnar.

Trafic de influenţăde un milion de euro la Blejnar, în atenţia DNA

AvocatulMarius Cătălin Stăncescu şi consilierul superior din cadrul ANAF, AdrianNicolae Gavrilă, au fost arestaţi, miercuri, într-un dosar pornit de la denunţulafaceristului italian Antonello Celestini, trimis în judecată de DNA, în starede libertate, alături de fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor, GraţielaIordache. Apărătorul avocatului Marius Cătălin Stăncescu, Ioan Cazacu, a susţinut,după procesul de miercuri, că procurorii DNA au pus în discuţie "un traficde influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milionde euro". "Este o încercare disperată a DNA de a fabrica probe înacest dosar, prin alăturarea clientului meu de o persoană din cadrul ANAF, cucare nu are nici o legătură. Toate lucrurile astea conduc, după opinia mea, laîncercarea DNA de a scoate o arestare în condiţiile pe care le cunoaştem cutoţii", a susţinut Cazacu.

NUP pentru Blejnar

Parchetulde pe lângă Tribunalul Constanţa a decis neînceperea urmăririi penale împotrivaşefului ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul declanşat în 2009, legat de autorizareaunui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere, de către ocomisie din care acesta a făcut parte. "În dosarul de urmărire penală nr. 949/P/2009al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în care, în cursul anului2009, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu în legătură cumodalitatea în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozitfiscal de depozitare a produselor petroliere în Constanţa, prin rezoluţiaprocurorului din data de 1 martie 2011 s-a dispus neînceperea urmăririi penalefaţă de numiţii Jarda Ana, Blejnar Sorin, Gheorghe Mădălina, Drăgan Nicuşor,Ion Monica - membri ai Comisiei de Autorizare a Antrepozitelor Fiscale dincadrul Ministerului Finanţelor Publice şi faţă de numita Bumbac Georgeta -inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, subaspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publiceîn formă calificată", se arată într-uncomunicat de joi alParchetului constănţean. În comunicat se mai precizează că, în urmacercetărilor efectuate de organele de poliţie judiciară sub supraveghereaprocurorului, s-a stabilit că activitatea de autorizare a antrepozitului fiscala fost realizată cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, respectivLegea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,şi că reprezentanţiiautorităţilor publice implicate în emiterea autorizaţiei şi-au îndeplinitatribuţiile de serviciu în mod corespunzător.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20

Mai multe imagini:
Blejnar, în colimatorul opiniei publice. Se pare că şi al DNA
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEA FANE
04 Mar 2011

priviti ce MOACA de parsi v are.un om de nimic.

Adauga un comentariu

Random image