2017-01-24 17:18


Bulgarii au înfiinţat tribunal antimafia

 |  19:21
Bulgarii au înfiinţat tribunal antimafia

Un tribunal şi un parchet specializate în lupta împotriva crimei organizate şi-au început, ieri, activitatea în Bulgaria. Noua instanţă se va ocupa de toate dosarele care se referă la cazuri de crimă organizată.

Prin crearea instanţei specializate, guvernul bulgar speră să obţină rezultate în lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei, punând astfel capăt criticilor Bruxelles-ului pentru lipsa de eficienţă în acest domeniu. Se aşteaptă ca, în următoarele zile, la noua instanţă să fie transferate circa 80 de dosare din tribunalele judeţene, alte 350 de dosare urmând să intre după terminarea anchetelor.

Tribunalul dispune de 53 de judecători şi procurori, dar sunt încă posturi vacante, după ce mulţi dintre magistraţii care au aplicat pentru noua instanţă au eşuat la examenele pentru angajare.

Executivul bulgar a cheltuit câteva milioane de euro pentru amenajarea celor cinci săli de judecată. Instanţa dispune de un arest preventiv cu 10 celule, fiecare pentru câte 4 persoane reţinute.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a noului tribunal, preşedintele acestuia, Gheorghi Uşev, a subliniat că această instanţă îşi va desfăşura activitatea pe baza legislaţiei în vigoare şi nu pe baza unor legi speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image