2017-01-18 17:07

DEZVALUIRI


Cadou marca Vanghelie

 |  21:00
Cadou marca Vanghelie

Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul“ a prezentat dovezi că fostul ministru al justiţiei Valeriu Stoica şi omul de afaceri Marius Locic, prin intermediul Primăriei Sectorului 5, construiesc o clădire în cartierul Cotroceni, care nu respectă normele zonei protejate. Pe lângă faptul că nu respectă normele de înălţime, suprafaţa unde se va ridica o clădire de birouri ocupă 100% din terenul respectiv, deşi normal nu trebuia să depăşească 60%.

Nicuşor Dan, preşedintele „Salvaţi Bucureştiul“, dezvăluie cum cei doi, cu acordul primarului Marian Vanghelie, au reuşit să treacă peste normele impuse în zonele protejate. Graţie unui PUZ din 2005, prelungit în 2009 de Sorin Oprescu, iar mai apoi a unei autorizaţii de construire emise în 13 octombrie 2009, cu numai trei zile înainte ca primăriilor de sector să le fie interzis acest drept, Stoica şi Locic, prin intermediul firmei Euro Grup Intertrade SRL, au început construcţia unei clădiri de 5 etaje în zona Cotroceni. Conform asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, pentru Zona Construită Protejată Cotroceni Planul Urbanistic General prevede înălţimi maxime de P+2 etaje, suprafaţă ocupata (POT) de maximum 65% şi densitate construită (CUT) de maximum 1,8.

Tot în 2005, Marius Locic a obţinut PUZ şi autorizaţie de construire pentru un alt imobil în aceeaşi zonă, pe strada Carol Davila 32-34A. Aici, a răsărit o clădire de P+4, dar şi un pod locuibil, vizavi de o benzinărie, unde diverse firme îşi desfăşoară deja activitatea.

Momentul oportun

În ciuda normelor clare, în Consiliul General, acum şase ani, la propunerea lui Adrian Videanu, s-a aprobat un PUZ pentru strada Carol Davila 32-34A şi pentru Carol Davila 21A - Thoma Ionescu nr. 4. Dacă în primul caz, lucrările au început imediat şi clădirea este utilizată deja, în al doilea, lucrările au început de curând. Şi totul după ce în, 2009, PUZ-ul a fost prelungit de Sorin Oprescu, iar mai apoi, Primăria Sectorului 5 şi-a dat acordul pentru autorizaţia de construire, deşi cererea ignorăregulile. Prin noul PUZ, CUT creştea de la 2,5 la 3,2 şi suprafaţa ocupată de la 55 la 70%, numai că s-a ajuns la maximum posibil. Totul pe data de 13 octombrie, cu numai trei zile înainte ca Primăriei Sectorului 5 să îi expire competenţa de a emite autorizaţii de construire în zonele protejate. Practic, dacă lucrările vor continua, clădirea, care urmează să devină cea mai impunătoare din zonă, va ocupa o suprafaţă de 100% din terenul disponibil. “Am discutat la cabinetul domnului Valeriu Stoica în încercarea de a-l convinge să reducă spaţiul, dar mi-a transmis că nu-l interesează, să vorbesc la dezvoltator. Pe şantier mi s-a transmis că se respectă autorizaţia de construire, nu PUZ-ul”, ne-a spus Nicuşor Dan. Până la închiderea ediţiei, Valeriu Stoica nu a putut fi contactat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-25

Mai multe imagini:
Cadou marca Vanghelie
zoom

TAGURI: stoica, locic, cadouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
24 Noi 2011

Nu zau!Salvati Bucurestiu l sare la gatul unui gran gure portocaliu?Asta e as a,sa adoarma vigilenta pr esei!Se stie ca aceasta a sociatie mananca bani fru mosi de la guvern,iar sco pul ei este sa il atace,s istematic pe Sorin Opresc u!
MILI
24 Noi 2011

acest valeriu stoica treb uia bagat la inchisoare d emult.dar cine sa o faca: mafioti ca nastase,opresc u,boc,basescu,udrea?va ve ni ziua judecatii!vai de cei ce vor fi prinsi in t ara.iadul se va deschide.

Adauga un comentariu

Random image