2019-01-16 21:30


UPDATE. Camelia Voiculescu, pusă sub acuzare pentru complicitate la şantaj

 |  10:30
UPDATE. Camelia Voiculescu, pusă sub acuzare pentru complicitate la şantaj

UPDATE, ora 12.58: Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, a fost pusă sub acuzare joi de procurorii DNA pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub acuzare George Daniel Matiescu, precum şi SC Antena Group SA, SC Intact SRL.

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul în care directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj.

UPDATE, ora 12.15: Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au părăsit sediul DNA după două ore de audieri. Surse judiciare susţin că fiica lui Dan Voiculescu a fost pusă sub învinuire de procurorii anti-corupţie în dosarul de şantaj în care până acum era acuzat doar directorul general al Antena TV Group. DNA nu a confirmat oficial informaţia privind extinderea anchetei, potrivit România TV.

Antena TV Group şi Grivco sunt de asemenea anchetate, la fel şi Sorina Mirela Voiculescu, cealaltă fiică a lui Dan Voiculescu. Intact Production este, de asemenea, parte din anchetă.

UPDATE, ora 11.22: Preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, a acuzat joi o anchetă dirijată împotriva sa şi a dorit să-i asigure pe telespectatorii trustului că nu există niciun cap real de acuzare împotriva sa.

"Este o luptă politică a regimului Băsescu împotriva tatălui meu, care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim. Îi asigur pe toţi telespectatorii şi pe cei care cred în grupul Intact că nu există nici un cap real de acuzare împotriva mea sau a membrilor familiei noastre. Cred că este o anchetă dirijată", afirmă Camelia Voiculescu într-o declaraţie de presă remisă Agerpres.

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiată în dosarul în care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj.

Tot joi, la DNA s-a prezentat şi Sorin Alexandrescu.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group(parte a Intact Media Group, administrat de Camelia Voiculescu), l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

"(... ) în intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat", susţine DNA.

Procurorii declară că, la jumătatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o întrevedere urgentă, împrejurare în care, în ziua de 16 aprilie 2013, între cei doi a avut loc o întâlnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă administratorului Ioan Bendei că are în posesie un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS şi Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei în numele companiei RCS/RDS, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii susţin că, în accepţiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

"Expunându-i această situaţie, inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group SA, având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între SC RCS/RDS şi Antena TV Group SA", mai declară DNA, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-11

TAGURI: camelia, voiculescu, DNA, sorin, alexandrescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...