2017-01-21 04:08

DEZVALUIRI


CAMPANIE „PUTEREA”. Dedesubturile sistemului farmaceutic din România

 |  16:00
CAMPANIE „PUTEREA”. Dedesubturile sistemului farmaceutic din România

Ziarul „Puterea” lansează o campanie de informare cu privire la manevrele prin care producătorii de medicamente fac profit uriaş, iar bolnavii români sunt lăsaţi să moară cu zile.

În urma articolului „Genocidul bolnavelor de cancer”, cititorii „Puterea” ne-au sunat pentru a ne informa că Multe alte medicamente de care bolnavii din România au mare nevoie pentru a putea trăi au aceeaşi soartă ca a Tamoxifenului, fără de care bolnavii de cancer sunt condamnaţi la moarte.

Despre ce este vorba? Producătorilor din România nu le convine să vândă ieftin aceste medicamente, de altfel foarte bune şi foarte necesare, în ţară, deoarece nu fac profit. Aşa că le exportă la preţuri mari, iar bolnavii români sunt obligaţi să cumpere produse din import foarte scumpe în comparaţie cu cele fabricate la noi în ţară. Cei care nu au bani îşi aşteaptă neputincioşi sfârşitul.

Statul român spune că nu are cum să-i ajute pe oameni, aşa cum Oana Grigore, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii, ne-a declarat despre cazul Tamoxifenului: „Medicamentele de cancer sunt achiziţionate la nivelul spitalelor. Ei primesc bani şi îşi organizează licitaţii. Dacă acest medicament a fost scos pentru că e ieftin, înseamnă că producătorul nu făcea profit. Piaţa e liberă. Atât producătorul, distribuitorul, cât şi medicul spun că importantă este substanţa activă. Aceasta se mai poate găsi în alte patru-cinci produse. Din acest motiv, spun ei, nu se pune în pericol viaţa pacientului”.

Cititorii „Puterea” sunt rugaţi să ne trimită pe adresa cazuri ca acela al Tamoxifenului sau orice altă problemă pe care au întâmpinat-o în sistemul farmaceutic din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: campanie, puterea, romania, sistemul farmaceutic, producator, profit, tamoxifenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FLORIN OPREA
11 Feb 2012

Sanofi vinde Endotelon in Romania de 4-5 ori mai scump (functie de numarul de pilulu din pachet) decit in Franta. Asta da afacere. Daca vreti va pun la dispozitie toata documentarea.
PAUL
11 Feb 2012

Vorbim de REFORMA SANATATII, nimeni din minister sau din spitale, nu vor reforma,cu atat mai putin speculatorii de medicamente ca nu-i poti numi distribuitori,e un cerc vicios . Tuturor le convine asa pt. ca unii iau spaga, excursii; ex: doctorii, cei din minister iar altii fac profit,ex: producatori si distribuitori iar politicienii comisioane grase.Deci, va fi foarte greu sa se intample ceva bun la noi in sanatate. Cateodata devin asa de nervos incat as deporta toata clasa politica in Siberia la" -50 grade C".(acolo nu mai au scapare)
MIHAI
13 Feb 2012

Atata timp cat vor exista distribuitorii nici statul si nici producatorii nu vor putea face nimic. Ei sunt cei care au acaparat in intregime acest sistem in frunte cu Mediplus (de fapt niste arabeti cu legaturi care mai de care mai tenebroase) , Farmexim, Polisano, Fildas, etc. Toti din piata stiu foarte bine ce se intampla, dar producatorul tace pentru ca este la mana acestor distribuitori prin sumele ce le au de recuperat iar oficialitatile deoarece sunt manjiti de acestia cu sume colosale!
HANIBAL
29 Feb 2012

Statul cu se mai ocupa,daca nici de cetatenii sai nu mai are nici o raspundere?Ministrii cu ce se ocupa?Primul ministru pentru e pus acolo?RUSINE,RUSINE!!
BANATEANUL-DINAMOVIST
05 Mar 2012

Au fost inchise o parte din spitale-in defavoarea populatiei din acele zone dar,problemele din sanatate au ramas sau chiar din contra s-au acutizat.Nu s-a tinut cont de vointa si necesitatea comunitatii locale respective.Pacat de oamenii acestei tari care sufera iar cei raspunzatori isi paseaza obligatiile de la unul la altul.Cu stima !

Adauga un comentariu

Random image