2018-06-23 17:24


Captură URIAȘĂ de CANNABIS în Alba Iulia

 |  14:32
Captură URIAȘĂ de CANNABIS în Alba Iulia

Trei bărbaţi şi o femeie sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Alba Iulia, pentru trafic internaţional de droguri, după ce au introdus în ţară, printr-o firmă de transport, peste 14 kilograme de cannabis, ascunse într-un colet expediat din Spania şi pe care voiau să le vândă. Trei dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv, iar al patrulea va fi cercetat în arest la domiciliu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada, State Emanoil şi Ruczui Petrişor, pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Ulterior, pe numele a trei dintre suspecţi - State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil - au fost emise de către instanţă  mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar pentru Ruczui Petrişor s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii mai 2017, State Michael Roger, Damian Mara Andrada, State Emanoil şi Ruczui Petrişor au introdus în ţară, pentru comercializare, cantitatea de 14,30 kilograme de cannabis şi 89,2 grame rezină de cannabis, prin intermediul unei firme de transport internaţional, drogurile fiind ascunse într-un colet expediat din Spania.

Investigaţiile în acest caz au început în 16 mai 2016, când anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au expediat din Spania, Barcelona, prin intermediul unei firme de transport internaţional, un colet în care se află disimulată o cantitate considerabilă de cannabis, informeaza News.ro.

Conform  actului de sesizare  coletul era format dint-o cutie ce avea inscripţionat destinatar în Bucureşti, fără a avea menţionat vreun expeditor, iar în urma examinării conţinutului s-a stabilit că acesta conţine 14,30 kilograme cannabis şi 89,2 grame rezină de cannabis.

Din investigaţii a reieşit că, în urma livrării coletului, Ruczui Petrişor a transportat cantitatea 14,30 kilograme cannabis şi 89,2 grame rezină de cannabis  la reşedinţa suspecţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil din municipiul Bucureşti.

Poliţiştii au descins la locuinţa acestora şi, în urma percheziţiei domiciliare, au fost ridicate 200 de grame de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, 6 comprimate de ecstasy, dispozitive de mărunţit şi cântărit, o substanţă pulverulentă, înscrisuri, ambalaje şi  suma de 10.000 de lei.

Ancheta în acxest caz a fost efectuată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: captura, alba iulia, cannabis

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova