2018-12-18 18:13


Cărțile scrise de pușcăriașul Gigi Becali, girate de ÎPS Teodosie și ÎPS Streza

 |  11:10
Cărțile scrise de pușcăriașul Gigi Becali, girate de ÎPS Teodosie și ÎPS Streza

Biserica Ortodoxă primește o nouă lovitură de imagine, după ce Ministerul Justiției dezvăluie că doi înalți prelați, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, au girat cărți scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua București, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare. Becali a fost eliberat condiționat, după ce a executat mai puțin de doi ani de închisoare, fiindcă a fost un scriitor prolific în spatele gratiilor.

Cărțile scrise de pușcăriașul Gigi Becali, girate de ÎPS Teodosie și ÎPS Streza
zoom

Conform legii, se consideră 30 de zile executate din pedeapsa cu închisoarea, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. Sunt enumerate şi editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare, informează Mediafax.

Dan Voiculescu, care a scris 10 cărţi în mai puţin de un an şi jumătate de detenţie, a avut pentru şapte dintre ele recomandări primite de la profesorul Dumitru Miron, decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, unde a predat şi fostul senator. Două dintre cărţile sale au fost publicate de Editura Niculescu, trei de Editura Bibliotecha Târgovişte, două de Editura Casa Cărţii de Ştiinţă Cluj-Napoca şi una de Editura Monitorul Oficial.

Cele două cărţi pe teme religioase ale lui George Becali, "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Muntele Atos, patria ortodoxiei", au primit recomandări de la IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului. Becali a mai scris "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Toate cele cinci lucrări au fost publicate în 2014 la editura Saeculum I.O. din Bucureşti.

Şi lui Dan Diaconescu i-a publicat cele cinci cărţi aceeaşi editură, Aius din Craiova. Cele patru cărţi despre presă au primit recomandări de la profesorul Marin Ion de la Universitatea Hyperion, în timp ce pentru "Mecanica ruperii materialelor compozite" i-a dat o recomandare profesorul inginer Nicolae Toma de la Politehnica Bucureşti.

Profesorul universitar doctor Viorel Cojocaru, de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, le-a acordat recomandări pentru elaborarea unor lucrări ştiinţifice lui George Becali, Gheorghe Popescu, Ioan Becali, Mihai Stoica, Cristian Borcea şi Victor Becali.

Coordonatorii lucrărilor fostului premier Adrian Năstase - "Cele două românii" şi "Imunitatea parlamentară în România şi Europa" - au fost profesorul universitar doctor Paul Dobrescu de la SNSPA, respectiv conferenţiarul universitar doctor Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Pentru patru dintre cele cinci cărţi scrise de Cătălin Voicu în penitenciar i-au fost acordate recomandări de conferenţiar doctor Dan Voinea. Titlurile sunt: "Securitatea naţională concept constituţional şi legal", "Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale", "Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice" şi "Stările de criză în democraţie". Fostul senator a mai scris şi "Respectarea dreptului omului în procesul penal".

Relu Fenechiu, fost ministru liberal al Transporturilor, a primit o recomandare pentru lucrarea "Itinerarii duhovniceşti în judeţul Iaşi" de la preotul profesor Vasile Nechita de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. În cazul cărţii "Ingineria avanasată soluţie strategică pentru o dezvoltare durabilă a regiunii de nord-est" figurează la coordonator ştiinţific profesorul universitar doctor Alexandru Trifu de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi.

La ajutorul conferenţiarului universitar doctor Iancu Anica de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova a apelat Gheorghe Nețoiu, care a scris patru cărţi cât timp a fost încarcerat. Lucrările au fost publicate de editura Sitech.

Profesorul universitar doctor Stelian Brezeanu de la Universitatea Bucureşti i-a dat două recomandări lui Gheorghe Copos pentru a scrie şi publica lucrările "Alianţe matrimoniale în politică ale principilor români din Ţara Românească şi Moldova" şi "Tasnadul medieval". De asemenea, pentru alte două lucrări lui Copos i-au fost date recomandări de către conferenţiar universitar doctor Virginia Cucu, din cadrul Universităţiii Artifex Bucureşti şi profesor universitar doctor Marin Andreica din cadrul Academiei Comerciale din Satu Mare. Toate cele patru cărţi au fost publicate de Editura Niculescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: carti puscarie, carti inchisoare, gigi becali, dan voiculescu, dan diaconescu, copos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DILEMA
09 Ian 2016

Respectarea legii este o noua lovitura de imagine pentru Biserica Ortodoxa ? Poate pentru imaginea "presei" din Romania ! Pe urma sireaca "presa" jeleste sacaderea audietei !
DRAGĂ DILEMĂ....
09 Ian 2016

Lovitura de ”imagine” (cât o mie de cuvinte, ca să parafrazez PUTEREA...) și-o face CU/PE MÂNA EI - datorită anumitor reprezentanți BOR (nu toți)! Adică nu BOR în integralitatea sa care înseamnă și boborul, monahii, monahiile, preoții (de mir sau monahi), anumiți IPS -ți (ca ăștia doi) și nu în ultimul rând Tartorul suprem cu barbă care acționează ca un dictator! Să mă explic - ce-are scula de scris a lui Nea Jiji, cu Înalta Prefectură (vezi ăștia doi PreaÎnalți)?! Dacă Becali era/este un geniu (mânca-i-aș talentul lui), trebuia să iasă la iveală din propria sa vorbă scrisă, nu cu ajutorul proptelei ăstor 2 care, înțeleg că au un pct.comun LUMESC, cu oierul - SUNT PUTREZI DE BOGAȚI! Ceea ce arată și un mare MINUS = se fac frate cu dracu (adică neam cu infractoru...) ca să pape bani mai mulți, chiar dacă unul din voturile monahale zice altceva....știi care? Cel al ”sărăciei de bună-voie”....
ORICUM...
09 Ian 2016

Ar trebui scoasă prevederea asta imbecilă prin scăderea anilor de pușcărie, datorită talenului la scris....și, dacă tot se ia după sist.american, DE CE nu i-a (în f-cție de gravitatea faptei) și condamnări pt.85-100 de ani?
HA.HA.HA....
09 Ian 2016

Mă uit la IPS Teodosie și-l văd cu gura căscată ca un pui care țipă că nu s-a săturat, că MAI VREA! După-aia, după ce s-a săturat face stânga-mprejur, luându-i ceva vreme....chiar dac-a semnalizat din timp, având ”domnișoara” de onoare (în negru) în spate, care-i ține TRENA ROȘIE ca focul (de-mpărat) și lungă cât Postul Paștelui! El se crede pui de vultur, dar e-un simplu CUC obișnuit să fie crescut și întreținut!
DESPRE GIGI BECALI:
11 Ian 2016

Dotat cu un activism ieșit din comun, noul ”politician” este un exemplu de impulsivitate și de lipsă de moderație atunci când abordează orice domeniu. Nu se sinchisește de reguli, de adevăr sau de logică, iar lumea pe care o construiește este cea a dorințelor sale, de copil frustrat, care acum se răsfață și este plin de capricii. Un Domn Goe care are nevoie de partid pentru ca măcar anul acesta să treacă clasa – era tot ce mai lipsea din peisajul politic românesc. S-a dus déjà și s-a răzgâiat la Cotroceni, a scos limba la Vadim și urmează să ne toarne la toți dulceață în galoși. Pentru a-și face cunoscute gândurile, trebuie să aibă acces deplin la bagajul de cuvinte al limbi române și în mod excepțional la gramatica acesteia. Dacă bagajul este limitat la ”creștin”, ”național”, ”eu” și ”fotbal”, întotdeauna cei gata să te urmeze nu vor depăși numărul spectatorilor unui stadion de provincie.
DACă AR FI NEVOIE
11 Ian 2016

de un singur cuvânt care să îl caracterizeze, acesta cu siguranță ar fi ”confuzie”; confundă o grupare politică cu o echipă de fotbal, dezbaterea politică cu procesul etapei și alegătorii cu galleria de club. Valorile morale sunt confundate cu valorea banilor și cu puterea pe care aceștia i-o oferă reputatului președinte și impresar de fotbal în sezonul de transferuri, iar felul în care se comportă pe terenul politicii este asemănător cu cel al unui fotbalist nimerit din greșeală într-o echipă de hochei. În ce privește charisma, să ne amintim și de alți celebri carismatici șefi de partid – Marian Munteanu, Nica Leon sau Victor Surdu, care cu ea cu tot au obținut invariabil sub 1%. Nici măcar pușcăria acrodată cu parcimonie de justiția română pusă să aleagă între zecile de infracțiuni ale sfântului cioban din Voluntari nu calmează apetența acestuia pentru laude deșarte și trecătoare glorie. (Florin Tudose)
Random imageUltimele stiri


loading...