2018-10-18 04:50


Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!

 |  21:00
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!

Mai-marii ţării ignoră Legea cauciucurilor de iarnă, chiar dacă începând cu 1 noiembrie ea funcţionează ca o adevărată sperietoare pentru şoferii din România. Fie că vorbim despre Parlament, Guvern, primăriile bucureştene, Garda Financiară, DIICOT sau chiar Ministerul Justiţiei, instituţiile statului au maşini care circulă fără anvelope de iarnă.

Reporterii „Puterea“ au realizat o anchetă fotografiind autovehiculele aparţinând mai multor autorităţi: Parlamentul, ministerele, primăriile sectoarelor din Bucureşti, Procuratura, SRI etc. Scopul demersului ziarului „Puterea“ a fost acela de a vedea în ce măsură respectă instituţiile statului Legea cauciucurilor de iarnă. Concluzia: chiar dacă cele mai multe maşini sunt dotate corespunzător, există angajaţi la stat care nu dau doi bani pe temuta lege. Iar unii dintre ei sunt chiar şefii instituţiilor.

Şmecheri la volan

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, şi Marian Vanghelie, cel al sectorului 5, gonesc pe şosele fără să se sinchisească de faptul că ar putea primi amendă sau că permisul auto le-ar putea fi suspendat din cauză că maşinile pe care le folosesc nu au cauciucuri pentru sezonul rece. Automobilele cu care cei doi primari au venit şi au plecat vineri de la serviciu încă aveau cauciucuri de vară, deşi Legea anvelopelor de iarnă a intrat în vigoare la 1 noiembrie.

Iarna e ca vara

Mai multe instituţii asupra cărora primarul Capitalei, Sorin Oprescu, veghează, încă nu şi-au dotat autovehiculele cu anvelope de iarnă. Este vorba de RADET, regie subordonată primăriei, şi de administratorul serviciului de alimentare cu apă al Bucureştiului, Apa Nova.

În curtea Justiţiei

În parcarea Ministerului Justiţiei, legea se aplică selectiv. Maşinile de serviciu ale şefilor arată impecabil, în timp ce la restul automobilelor s-a mers ca la alba-neagra: „asta are, aia n-are”. Şi în parcul auto al DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) există maşini fără cauciucuri de iarnă.

La Finanţe

La majoritatea ministerelor aflate pe Bulevardul Libertăţii, chiar peste drum de Casa Poporului, şoferii de pe maşinile de serviciu îşi făceau vineri de lucru cu câte o cârpă pe autoturismele şi aşa strălucitoare ale şefilor, sau stăteau la o bârfă.

Mai ferite de privirile contribuabililor, în partea din spate a clădirii în care se află birourile Ministerului Finanţelor Publice am găsit două autoturisme de serviciu care zac prăfuite pe trotuar şi par abandonate. Tari la matematică, cei de la Finanţe par a fi renunţat să mai cumpere anvelope de iarnă pentru maşinile ale căror roţi mai au puţin şi intră cu totul în asfalt, în aşteptarea unui act de casare. În schimb, cele ale şefilor, parcate în faţa imobilului, sunt echipate ca la carte şi lustruite bec. La Ministerul Mediului am văzut automobile care în partea din faţă, pe care au tracţiunea, aveau montate cauciucuri de iarnă, în timp ce pe spate în cel mai bun caz erau montate anvelope all seasons, dar şi acestea mai vechi. Însă, în general, şoferii din subordinea lui Laszlo Borbely par pregătiţi de deplasări lungi în condiţii de iarnă.

Garda Financiară ar lua amenzi

Maşinile Gărzii Financiare Bucureşti nu au anvelope de iarnă, iar multe din autovehiculele comisarilor zac prăfuite prin parcări. Angajaţi ai instituţiei ne-au povestit că au fost comandate cauciucuri pentru sezonul rece, însă nu se ştie dacă ele vor mai fi cumpărate până la finalul anului.

Udrea, păzită mai bine decât SRI

Singura instituţie deranjată că reporterii „Puterea“ îi fotografiau parcul auto a fost ministerul condus de Elena Udrea, cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Unul dintre poliţiştii care asigurau paza ministerului a apărut parcă din pământ şi ne-a cerut să ne legitimăm. Iar apoi ne-a interzis fotografiatul. Situaţia nu s-a produs nicăieri în altă parte, nici măcar în parcarea SRI. Ce-i drept, acolo exista o singură maşină, iar aceea era echipată corespunzător.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01

Mai multe imagini:
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom

Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom
Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom

Autorităţile încalcă legea. VEZI FOTO!
zoom

TAGURI: cauciucuri, bugetari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIRCEA
07 Noi 2011

Daca cautati in curtea sectiilor de politie atat rutiere cat si celelalte ati fii observat ca acestia nici nu stiu ce inseamna cauciucuri de iarna. Cum pot eu cetatean cu fica legii sa ma las amendat de organele aceleiasi legi care nu isi echipeaza masinile cu cauciucuri de iarna? Daca cumva o masina a politiiei este implicata intr-un accident sau blocaj pe timp de vreme rea cine plateste amenda? Tot noi cetatenii?
Random imageUltimele stiri


loading...