2019-01-24 07:23


Caz şocant în Sălaj. Un afacerist a fost UITAT de judecători în AREST pentru aproape 2 ANI

 |  17:53
Caz şocant în Sălaj. Un afacerist a fost UITAT de judecători în AREST pentru aproape 2 ANI

Judecătorii de la Tribunalul Sălaj au menținut starea de arest preventiv în cazul omului de afaceri Dan Radu, cercetat penal și judecat pentru luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, pentru o perioadă de 21 de luni. În acest timp, niciun magistrat nu a dispus eliberarea lui, scrie Evenimentul Zilei.

La fiecare termen de judecată, procurorul DNA solicita prelungirea măsurii arestului preventiv, cerință acceptată de judecători.

După 21 de luni, cazul a ajuns la Curtea de Apel Cluj. La termenul de miercuri, judecătorul clujean fost şocat să afle că afaceristul era deținut, fără a fi condamnat, de mai bine de un an și nouă luni în arestul Poliției Zalău și a dispus punerea de îndată în libertate.

Avocații clujeni care au obținut eliberarea din arest a lui Dan Radu susțin că, periodic, magistratul punea în discuție eliberarea lui Dan Radu, dar că tot el refuza acest lucru.

"Se spunea în felul următor: pe urmărire penală, că nu este terminată urmărirea penală și nu poate fi eliberat. Apoi, pe camera preliminară, că dosarul nu este în faza de judecată. Apoi, în faza de judecată că nu au fost audiați martorii. Motivele că ar putea să influențeze ancheta și că termenul de arest era nerezonabil, deși trecue foarte mult timp", explică avocatul Claudiu Mincic.

Dan Radu a fost acuzat de procurorii DNA că a promis că va interveni pe lângă anumiți funcționari publici pentru ca un teren din Zalău să fie întabulat în favoarea unor localnici. Ulterior, o parte din acest teren a ajuns la Dan Radu, pe care l-a vândut cu suma de 100.000 de lei. În dosar, mai este inculpat și fostul subprefect de Zalău, Claudiu Băican.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: salaj, afacerist, arest, doi ani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...