2019-01-23 18:20


Ce mai știe Ministerul Justitiei despre EXTRĂDAREA lui Sebastian GHIȚĂ

 |  23:58
Ce mai știe Ministerul Justitiei despre EXTRĂDAREA lui Sebastian GHIȚĂ

Ministerul Justitiei arata, intr-un raspuns transmis la solicitarea Mediafax, ca nu a fost informat de catre Ministerul Justitiei al Republicii Serbia cu privire la stadiul procedurilor de extradare realizate in cazul omului de afaceri Sebastian Ghita.

"Solutionarea cererii de extradare privindu-l pe numitul Ghita Sebastian este supusa exclusiv legislatiei nationale a Republicii Serbia, prin aceasta intelegand inclusiv procedura, durata de solutionare a cauzei si termenele", precizeaza Ministerul Justitiei (MJ), in raspunsul solicitat.

Conform sursei citate, autoritatile din Romania nu au fost informate cu privire la stadiul procedurilor de extradare.

"Instrumentul international aplicabil (Conventia Europeana de Extradare, Paris, 13 decembrie 1957) nu prevede un termen pentru derularea procedurii de extradare, timpul de solutionare a cererii ramanand la latitudinea statului solicitat, potrivit legislatiei sale", au conchis reprezentantii Ministerului Justitiei.

Pe numele fostului deputat Sebastian Ghita sunt in vigoare doua mandate de arestare preventiva.

Omul de afaceri Sebastian Ghita este judecat, in total, in patru dosare.

In primul dintre ele, fostul deputat este judecat pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani. Procurorii sustin ca Sebastian Ghita i-ar fi dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pentru ca acesta din urma sa finanteze o asociatie sportiva sustinuta de Ghita, pentru a disimula provenienta casei cei doi semnand un contract fictiv.

Cel de-al doilea dosar aflat pe masa judecatorilor este cunoscut sub numele de "Ponta-Blair". Potrivit DNA, Ghita i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile din 2012, iar banii ar fi fost folositi pentru organizarea unei vizite in Romania a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: extradare, sebastian ghita, ministerul justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GROSU ADINA
29 Iul 2017

Dacadl Ghita nu o dadea in gat pe Kodruta acum erajudecat si patriarhul si maica TEREZA
ION
29 Iul 2017

De grija lui GHITA nu puteti voi dormi? intrebati-va du hunul ODON KOVESI fostul sot al marii inchizitoare a Romaniei LULUTZA si de fratele ei mare director la Romgaz Medias
Random imageUltimele stiri

loading...