2019-01-18 12:31


Ce manevre INCREDIBILE a făcut BICA ca să îl scape pe TENDER de pușcărie. Cum motivează judecătorii sentința pronunțată

 |  13:05
Ce manevre INCREDIBILE a făcut BICA ca să îl scape pe TENDER de pușcărie. Cum motivează judecătorii sentința pronunțată

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a pus la cale un plan minuțios pentru a-l ajuta pe Ovidiu Tender și a îngreuna tragerea la răspundere penală a acestuia în dosarul Rafo - Carom, se arată în motivarea deciziei prin care Bica a fost condamnată în noiembrie 2016 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, informează Agerpres.

În motivarea deciziei se arată că, în anul 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obține o condamnare cu suspendare în dosarul Rafo - Carom, aflat pe rolul Tribunalului București. Sprijinul a fost cerut prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al fostului șef DIICOT, care între timp fusese angajat la compania Prospecțiuni SA, deținută de Tender.

Astfel, în iunie 2013, imediat după ce a fost numită șefă a DIICOT, Alina Bica l-a chemat pe Gheorghe Rădescu, procurorul care se ocupa în instanță de dosarul lui Tender, și l-a întrebat care este stadiul judecării la Tribunalul București. Procurorul i-a spus că, dacă dosarul se va judeca până la 1 februarie 2014, când intra în vigoare noul Cod penal, atunci exista o probabilitate ridicată ca Tender să primească 15 ani închisoare.

Procurorul din dosarul lui TENDER a fost schimbat

În august 2013, Bica a decis ca Gheorghe Rădescu să nu se mai ocupe de dosarul lui Tender, fiind înlocuit cu procurorul Claudia Curelaru. Rădescu a refuzat însă și s-a prezentat în septembrie 2013 în sala de judecată. Imediat, a fost chemat de Alina Bica. Ea i-a spus să înceteze orice implicare în dosarul lui Tender, el fiind apoi mutat la altă structură din DIICOT.

Claudia Curelaru, procurorul care se ocupa de dosarul lui Tender, a fost chemată de șefa DIICOT, care i-a solicitat să ceară în instanță o pedeapsă cu suspendare pentru Tender, motivând că prejudiciul poate fi recuperat, acesta a avut un comportament social corect, o parte din infracțiuni s-au prescris, iar procesul durează de peste 8 ani. Mai mult, Bica le-a pus pe Claudia Curelaru și Silvia Ștefănescu să semneze un proces verbal în care s-a consemnat că sunt de acord să pună la tribunal concluzii în sensul aplicării unei pedepse cu suspendare pentru Tender.

Claudia Curelaru și Silvia Ștefănescu nu s-au conformat și nu au depus în instanță acel referat, iar Bica le-a anunțat ulterior că nu mai era interesată de subiect, fiind preocupată de scandalul mediatic în care era implicată, după ce în presă au apărut fotografii cu ea și Elena Udrea la Paris.

Implicații periculoase asupra sistemului JUDICIAR

Pe 20 noiembrie 2014, Alina Bica era reținută de DNA pentru fapte de corupție, iar în decembrie 2014, Ovidiu Tender era condamnat de Tribunalul București la 11 ani și patru luni închisoare în dosarul RAFO - Carom.

"Înalta Curte reține că mijloacele de probă administrate dovedesc existența unui plan minuțios pus la cale de inculpată și declanșat încă de la numirea acesteia la conducerea structurii de parchet specializată, în vederea îngreunării tragerii la răspundere penală a lui Tender", se arată în motivarea dată de instanța supremă.

''Implicațiile asupra sistemului judiciar sunt cu atât mai periculoase cu cât inculpata a acționat în calitate de procuror șef DIICOT, profitând de ascendentul și autoritatea pe care o avea asupra procurorilor din subordine, inclusiv prin pervertirea principiului constituțional al controlului ierarhic superior care guvernează activitatea Ministerului Public", se mai spune în motivare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-21

TAGURI: alina bica, diicot, ovidiu tender, incredibil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA CONDUCE ROMANIA
21 Iul 2017

UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI SI C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi??? În ultimii 27 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA SI AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA, datoria țării a crescut de la ZERO IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro, iar peste 4 milioane de romani au emigrat. De ce SI CUM s-a ajuns aici? Este poporul roman un popor de sinucigasi…??? Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???...
CETATEANUL
21 Iul 2017

In Romania BALCANICA presedintii de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai curtii de conturi, inspectori financiari, academicieni, ofiteri MApN, SRI, SIE, STS,SPP, PREOTI, fiind in exercitiul functiunii au adunat AVERI FABULOASE ilicite, au dosare penale in lucru ori sunt in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta asemenea autoritati publice, COMPROMISE, populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti puscariabili au emis si emit legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase. Unde in lume mai exista asemenea DREPTATE , JUSTITIE si TARA unde hotii si banditii sa CONDUCA SI SA ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile naroade facute de ei???
CONDORUL
21 Iul 2017

Mafia psd lupta pe toate fronturile inpotriva statului de drept. Sunt sprijiniti de haznaua 3s oala de noapte ciutacu tv..
LEVST.
21 Iul 2017

Si aceast problema cat si arestarea unei alte procuroare-sef, alaturi de situatia de la DIICOT, si alaturi de sute de alte situatii asemanatoare atat la nivele inalte dar si in teren dovedesc ca Romania nu mai poate iesi din mocirla in care s-a infundat, fara a schimba total sistemul si macar cateva mii de indivizi, din pozitii cheie, la varf si in tara.iar din interior, pana si iluza ca se poate face, a disparut, singura optiune este intoarcerea la Monarhie cu aport Englez si aducerea din strainatate a 4-5 mii de specialisti (in toate domenii, inclusiv Justitie), sperand ca se vor gasi - in acest numar- destui romani care au plecat de tineri din tara si - prin munca si onestitate- si-au facut un nume respectat, in breasla lor...Orice altceva este doar pierdere de timp si un IMENS AJUTOR dat banditilor care au mereu timp sa se reorganizeze si sa trimita afara din tara, alte sute de miliarde de euro, iar cand sandramaua va colapsa, ei vor pleca dupa baii furati, si chiar vor fi ajutati de diferite entitati, pe care nici nu le poti blama, ce poti sa le zici , daca si-au gasit "oamenii" care le-a pus o intreaga tara bogata, la dispozitie?
Random imageUltimele stiri

loading...