2018-12-15 12:18


Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre PREOTUL și CĂLUGĂRIȚA reținuți pentru EVAZIUNE

 |  10:37
Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre PREOTUL și CĂLUGĂRIȚA reținuți pentru EVAZIUNE

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, sâmbătă, că a primit cu ''surprindere'' informația potrivit căreia trei persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală, două dintre ele fiind un preot misionar și o călugăriță din județul Constanța, susținând că cei doi sunt cunoscuți ca fiind ''cu o conduită morală corectă''.

''Urmare a luării măsurii preventive de reținere a trei persoane (Popa Gabriel, Duna Anișoara și Badiu Florin) de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: 1. Preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuții de manager pentru mânăstirea Galeșu (loc. Poarta-Albă, jud. Constanța). 2. Duna Anișoara este călugăriță în obștea mânăstirii Galeșu, sub numele de Eleodora, nevând nici o funcție administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În prezent nu mai este reținută, fiind doar audiată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. 3. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului și așteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuți ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a și dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar și la tunderea în monahism a Dunei Anișoara'', se menționează într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

PREJUDICIU de aproape 4 milioane de lei

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a dispus luarea măsurii preventive a reținerii față de trei inculpați bănuiți de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile, informează un comunicat al Parchetului, transmis sâmbătă Agerpres.

Potrivit sursei citate, în dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București "se efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA și impozit pe profit".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-23

TAGURI: arhiepiscopia tomisului, calugarita, preot, evaziune, popa gabriel, duna anisoara, manastirea galesu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


REDAS CORINA
23 Iul 2017

Pe timpul lui ceasca era rau asa ca am luptat (altii au luptat) ca noi sa avem liber la furat inclusiv biserica
BABUIN
23 Iul 2017

Corina ......biserica A FURAT SI VA FURA ...cat va exista ea
MONA
24 Iul 2017

in sfarsit s-a aflat pentru ce Romania este in rahat pana in gat pentru ca un preot si o calugarita au facut evaziune fiscala
Random imageUltimele stiri


loading...