2019-02-21 14:25


Ce spune KOVESI despre înregistrările SCURSE din ședințele DNA. Cine este supus testului poligraf

 |  16:18
Ce spune KOVESI despre înregistrările SCURSE din ședințele DNA. Cine este supus testului poligraf

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, într-un interviu pentru Ziare.com, că, în cadrul anchetei privind înregistrările de la şedinţa sa cu procurorii, nu i s-a impus nimănui să facă testul poligraf. În ceea ce priveşte înregistrările, a afirmat că acestea sunt prelucrate, nu respectă cronologia şedinţei şi că apar cuvinte pe care nu le foloseşte. Ea a spus că va fi făcută o expertiză, informează News.ro.

”Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuţie pe care am avut-o în cadrul unei şedinţe de lucru desfăşurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmaţii pe care nu le-am făcut", a declarat Kovesi, precizând că acea şedinţă a fost una de lucru, operativă, în care s-a discutat situaţia dosarelor aflate pe rolul unei secţii a DNA şi nu s-au discutat chestiuni publice, ci anchetele şi dosarele aflate în lucru. 

Ea a afirmat că materialul difuzat în spaţiul public nu respectă cronologia şedinţei.

"Ceea ce a apărut în spaţiul public nici măcar nu respectă cronologia şedinţei. Au fost amestecate fraze şi propoziţii dintr-o parte a şedinţei, cu fraze şi propoziţii din altă parte. Şi există expresii şi fraze pe care nu le-am folosit", susţine şefa DNA. 

Înregistrările vor fi expertizate

Kovesi spune că anumite cuvinte care apar în înregistrare nu îi aparţin, deşi pare a fi vocea ei, ea precizând că tehnic pot fi făcute "anumite colaje", din acest motiv fiind solicitată expertizarea înregistrării, care va fi probă la dosar.

Întrebată despre verificarea procurorilor cu testul poligraf, Laura Kovesi a susţinut că nimeni nu a fost obligat să facă acel test.

"Nu este adevărat, nu i s-a impus nimănui să facă testul poligraf. Tactica de anchetă o stabileşte procurorul de caz împreună cu ceilalţi anchetatori care lucrează în cauză. În acest dosar au fost făcute audieri ale unor martori. Nu doresc să comentez situaţii particulare, dar, în general, când un procuror consideră că pentru a elimina anumite piste sau pentru a verifica anumite elemente în anchetă e necesar un astfel de test, la finalul audierii persoanei o întreabă dacă doreşte să se supună unui astfel de test”, a mai declarat Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-16

TAGURI: kovesi, poligraf, procuror, dna, intregistrari,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...