2019-02-21 05:55


Ce spune Tudorel TOADER despre sentinţa în cazul lui Liviu DRAGNEA

 |  13:28
Ce spune Tudorel TOADER despre sentinţa în cazul lui Liviu DRAGNEA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iaşi, că nu poate comenta sentinţa în cazul liderului PSD Liviu Dragnea pentru că nu a văzut motivarea, dar a auzit că doi judecători au făcut majoritate spre condamnare, că ”n-au luat în considerare decizia CCR”. Acesta a explicat că a făcut parte dintre judecătorii Curţii Constituţionale în momentul în care s-a stabilit că abuzul în serviciu există doar dacă s-au încălcat prevederile unei legi sau ale unei ordonanţe. ”Nu cred că un judecător nu ia în considerare o decizie a Curţii”, a spus Toader.

Întrebat, vineri, la Iaşi, cum comentează esentinţa dată de Curtea Supremă în dosarul în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru angajările fisctive de la DGASPC Teleorman, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că nu poate oferi un punct de vedere pertinent şi bie documentat fără să fi văzut motivarea sentinţei.

”Am auzit că doi judecători au făcut majoritatea spre condamnare şi că unul a făcut opinie separată, că n-au luat în considerare decizia CCR, decizie la care am participat în calitate de judecător la Curtea Constituţională. Vreau să vă spun cu deplină convingere şi cunoştiinţă că o decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi neglijată, nu poate să nu fie luată în considerare, chiar dacă legiuitorul nu pune în acord textul legii cu decizia Curţii. De ce? Simplu: Pentru că în momentul în care se publică decizia, textul se suspendă. În 45 de zile dacă legiuitorul nu pune de acord, textul nu se mai aplică”, susţine ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

Acesta aexplicat că decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la abuzul în serviciu a fost interpretativă.

”Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, nu a fost una de admitere pur şi simplu. De interpretare, în sensul că textul este constituţional, în măsura în care neîndepliinirea obligaţiei se referă la o obligaţie prevăzută în lege sau în ordonanţă de urgenţă, nu în orice act normativ, indiferent de ierarhia de nivelul noi. Cred că sunteţi de acord să nu emit puncte de vedere fără să fi citit, doar nu cred că un judecător nu ia în considerare o decizie a Curţii Constituţionale”, a mai spus Tudorel Toader.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, în iunie 2016, că articolul din Codul Penal referitor la abuzul în serviciu este constituţional cu condiţia ca sintagma ”îndeplineşte în mod defectuos” din definirea abuzului să fie considerată echivalentă cu ”îndeplineşte cu încălcarea legii”.

În iunie 2017, Curtea Constituţională a decis că impunerea unui prag valoric în ceea ce priveşte abuzul în serviciu este de competenţa Parlamentului, reiterând, astfel, considerentele din decizia 405/2016, precizând că reglementarea valorii pagubei şi gravitatea vătămării rezultate din comiterea faptei de abuz în serviciu este necesară pentru delimitarea răspunderii penale de celelalte forme de răspundere juridică.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman,pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia instanţei nu este definitivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-22

TAGURI: tudorel toader, dragnea, sentinta, ccr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Iun 2018

VEI SFARSI CA DREAKNEA SI ODATA CU EL SI MAFIA LUI............
@LIMBRICUL BUBOS TOADER
22 Iun 2018

IN SFIRSIT , TI-AI LUAT ROLUL IN SERIOS BAI SLUGOIULE . ESTI AVOCATUL LUI DRAGNEA , MINISTRU NU AI FOST NICIODATA . MAI BINE AI PLECA DRACULUI INAPOI , SA AI GRIJE DE BOUL DE FITU CARE TRAGE TARE PE NAS .
TRADATORI DE TARA
24 Iun 2018

BAI MINISTRULE ; PROTEJATUL DRAGNEA SI MAFIA A FURAT DE LA COPII AMARITI SI FLAMINZI . NU AU SCRUPULE SI ONOARE . NICI NU POTI SA APERI ASEMENEA OAMENI . ZICI CA FURTUL A FOST IMPERATIV SI OBLIGAT SA FURE DE LA NISTE AMARITI . OARE CONSTINTA TA DE OM , UNDE ESTE ??? JUSTITIA A AMINAT DAR NU ESTE OARBA CA TINE SA ACCEPTE ASEMENEA HOTI SI FURACIUNI . DUMNEZEU NU DOARME , STI TU ASTA , CREDINCIOS MOLDOVEAN FARA CAINTA .SI CREDINTA .
@TRADATOR DE TARA
02 Iul 2018

Sa dea Dumnezeu sa fii si tu condamnat dupa facaturile unor procurori Tu esti tradator de neam si tara bai postac platit Apropo ce a furat DRAGNEA nimic IN SCHIMB NAZISTUL SEF A furat case a dat oameni afara din case si a dat casele la nazistii sai A vandut copilasi romani pentru organe la straini (probabil nazisti de ai sai ) A facut evaziune fiscala 30 de ani Acum are dosar pe rol si trebue sa plateasca 600 000 de euro evaziunea facuta din chiriile luate pe casele furate de la statul RomaneL NAZISTUL PUTRED DE HOT ESTE BUN DAR DLDRAGNEA ESTE VINOVAT PE NISTE FACATURI !CUM JUDECI ?CE FEL DE GANDIRE AI?DE LA CE TI SE TRAGE PROSTEALA ASTA , DE LA DROGURI SI PISAT ASA I? FIRE AI AL DRACULUI DIHANIE NEBUNA CE ESTI!!!SICTIR SCARBELOR NEBUNE VETI AJUNGE LA GUVERNARE LA PULIVARA Esti si tu vre un client de la SOCOLA?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...