2018-05-21 23:36


Cine este noul ŞEF suprem al JANDARMERIEI Române

 |  14:23
Cine este noul ŞEF suprem al JANDARMERIEI Române

Noul comandant al Jandarmeriei Române este colonelul Sebastian Gheorghe Cocuş. El a fost împuternicit prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuțiile acestei funcții pentru o perioadă de șase luni, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana.

"Miercuri, 16 august, în prezența Subsecretarului de Stat în M.A.I., comisar-șef de poliție Mihai Valeriu, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Jandarmeriei Române. Astfel, începând cu 15 august, domnul colonel Sebastian Gheorghe Cocuș, până la această dată director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de șase luni, să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, care a deținut prima funcție din Jandarmerie în perioada 08.02.2016 — 15.08.2017", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Experienţă de peste 16 ani

Cu patru misiuni internaționale la activ, colonelul Sebastian Cucoș, a participat de-a lungul timpului la mai multe cursuri internaționale de specializare în domeniu, în Statele Unite ale Americii, Franța, Turcia, Italia și Spania. Absolvent al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", promoția 2000, colonelul Sebastian Cucoș este căsătorit și are un copil. În vârstă de 43 de ani, ofițerul are o experiență de peste 16 ani în cadrul Jandarmeriei Române, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții de conducere, atât în cadrul instituției, cât și în teatrele de operații din Kosovo, între anii 2007 — 2008, în calitate de comandant de unitate și, în perioada aprilie-noiembrie 2011, în calitate de comandant al Contingentului Național Român de Jandarmi din Afganistan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-17

TAGURI: sebastian gheorghe cocus, comandant jandarmerie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova