2018-12-15 02:06


CNSAS: Regizorul Andrei Blaier şi actorul Alexandru Repan au turnat la Securitate

 |  13:46
CNSAS: Regizorul Andrei Blaier şi actorul Alexandru Repan au turnat la Securitate

După ce recent CNSASl-a acuzat pe actorul Ion Besoiu că şi-ar fi turnat colegii la Securitate,instituţia care a moştenit dosarele fostei poliţii politice revine cu noidezvăluiri. La fel de spectaculoase, transmite Realitatea.net.

Regizorul AndreiBlaier şi actorul Alexandru Repan au fost colaboratori ai Securităţii, susţineCNSAS în acţiunile introduse la Curtea de Apel Bucureşti.

Reputatul regizor esteacuzat de CNSAS că a fost recrutat încă din 1956 şi că ar fi dat mai multe notescrise care au dus la arestarea unor persoane. Andrei Blaier, care ar fi avutnumele de cod „Brateş”, ar fi turnat actori, scenarişti şi regizori. Aceleaşiprobleme le are şi actorul Alexandru Repan

Imaginea 1/1

Potrivit CNSAS, AndreiBlaier (77 de ani) ar fi fost recrutat de Securitate în 1958, pentru„supravegherea activităţii şi manifestărilor duşmănoase ale personaluluiîncadrat la Centrul de Producţie Cinematografică «Buftea»", subpseudonimul „Brateş". Blaier a semnat un angajament olograf, la 20 noiembrie1958.

În vârstă de 78 deani, Andrei Blaier a regizat, printre altele, “Cireşarii” în 1972, “Prin cenuşaimperiului”, “Lumini şi umbre”, “Crucea de piatră” sau “Dulcea saună a morţii”.

Repan, alias Hans dela Securitate

Actorul AlexandruRepan a fost racolat de Securitate în 1974. A primit numele conspirativ “Hans”şi ar fi turnat colegi de serviciu sau cunoştinţe de-ale sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-12-10

Mai multe imagini:
CNSAS: Regizorul Andrei Blaier şi actorul Alexandru Repan au turnat la Securitate
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KARTOUCHE
23 Apr 2011

Sa admitem ca asa este. Asta inseamna ca filmele lui nu au valoare ?? ......... Ce influienta are turnatoria cu valoarea lui de regizor ?? Nici una. .........Daca persoanele pe care le-a turbat au avut repercursiuni, respectivele au latitudinea de a-i cere satisfactie. In instanta, sau scuze, sau alt mod de reparatie morala sau pecuniara. .........
KARTOUCHE
23 Apr 2011

Continuare...... Parazitii astia de la CNSAS, niste nenorociti ce mananca banii copiilor cu handicap si a pensionarilor, au menirea sa compromita oameni si cariere. Ce s-ar fi facut fara securitatea ?? Erau someri ori invatatori la tara, daca nu cumva vindeau loz in plic. ...... Mai parazitilor, si acum traiti de pe spatele securitatii !! Sa va f8ie rusine !
PAPA
25 Apr 2011

Dar si basescu si armata lui de paraziti au turnat la securitatem acest furuncul portocaliu de ce nu se pronunta si despre sefii sai?Nici nu conteaza ce au facut actorii saualti oameni obisnuiti, pe noi ne intereseaza de ce mai sunt in politica cei care au turnat la secu asa cum a facut-o bese si ai lui. Nu este in regula ca un individ care a facut atat de mult rau natiunii , mai intai ca securist, turnator si sa zica ca el lupta contra comunismului. Minte
Random imageUltimele stiri


loading...