2017-01-16 15:11

DEZVALUIRI


Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis

 |  20:06
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
Un grup de indivizi a pus la cale unsistem prin care să se îmbogăţească de pe urma naivilor pasionaţi ai celui mai mareconcurs televizat din România, Super Bingo Metropolis. Numeroase persoane au primit pe telefonul mobil un mesaj prin care erauanunţate că au câştigat 70.000 de lei la concursul televizat de Antena 1, darpentru a ridica premiul trebuie să vireze 700 de lei într-un cont bancar, prin WesternUnion. Reprezentanţii Super Bingo Metropolis avertizezază că totul este o mare “ţeapă, iar blogul creat de persoanele care vor să golească buzunarele românilorpasionaţi de cunoscutul joc de noroc nu are nici o legătură cu adevăratul concurs.

Mai multe persoane care s-au adresat redacţiei noastre susţin că au fostînşelate de persoane care, folosindu-se de numele concursului televizat SuperBingo Metropolis, de la Antena 1, le-au solicitat să vireze câte 700 de leiîntr-un cont Wester Union pentru a primi un premiu fictiv de 70.000 de lei.

Unul dintre cititorii noştri a primit următorul mesaj: “Super Bingo Metropolis vă anunţă că aţi fost extras la extragerea premiitelefonice şi aţi câştigat 70.000 de lei. Pentru detalii contactaţi-ne la numărulde telefon 0731765197 şi 0219594 sau pe blogul www.super-bingo-metropolis.ro. Aşteptăm răspunsuldumneavoastră. O să vă răspundă Cornel Palade sau Creţu Robert”.

Reprezentanţii Super Bingo Metropolis susţin că au cunoştinţă de persoanelecare încearcă să păcălească fanii emisiunii pentru a atrage sume importante debani. “Site-ulsuper-bingo-metropolis.ro nu are nici o legătură cu concursul Super BingoMetropolis. Ştim de aceste tentative de fraudă şi am avertizat, în mai multerânduri, telespectatorii, în timpul emisiunii, să nu acorde atenţie acestormesaje. Noi avem site-ul nostru superbingo.antena1.ro”, ne-a declarat un reprezentant Super BingoMetropolis.

De la amabilitate la ameninţări

Contactaţi de reporterii “Puterea”, aşa-zişii reprezentanţi ai cunoscutului concurs deteleviziune au încercat să câştige încrederea eventualilor “clienţi”. Într-o limbă română greu de înţeles, vorbită parcă deun puşti care n-a prea trecut pe la şcoală, un anume Creţu Robert ne-atransmis, telefonic, următoarele: “Înţelegem că vă este teamă şi priviţi cuneîncredere mesajul pe care l-aţi primit din partea Super Bingo Metropolis,având în vedere fraudele care s-au comis de-a lungul timpului. Noi vă asigurămcă suntem în perfectă legalitate şi că nu avem nici o legătură cu ţepele printelefon care s-au dat în trecut. Noi nu vă cerem nici un ban, nimic de genulacesta, aşa că nu aveţi motive să vă speriaţi şi nici să ignoraţi mesajulnostru!”.

Când i-am spus că nu am cum să câştig într-un concurs la care nu amparticipat niciodată, respectivul m-a asigurat că această extragere nu are legăturăcu premiile telefonice care se dau în cadrul emisiunii Super Bingo Metropolisde la Antena 1 şi că este o parte a concursului organizată în parteneriat cuVodafone, Orange şi Cosmote în cadrul căreia se formează aleatoriu o serie denumere telefonice, printre care şi al meu.

“Trebuie să-mi spuneţi numele, prenumele, localitatea şi judeţul în carelocuiţi, precum şi numărul de telefon pe care aţi primit SMS-ul de la noipentru că trebuie să verific în baza noastră de date dacă, într-adevăr, sunteţicâştigătoare. Aşteptaţi în telefon, vă rog! (n.r. după câteva secunde) Da,felicitări! Aşa cum vi s-a spus în SMS, aţi câştigat 70.000 de lei! Felicitări!După cum ştiţi, statul impozitează cu 23% câştigul, însă dumneavoastră vatrebui să suportaţi 1% din întreaga sumă, adică 700 de lei. Pentru asta, văinvităm într-un sediu BCR pentru a deschide un cont în care să depuneţi aceastăsumă sau ne puteţi trimite banii prin Western Union. Partea frumoasă este că adoua zi când veţi primi premiul de 70.000 de lei, vă recuperaţi şi investiţiade 700 de lei şi deci dumneavoastră nu aveţi, practic, nici o pierdere. Colegiimei vor face atunci şi actele, vă vor lua un interviu şi apoi vă puteţi bucurade bani. Cum vi se pare? Credeţi că puteţi ajunge la bancă în seara aceastapentru că în jumătate de oră, la 18.00, băncile îşi încheie activitatea? Artrebui să vă grăbiţi pentru că mâine ar putea fi prea târziu, altcineva arputea primi premiul dumneavoastră şi ar fi păcat!”

Pentru că am părut neîncrezătoare, individul a insistat, ajungând până ase ruga, efectiv, de mine, să alerg la bancă. “Doamnă, poate că aţi fost păcălităîn trecut şi de aceea nu aveţi acum încredere, însă vă asigur că noi suntemcorecţi. Ce spuneţi? Va validez contul? (n.r. - ??!!?? Care cont nu am înţelesnici după ce a încercat să-mi mai explice încă o dată întregul demers pe careeu ar fi trebuit să-l fac pentru a intra în posesia celor 70.000 de lei, drumulla bancă, un cont la BCR pe care ar fi trebuit să-l deschid şi în care ar fitrebuit să virez 700 de lei…). Îmi promiteţi că mergeţi la bancă? Pot să măbazez pe dumneavoastră? Ce vă opreşte să mergeţi? Ce motive aveţi? (n.r. - ainsistat individul atunci când i-am spus că trebuie să mă mai gândesc şi revineu cu un telefon în cazul în care mă hotărăsc). Pierderea dumneavoastră!”, mi-aspus atunci când i-am urat “la revedere” şi aproape că i-am închis telefonul înnas pentru că nu înceta să mă roage să alerg la bancă.

Ameninţaţi cu o reclamaţie la Poliţia Română, autorii bloguluisuper-bingo-metropolis.ro au uitat de amabilităţi şi au început să foloseascăun limbaj vulgar, ameninţând şi asigurând reporterii că nu vor fi prinşi deautorităţi.

În baza de date a Poliţiei Capitalei nu au fost înregistrate plângerireferitoare la tentative de fraudă în numele Super Bingo Metropolis, ne-audeclarat reprezentanţii Poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28

Mai multe imagini:
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
zoom
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JIMMY
01 Mar 2011

poate din presa afla si p olitia de excroci din ast ia. dar inteligentii aia probabil ca citesc doar z iare cu silicoane. asta n u e o scuza pentru cei te puiti TREBUIE SA FII TARE DESTEPT SA TE PACALETI A SA. Cum sa mai te faci de ras si reclamand la poli tie? sa le arati alora ca e cineva care gandest ma i rar ca ei?
IBRIAN
01 Apr 2011

EU AM PRIMIT UN MES DE LA NR O751839932 IN CARE M A ANUNTA CA SUNT CASTICAT OAREA SUMEI DE 20000 DE R ON SI AM FOST MAI ISTEATA CU 5 SEC SI AM SUNAT LA BINGO SI LE_AM SPUS.ASA C A NU AM LUAT TEAPA .SPER CA SI VOI SA AVETI RABDAR E SI NU SA LE DATI BANI E SCROCILOR .RUSINE SA LE F IE .
REMUSI
06 Iun 2011

Astazi am primit si eu un mesaj cu asazisul castig de 70000 de lei, premii telefonice etc. Cautand p e Google , am gasit acest articol. Multe multumiri autoarei pentru o treaba bine facuta.
REMUSI
06 Iun 2011

Apropo, numarul de telefo n in cauza este in cazul meu 0740-280.922 ("Cretu Robert"). Daca se ajunge la politie, adresa mea de email este remusi@yahoo. com
VVALENTINN
01 Iul 2011

am primit si eu un mesaj de genul,,SUPER-BINGO MET ROPOLIS:Felicitari ati fo st desemnat castigator la premii telefonice al sum ei de 80.000 RON. Pentru detalii apelati :0753599 906. ANTENA 1.INFO AM s unat ,si au inchis .au su nt ei dupa aceea ,am spus ca am primit un mesaj ,d e genul celui de sus ,si au spus sa merg la banca BCR cu suma de 14.000 ro n ,pentru a plati impozit ul castigului ,si apoi im i vireaza castigul .bine inteles ca nu am facut as a ceva,poate alte persoan e ar fii inteles gresit s
VVALENTINN
01 Iul 2011

ZICE CA IL CHEAMA DINU MA RIAN ,AL CARUI TEL ESTE 0 753599906
IONEIUIU
06 Iul 2011

acum are un numar nou de telefon: 0756219295 si p remiul e de 50000ron. a a juns si prin suceava cu m esajele
IONEIUIU
06 Iul 2011

nu cred ca e adevarat si nici nu sun pt ca am vaz ut acest articol
LORENA
12 Iul 2011

buna.si eu am primit asta zi un sms cum ca am casti gat 70.000lei la superbin go si ca trebuie sa sun l a nr.0756486767 pt.mai mu lte detali.am sunat mia r aspuns cretu robert si a zis ca trebuie sa platesc mai intai 700lei ca numa i asa imi poate trimite b ani.si dupa ce am vorbit la telefon am venit sa ma uit pe net daca chiar am castigat.si am gasit ace st articol cum ca oameni iau teapa de la acesti es crici.sa le fie rusine.si sper sai prinde politia cat de curand.
CIPRIAN99
18 Iul 2011

si eo am primit azi mesaj .citez:FEICITARI!!Super B ingo Metropolis va anuta ca ati fost extras la pem ii telefonice si ati cast igat 70000 lei,Pt mai mul te detalii contactai-ne l a nr 0756486767.Asteaptam apelul dumneavoastra!Va va raspunde Cretu Robert. acum sa v-o zic pe-a buna eo sunt din craiova si am 12 ani:),asa ca ... m-am uitat p site si n-am gasit nimic legat d nume le meu,iar apoi m-am apuc at sa scriu nr telefonulu i respectiv si am gasit c e-am gasit.
ISSAHOLERGA
21 Iul 2011

Am primit si eu un mesaj, sunt din Brason, numarul de pe care l-am primit e ste 0756249540-premiul es te de 50000 RON :)
CRISTI
11 Ian 2012

Mesaj primit de pe nr. 07 57198400 - premiul este d e 50000 Ron. Au ajuns si in Roman !!!!!!!
OANA
18 Ian 2012

da si eu am primit azi me saj cum ca am castigat 50 .000 de roni:)).sunt din falticeni .escroci..pacat ca sunt unii oameni care iau teapa:-s
COSMIN
28 Ian 2012

si eu am primit un telefo n mai exact mama mea pe f ix cica a castigat un mi liard trei sute duminica 22 01 2012 in urma trager ii la sorti bingo metropo lis si romtelecom a in mo d aleatoriu s-a extras u n nr.de tel si dumneavoas tra sunteti fericita cast igatoare a lasat un nr de tel 0764862633 unde sa s une pt.a revendica premiu l nu inainte de a cumpara 2 cartele orange a cate 25 euro bucata si sa dea codul de reincarcare pt a activa un cont in care sa se vireze premiul dar sa se grabeasca ca doar p ana la ora 11 este valabi l ca pe urma inchid banci le deoarece este sambata binenteles mama incanta ta "am castigat" i-am sp us stai linistita ca e o "TEAPA"pt.ca nimeni nici odata la nici un concurs nu iti cere coduri de rei ncarcare pt a activa un a sa zis cont deci oameni b uni deschideti bine ochii inante si nu va lasati p acaliti de niste escroci
FLAXY
01 Feb 2012

ms mult si eu am primit
O SIBIANCA
06 Feb 2012

buna. sunt din Sibiu si e u am primit telefon azi, 05.02.2012 de la nr. 0785 560262 si intreband ce fe l de nr e asta mi s-a spu s ca este numar de calcul ator!!!! nu am jucat nici odata la bingo dar am fos t aleasa pt ca au fost al ese nr de romtelecom ai c elor mai vechi abonati!!! ! si ca am castigat 14000 0lei si sa deschid cont l a BCR.....TEAPA dragi rom ani pensionari si nu numa i.
ANGI
06 Feb 2012

Bun a, am fost sunata si astazi si acum 2 sapt. c a am castigat din partea romtelecomului 6000, resp ectiv 4800 lei pt ca am p latit facturile la timp. Domnul respectiv zicea ca din comuna noastra au fo st selectate aleatoriu 5 numere de telefon printre care si al meu. Prima da ta cand m-a sunat l-am en ervat de m-a inchis telef onul, acum am zis sa vad ce ar dori de la mine, mi -a zis numele comunei si al satului in care stau, adresa corecta nu stia, s i m-a intrebat de numele meu, pe care i-am zis de vreo 2 ori, dar cred ca nu l-a inteles si iarasi mi-a inchis telefonul. Pr emiul urma sa-l primesc a stazi acasa prin curier r apid Cargus. mare grija!! !!!! eu am sunat la romte lecom si le-am zis ca am fost sunata ca am castiga t, domnisoara mi-a raspun s ca este un concurs fant oma si ca ei fac tot pos ibilul sa-l elimine. Si acum ma intreb: ce au fac ut astia de la romtel pr eliminarea escrocilor, da ca in 2 sapt am fost suna ta de 2 ori????????? parc a convorbirile tel sunt a scultate, nu? si atunci d e ce nu le dau pe mana po litistilor pe acesti escr oci????????????????
FLORI
08 Feb 2012

Buna,am primit si eu de d imineata mesaj de la nr.0 764228054 ,care suna asa: coca-cola si super bingo metropolis a ales nr dvs .castigator a 50.000 ron +tv.panasonic,info line:0 349806434-0764228054,cod unic (zl92bk).Nu am de ga nd sa raspund in niciun f el la acest mesaj,dar sun t de parere ca ar trebui sa se faca ceva,pentru ca sunt atatia oameni naivi care sunt inselati cu aj utorul acestor mesaje!!
BUY AN ESSAY
07 Mar 2012

There are a lot different path ways to get some fa cts referring to this go od topic . But I suggest to buy essay and essay wr iting or pre written essa ys using the professional essay writing service.
ESSAY WRITING SERVICE
07 Mar 2012

I'm not too indolent to c ompose a term paper. I ju st have no time for paper s writing. So, I need to turn to the essay writing service to buy customize d essays, which are compo sed by the most professio nal writing experts. I un derstand that some studen ts cannot exist without w riting help.
FREE ESSAYS
24 Mar 2012

Here are some suggestions about the correct way to get the academic grade. Thus, people need know th e knowledge and just comp ose the well done psychol ogy essays. The easier wa y is to find the trustwor thy an essay writing serv ice & purchase research p aper there. Hope this hel ps.
PAY FOR ESSAYS
29 Apr 2012

You don't acknowledge if essay paper paper complet ed by you is good. Hence, you are risking to damag e your reputation. Do not do that and buy college papers online in the web!
JENI, PREDEAL
08 Oct 2012

Am primit si eu un mesaj astazi de la asa zisul Cr etu Robert ca as fi casti gat 70 000 de lei din par tea Romtelecom. Mi-a ceru t sa ma duc la banca sa d epun 12 ooo lei vechi la BCR in nr de cont RO 34 R HC D006785432P82XX. In cazul in care nu depun l a banca acesti bani, a ra mas ca trimite el o domni soara acasa cu masina de Romtelecom si sa-i dau ei 6 000 lei vechi si ea im i da mie 70 000 lei vechi . Cand i-am spus sa-mi de a o adresa sa-l caut pe i nternet, m-a intrebat da ca eu intru pe internet s i i-am spus ca da si atun ci el mi-a inchis telefon ul. As putea sa adaug ca vocea lui mi s-a parut a fi de tigan si se auzea prin telefon injuraturi, vorbe obscene intre mai m ulte persoane. Stia , de asemenea, ca eu am abona ment la Romtelecom de 50 de ani. Va rog sa va feri ti de asemenea infractori .
MIRABELA
23 Dec 2012

BUNA SI EU AM PRIMIT UN M ESAJ : FELICITARI ! SUPER -BINGO METROPOLIS , A EXT RAS NUMARUL DUMNEAVOASTRA , CA FIIND CASTIGATORUL SUMEI DE 50.000 RON> P T INFORMATI , CONTACTATI- NE LA 0760894143 SI 0214232133. BINENTELES EU NU AM CREZUT.
MARIAN
08 Ian 2013

Numere cu aceeasi prolema 0760894143 0214232133
TWINKLE
30 Ian 2013

acelasi nr. fix: 02142321 33 mesaj pe Cosmote: **FE LICITARI**INTERNITy - COS MOTE va desemnat nr d-vst ra ca fiind castigatorul al sumei de 20.000E pt r evendicare contactati-ne la nr.0760893743 sau 0214 232133 Mesaje de tipul ac esta circula zilnic fara sa se sesizeze cineva. Av eti grija de voi.
SRI
03 Mai 2013

Veste buna, baietii sunt "mancati". Prostia a fost prin faptul ca au inregi strat domeniul pe directi a lor, mari mari cretini. Privind fraudele, operat orii GSM in colaborare cu autoritatile lucreaza la adaugari. Si le tot adau ga zile de puscarie. Numa i bine si fiti atenti la tepe !
GIURESCU GABRIEL
22 Mai 2013

Cei care au castigat anul trecut si nu si-au primi t banii,cand ii vor primi ?Normal ar fi sa platiti intai restantierii si-apo i pe cei de anul acesta sau printre noii castigat ori sa mai bagati si catt iva din cei vechi.Nu???

Adauga un comentariu

Random image