2016-12-04 10:28

DEZVALUIRI


Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis

 |  20:06
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
Un grup de indivizi a pus la cale unsistem prin care să se îmbogăţească de pe urma naivilor pasionaţi ai celui mai mareconcurs televizat din România, Super Bingo Metropolis. Numeroase persoane au primit pe telefonul mobil un mesaj prin care erauanunţate că au câştigat 70.000 de lei la concursul televizat de Antena 1, darpentru a ridica premiul trebuie să vireze 700 de lei într-un cont bancar, prin WesternUnion. Reprezentanţii Super Bingo Metropolis avertizezază că totul este o mare “ţeapă, iar blogul creat de persoanele care vor să golească buzunarele românilorpasionaţi de cunoscutul joc de noroc nu are nici o legătură cu adevăratul concurs.

Mai multe persoane care s-au adresat redacţiei noastre susţin că au fostînşelate de persoane care, folosindu-se de numele concursului televizat SuperBingo Metropolis, de la Antena 1, le-au solicitat să vireze câte 700 de leiîntr-un cont Wester Union pentru a primi un premiu fictiv de 70.000 de lei.

Unul dintre cititorii noştri a primit următorul mesaj: “Super Bingo Metropolis vă anunţă că aţi fost extras la extragerea premiitelefonice şi aţi câştigat 70.000 de lei. Pentru detalii contactaţi-ne la numărulde telefon 0731765197 şi 0219594 sau pe blogul www.super-bingo-metropolis.ro. Aşteptăm răspunsuldumneavoastră. O să vă răspundă Cornel Palade sau Creţu Robert”.

Reprezentanţii Super Bingo Metropolis susţin că au cunoştinţă de persoanelecare încearcă să păcălească fanii emisiunii pentru a atrage sume importante debani. “Site-ulsuper-bingo-metropolis.ro nu are nici o legătură cu concursul Super BingoMetropolis. Ştim de aceste tentative de fraudă şi am avertizat, în mai multerânduri, telespectatorii, în timpul emisiunii, să nu acorde atenţie acestormesaje. Noi avem site-ul nostru superbingo.antena1.ro”, ne-a declarat un reprezentant Super BingoMetropolis.

De la amabilitate la ameninţări

Contactaţi de reporterii “Puterea”, aşa-zişii reprezentanţi ai cunoscutului concurs deteleviziune au încercat să câştige încrederea eventualilor “clienţi”. Într-o limbă română greu de înţeles, vorbită parcă deun puşti care n-a prea trecut pe la şcoală, un anume Creţu Robert ne-atransmis, telefonic, următoarele: “Înţelegem că vă este teamă şi priviţi cuneîncredere mesajul pe care l-aţi primit din partea Super Bingo Metropolis,având în vedere fraudele care s-au comis de-a lungul timpului. Noi vă asigurămcă suntem în perfectă legalitate şi că nu avem nici o legătură cu ţepele printelefon care s-au dat în trecut. Noi nu vă cerem nici un ban, nimic de genulacesta, aşa că nu aveţi motive să vă speriaţi şi nici să ignoraţi mesajulnostru!”.

Când i-am spus că nu am cum să câştig într-un concurs la care nu amparticipat niciodată, respectivul m-a asigurat că această extragere nu are legăturăcu premiile telefonice care se dau în cadrul emisiunii Super Bingo Metropolisde la Antena 1 şi că este o parte a concursului organizată în parteneriat cuVodafone, Orange şi Cosmote în cadrul căreia se formează aleatoriu o serie denumere telefonice, printre care şi al meu.

“Trebuie să-mi spuneţi numele, prenumele, localitatea şi judeţul în carelocuiţi, precum şi numărul de telefon pe care aţi primit SMS-ul de la noipentru că trebuie să verific în baza noastră de date dacă, într-adevăr, sunteţicâştigătoare. Aşteptaţi în telefon, vă rog! (n.r. după câteva secunde) Da,felicitări! Aşa cum vi s-a spus în SMS, aţi câştigat 70.000 de lei! Felicitări!După cum ştiţi, statul impozitează cu 23% câştigul, însă dumneavoastră vatrebui să suportaţi 1% din întreaga sumă, adică 700 de lei. Pentru asta, văinvităm într-un sediu BCR pentru a deschide un cont în care să depuneţi aceastăsumă sau ne puteţi trimite banii prin Western Union. Partea frumoasă este că adoua zi când veţi primi premiul de 70.000 de lei, vă recuperaţi şi investiţiade 700 de lei şi deci dumneavoastră nu aveţi, practic, nici o pierdere. Colegiimei vor face atunci şi actele, vă vor lua un interviu şi apoi vă puteţi bucurade bani. Cum vi se pare? Credeţi că puteţi ajunge la bancă în seara aceastapentru că în jumătate de oră, la 18.00, băncile îşi încheie activitatea? Artrebui să vă grăbiţi pentru că mâine ar putea fi prea târziu, altcineva arputea primi premiul dumneavoastră şi ar fi păcat!”

Pentru că am părut neîncrezătoare, individul a insistat, ajungând până ase ruga, efectiv, de mine, să alerg la bancă. “Doamnă, poate că aţi fost păcălităîn trecut şi de aceea nu aveţi acum încredere, însă vă asigur că noi suntemcorecţi. Ce spuneţi? Va validez contul? (n.r. - ??!!?? Care cont nu am înţelesnici după ce a încercat să-mi mai explice încă o dată întregul demers pe careeu ar fi trebuit să-l fac pentru a intra în posesia celor 70.000 de lei, drumulla bancă, un cont la BCR pe care ar fi trebuit să-l deschid şi în care ar fitrebuit să virez 700 de lei…). Îmi promiteţi că mergeţi la bancă? Pot să măbazez pe dumneavoastră? Ce vă opreşte să mergeţi? Ce motive aveţi? (n.r. - ainsistat individul atunci când i-am spus că trebuie să mă mai gândesc şi revineu cu un telefon în cazul în care mă hotărăsc). Pierderea dumneavoastră!”, mi-aspus atunci când i-am urat “la revedere” şi aproape că i-am închis telefonul înnas pentru că nu înceta să mă roage să alerg la bancă.

Ameninţaţi cu o reclamaţie la Poliţia Română, autorii bloguluisuper-bingo-metropolis.ro au uitat de amabilităţi şi au început să foloseascăun limbaj vulgar, ameninţând şi asigurând reporterii că nu vor fi prinşi deautorităţi.

În baza de date a Poliţiei Capitalei nu au fost înregistrate plângerireferitoare la tentative de fraudă în numele Super Bingo Metropolis, ne-audeclarat reprezentanţii Poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28

Mai multe imagini:
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
zoom
Concursul fantomă. ''Ţeapă'' de zeci de mii de lei în numele Super Bingo Metropolis
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JIMMY
01 Mar 2011

poate din presa afla si politia de excroci din astia. dar inteligentii aia probabil ca citesc doar ziare cu silicoane. asta nu e o scuza pentru cei tepuiti TREBUIE SA FII TARE DESTEPT SA TE PACALETI ASA. Cum sa mai te faci de ras si reclamand la politie? sa le arati alora ca e cineva care gandest mai rar ca ei?
IBRIAN
01 Apr 2011

EU AM PRIMIT UN MES DE LA NR O751839932 IN CARE MA ANUNTA CA SUNT CASTICATOAREA SUMEI DE 20000 DE RON SI AM FOST MAI ISTEATA CU 5 SEC SI AM SUNAT LA BINGO SI LE_AM SPUS.ASA CA NU AM LUAT TEAPA .SPER CA SI VOI SA AVETI RABDARE SI NU SA LE DATI BANI ESCROCILOR .RUSINE SA LE FIE .
REMUSI
06 Iun 2011

Astazi am primit si eu un mesaj cu asazisul castig de 70000 de lei, premii telefonice etc. Cautand pe Google , am gasit acest articol. Multe multumiri autoarei pentru o treaba bine facuta.
REMUSI
06 Iun 2011

Apropo, numarul de telefon in cauza este in cazul meu 0740-280.922 ("Cretu Robert"). Daca se ajunge la politie, adresa mea de email este remusi@yahoo.com
VVALENTINN
01 Iul 2011

am primit si eu un mesaj de genul,,SUPER-BINGO METROPOLIS:Felicitari ati fost desemnat castigator la premii telefonice al sumei de 80.000 RON. Pentru detalii apelati :0753599906. ANTENA 1.INFO AM sunat ,si au inchis .au sunt ei dupa aceea ,am spus ca am primit un mesaj ,de genul celui de sus ,si au spus sa merg la banca BCR cu suma de 14.000 ron ,pentru a plati impozitul castigului ,si apoi imi vireaza castigul .bine inteles ca nu am facut asa ceva,poate alte persoane ar fii inteles gresit s
VVALENTINN
01 Iul 2011

ZICE CA IL CHEAMA DINU MARIAN ,AL CARUI TEL ESTE 0753599906
IONEIUIU
06 Iul 2011

acum are un numar nou de telefon: 0756219295 si premiul e de 50000ron. a ajuns si prin suceava cu mesajele
IONEIUIU
06 Iul 2011

nu cred ca e adevarat si nici nu sun pt ca am vazut acest articol
LORENA
12 Iul 2011

buna.si eu am primit astazi un sms cum ca am castigat 70.000lei la superbingo si ca trebuie sa sun la nr.0756486767 pt.mai multe detali.am sunat mia raspuns cretu robert si a zis ca trebuie sa platesc mai intai 700lei ca numai asa imi poate trimite bani.si dupa ce am vorbit la telefon am venit sa ma uit pe net daca chiar am castigat.si am gasit acest articol cum ca oameni iau teapa de la acesti escrici.sa le fie rusine.si sper sai prinde politia cat de curand.
CIPRIAN99
18 Iul 2011

si eo am primit azi mesaj.citez:FEICITARI!!Super Bingo Metropolis va anuta ca ati fost extras la pemii telefonice si ati castigat 70000 lei,Pt mai multe detalii contactai-ne la nr 0756486767.Asteaptam apelul dumneavoastra!Va va raspunde Cretu Robert. acum sa v-o zic pe-a buna eo sunt din craiova si am 12 ani:),asa ca ...m-am uitat p site si n-am gasit nimic legat d numele meu,iar apoi m-am apucat sa scriu nr telefonului respectiv si am gasit ce-am gasit.
ISSAHOLERGA
21 Iul 2011

Am primit si eu un mesaj, sunt din Brason, numarul de pe care l-am primit este 0756249540-premiul este de 50000 RON :)
CRISTI
11 Ian 2012

Mesaj primit de pe nr. 0757198400 - premiul este de 50000 Ron. Au ajuns si in Roman !!!!!!!
OANA
18 Ian 2012

da si eu am primit azi mesaj cum ca am castigat 50.000 de roni:)).sunt din falticeni .escroci..pacat ca sunt unii oameni care iau teapa:-s
COSMIN
28 Ian 2012

si eu am primit un telefon mai exact mama mea pe fix cica a castigat un miliard trei sute duminica 22 01 2012 in urma tragerii la sorti bingo metropolis si romtelecom a in mod aleatoriu s-a extras un nr.de tel si dumneavoastra sunteti fericita castigatoare a lasat un nr de tel 0764862633 unde sa sune pt.a revendica premiul nu inainte de a cumpara 2 cartele orange a cate 25 euro bucata si sa dea codul de reincarcare pt a activa un cont in care sa se vireze premiul dar sa se grabeasca ca doar pana la ora 11 este valabil ca pe urma inchid bancile deoarece este sambata binenteles mama incantata "am castigat" i-am spus stai linistita ca e o "TEAPA"pt.ca nimeni niciodata la nici un concurs nu iti cere coduri de reincarcare pt a activa un asa zis cont deci oameni buni deschideti bine ochii inante si nu va lasati pacaliti de niste escroci
FLAXY
01 Feb 2012

ms mult si eu am primit
O SIBIANCA
06 Feb 2012

buna. sunt din Sibiu si eu am primit telefon azi, 05.02.2012 de la nr. 0785560262 si intreband ce fel de nr e asta mi s-a spus ca este numar de calculator!!!! nu am jucat niciodata la bingo dar am fost aleasa pt ca au fost alese nr de romtelecom ai celor mai vechi abonati!!!! si ca am castigat 140000lei si sa deschid cont la BCR.....TEAPA dragi romani pensionari si nu numai.
ANGI
06 Feb 2012

Bun a, am fost sunata si astazi si acum 2 sapt. ca am castigat din partea romtelecomului 6000, respectiv 4800 lei pt ca am platit facturile la timp. Domnul respectiv zicea ca din comuna noastra au fost selectate aleatoriu 5 numere de telefon printre care si al meu. Prima data cand m-a sunat l-am enervat de m-a inchis telefonul, acum am zis sa vad ce ar dori de la mine, mi-a zis numele comunei si al satului in care stau, adresa corecta nu stia, si m-a intrebat de numele meu, pe care i-am zis de vreo 2 ori, dar cred ca nu l-a inteles si iarasi mi-a inchis telefonul. Premiul urma sa-l primesc astazi acasa prin curier rapid Cargus. mare grija!!!!!! eu am sunat la romtelecom si le-am zis ca am fost sunata ca am castigat, domnisoara mi-a raspuns ca este un concurs fantoma si ca ei fac tot posibilul sa-l elimine. Si acum ma intreb: ce au facut astia de la romtel pr eliminarea escrocilor, daca in 2 sapt am fost sunata de 2 ori????????? parca convorbirile tel sunt ascultate, nu? si atunci de ce nu le dau pe mana politistilor pe acesti escroci????????????????
FLORI
08 Feb 2012

Buna,am primit si eu de dimineata mesaj de la nr.0764228054 ,care suna asa:coca-cola si super bingo metropolis a ales nr dvs.castigator a 50.000 ron +tv.panasonic,info line:0349806434-0764228054,cod unic (zl92bk).Nu am de gand sa raspund in niciun fel la acest mesaj,dar sunt de parere ca ar trebui sa se faca ceva,pentru ca sunt atatia oameni naivi care sunt inselati cu ajutorul acestor mesaje!!
BUY AN ESSAY
07 Mar 2012

There are a lot different path ways to get some facts referring to this good topic . But I suggest to buy essay and essay writing or pre written essays using the professional essay writing service.
ESSAY WRITING SERVICE
07 Mar 2012

I'm not too indolent to compose a term paper. I just have no time for papers writing. So, I need to turn to the essay writing service to buy customized essays, which are composed by the most professional writing experts. I understand that some students cannot exist without writing help.
FREE ESSAYS
24 Mar 2012

Here are some suggestions about the correct way to get the academic grade. Thus, people need know the knowledge and just compose the well done psychology essays. The easier way is to find the trustworthy an essay writing service & purchase research paper there. Hope this helps.
PAY FOR ESSAYS
29 Apr 2012

You don't acknowledge if essay paper paper completed by you is good. Hence, you are risking to damage your reputation. Do not do that and buy college papers online in the web!
JENI, PREDEAL
08 Oct 2012

Am primit si eu un mesaj astazi de la asa zisul Cretu Robert ca as fi castigat 70 000 de lei din partea Romtelecom. Mi-a cerut sa ma duc la banca sa depun 12 ooo lei vechi la BCR in nr de cont RO 34 R HC D006785432P82XX. In cazul in care nu depun la banca acesti bani, a ramas ca trimite el o domnisoara acasa cu masina de Romtelecom si sa-i dau ei 6 000 lei vechi si ea imi da mie 70 000 lei vechi. Cand i-am spus sa-mi dea o adresa sa-l caut pe internet, m-a intrebat daca eu intru pe internet si i-am spus ca da si atunci el mi-a inchis telefonul. As putea sa adaug ca vocea lui mi s-a parut a fi de tigan si se auzea prin telefon injuraturi, vorbe obscene intre mai multe persoane. Stia , de asemenea, ca eu am abonament la Romtelecom de 50 de ani. Va rog sa va feriti de asemenea infractori.
MIRABELA
23 Dec 2012

BUNA SI EU AM PRIMIT UN MESAJ : FELICITARI ! SUPER-BINGO METROPOLIS , A EXTRAS NUMARUL DUMNEAVOASTRA , CA FIIND CASTIGATORUL SUMEI DE 50.000 RON> PT INFORMATI , CONTACTATI-NE LA 0760894143 SI 0214232133. BINENTELES EU NU AM CREZUT.
MARIAN
08 Ian 2013

Numere cu aceeasi prolema 0760894143 0214232133
TWINKLE
30 Ian 2013

acelasi nr. fix: 0214232133 mesaj pe Cosmote: **FELICITARI**INTERNITy - COSMOTE va desemnat nr d-vstra ca fiind castigatorul al sumei de 20.000E pt revendicare contactati-ne la nr.0760893743 sau 0214232133 Mesaje de tipul acesta circula zilnic fara sa se sesizeze cineva. Aveti grija de voi.
SRI
03 Mai 2013

Veste buna, baietii sunt "mancati". Prostia a fost prin faptul ca au inregistrat domeniul pe directia lor, mari mari cretini. Privind fraudele, operatorii GSM in colaborare cu autoritatile lucreaza la adaugari. Si le tot adauga zile de puscarie. Numai bine si fiti atenti la tepe !
GIURESCU GABRIEL
22 Mai 2013

Cei care au castigat anul trecut si nu si-au primit banii,cand ii vor primi?Normal ar fi sa platiti intai restantierii si-apoi pe cei de anul acesta sau printre noii castigatori sa mai bagati si cattiva din cei vechi.Nu???

Adauga un comentariu

Random image