2018-10-18 06:19


Consilier judeţean din Mehedinţi, în vizorul ANI

 |  10:49
Consilier judeţean din Mehedinţi, în vizorul ANI

Ioan Adrian Duicu, consilier judeţean în Mehedinţi, a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), fiind acuzat de încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese.

Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârilor Consiliului Judeţean Mehedinţi nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba închirierea unui teren, în suprafaţa de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţa Drobeta Turnu Severin, către SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin către aceeaşi firmă, unde deţine calitatea de asociat, încălcând prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, potrivit inspectorilor de integritate.

'Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local', conform dispoziţiilor art. 46, alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.

În vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese, ANI a dispus iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010.

Nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie şi implică interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-08-03

TAGURI: Ioan_Adrian_Duicu, ANI, conflict_de_interese
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...