2018-11-19 07:16


Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!

 |  21:01
Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!

Consilierul primarului PSD de Focșani, Dan Grigoraș, filmat, zilele trecute, în timp ce agresa fizic un petiționar, a fost recompensat pentru fapta sa de vitejie, prin includerea în comisiile de concurs pentru desemnarea directorilor de școli! Propunerea de validare a lui Grigoraș în comisiile de concurs a fost votată inclusiv de consilierii liberali care, anterior, i-au cerut edilului să-l demită pe consilier și obținuseră o jumătate de victorie: Cristi Misăilă a cerut scuze victimei agresiunii lui Grigoraș și focșănenilor, anunțând că va înființa o comisie de anchetă și că-i va interzice colaboratorului să mai intre în contact cu publicul. Constantin Ionescu, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea, spune că nu are o problemă în special cu numirea lui Grigoraș în comisie: „Nu-l cunosc, azi am aflat ce ar fi făcut. Din câte am înțeles, nu există încă un verdict, deci s-ar merge pe prezumția de nevinovăție. Oricum, însă, noi susținem că autoritățile locale nu au ce căuta în aceste comisii. Ar trebui să se rezume la statutul de observator, nu să ia decizii în necunoștință de cauză, fiindcă asta e realitatea, nu-i cunosc pe candidați, nu le-au adresat nicio întrebare”. Faza finală a concursului pentru posturile de directori va fi vineri, când voia „expertului” Dan Grigoraș va cântări decisiv în alegerea directorilor de școli din Focșani.

Trei incidente care s-au petrecut în Vrancea, județ controlat de baronul PSD Marian Oprișan, ne duc cu gândul la practici specifice statelor totalitare, pe care le credeam dispărute după căderea comunismului, în 1989. Un focșănean de 59 de ani a fost agresat în sediul Primăriei de un consilier al primarului PSD, Cristi Misăilă. Câteva zile mai târziu, în orașul Odobești, un tânăr protestatar a fost amendat  de poliție, cu 600 de lei, pentru critici la adresa primarului PSD Daniel Nicolaș. Șeful poliției odobeștene este soțul unei consiliere locale, subordonată politic primarului. Duminică, 30 octombrie, un simpatizant al PNL, care împărțea pliante, a fost reținut și încătușat de jandarmi, pe motiv că nu s-a legitimat.  În toate cazurile, postacii PSD s-au grăbit să publice comentarii pe internet, prin care au încercat să justifice ceea ce s-a întâmplat.

Un bărbat de 59 de ani din Focşani a ajuns la spital, zilele trecute, după ce a fost agresat în sediul Primăriei, de Dan Grigoraș, consilierul primarului Cristi Misăilă. Incidentul s-a petrecut pe 25 octombrie, de Ziua Armatei. Geoni Varvara, se afla la primărie pentru a-și rezolva o serie de probleme legate de întreruperea curentului electric, când a fost bruscat, verbal și fizic de consilier. După incident, a fost chemat un echipaj al Ambulanței, care a dus victima la spital, unde i s-a pus diagnosticul de traumatism la umărul drept. Omul a povestit  că a fost luat pe sus în vreme ce-i relata unei funcționare speța sa: „Am intrat la doamna Stegărescu. I-am spus că ştie că nu am lumină de atâta timp și că am acte prin care să dovedesc că nu am atâtea datorii. În timpul acesta, a venit din nou acel consilier şi mi-a spus să ies afară. M-a împins şi m-a aruncat pe hol. Apoi m-a luat la bătaie. Mi-a dat cu pumnii în coaste, cu picioarele.

Inițial, primarul Cristi Misăilă și consilierul său au trecut sub tăcere incidentul, urmându-și programul zilnic ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Misăilă a participat la depuneri de coroane, după care și-a închis telefonul, anunțând prin reprezentanții săi că a plecat la București.

Versiunea consilierului: omul s-a agresat singur

După câteva ore, când informația despre agresiune s-a răspândit pe rețelele de socializare și a fost preluată de presă,  Grigoraș a transmis o declarație publică în care a susținut, nici mai mult nici mai puțin, că bătrânul s-ar fi aruncat singur pe jos pentru a-l compromite pe el și pe primar: „Deranjat de atitudinea mea fermă, domnul Varvara a ieşit furtunos din birou, continuând să ameninţe în fel şi chip pe toţi cei prezenţi, moment în care s-a împiedicat de pragul uşii. Sau s-a aruncat în mod teatral, dorind să se victimizeze pentru a scăpa (în opinia sa) de obligaţiile restante. Sincer să fiu, suspectez ca fiind posibilă a doua variantă“.

În declarația sa, consilierul a încercat să-și discrediteze victima, prezentându-l pe bătrân drept un cetățean de etnie romă, scandalagiu și cu datorii mari la Primărie. Concomitent, informațiile au fost distribuite de postacii PSD și pe internet. Oameni „de bună credință“, salariați ai unor firme care derulează contracte cu Primăria, rude și prieteni ai unor membri PSD sau directori de instituții publice au început să distribuie materiale denigratoare la adresa focșăneanului.

De partea sa, opoziția i-a cerut lui Misăilă să-l demită pe Dan Grigoraș, iar Poliției să ancheteze cazul: „Partidul Național Liberal Vrancea solicită din nou, în mod ferm, primarului Cristi Misăilă să-i înceteze contractul consilierului său, Dan Grigoraș Mocanu, după incidentul din Primăria Focșani. (…) PNL Vrancea cere Parchetului și Poliției județene să se implice și să aplice legea împotriva reprezentanților administrației PSD din Primăria Focșani care au ajuns să agreseze cetățenii“.

Înregistrarea video îl dă de gol pe Grigoraș

După alte câteva ore, a fost postată pe internet înregistrarea video, preluată de pe camerele de supraveghere, în care se vede cum Gioni Varvara are o discuție cu o salariată a instituției, la care asistă și Dan Grigoraș, după care intră într-un birou. Rămas singur în hol, colaboratorul lui Misăilă intenționează mai întâi să iasă, după care se întoarce după bătrân.

După alte câteva secunde, omul repare în cadru, prăbușindu-se, urmat de consilier care îl privește de sus fără să schițeze nici cel mai mic gest că ar intenționa să-i acorde ajutor. În imagini se vede cum Grigoraș alungă gardianul care își face apariția la locul incidentului.

Cristi Misăilă a comentat abia după două zile, în ședința Consiliului Local, răspunzând unei interpelări a consilierilor liberali. El și-a cerut scuze victimei și focșănenilor, anunțând că va înființa o comisie de anchetă și că-i va interzice colaboratorului să mai intre în contact cu publicul.

A fost o declarație de complezență, căci, în aceiași ședință, la propunerea sa, Dan Grigoraș a fost nominalizat în comisiile de concurs pentru desemnarea directorilor de școli. Culmea ironiei, propunerea a fost votată inclusiv de liberalii care i-au cerut demiterea.

Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!
zoom

Odobeștean amendat pentru că a criticat primarul pe Facebook

Un alt incident s-a petrecut la Odobești, în aceiași perioadă. Un tânăr, Cosmin Răzvan Bîrsan, a fost amendat cu 600 de lei, de poliţia orașului, pentru postările de pe Facebook în care l-a criticat pe primarul PSD Daniel Nicolaș și pe colaboratorii săi. După primirea amenzii, protestatarul a publicat pe internet procesul verbal, însoțit de următorul comentariu:

„Pentru că am criticat HOTIA politicienilor! Am luat o amendă din partea Poliției Psd Odobești pentru injurii și expresii jignitoare adresate Primăriei Odobești. Așadar, aveți grijă toți. Oare câte amenzi ar trebui date tuturor internauților care își spun părerea pe Facebook!? Democrația a murit, Comunismul  TRĂIEȘTE! ODOBEȘTI, VRANCEA CURATĂ!“

Șeful Poliției Odobești, Iosif Coman, a confirmat existența sancțiunii, arătând că subalternii săi au luat această măsură în urma unei sesizări primite din partea Primăriei condusă de primarul PSD Daniel Nicolaș. Iosif Coman este soțul avocatei Daniela Coman, aleasă consilier local pe listele PSD la Odobești, subalternă pe linie politică primarului Nicolaș.

În procesul verbal polițiștii au arătat că „utilizând conturile «Bîrsan Cosmin Răzvan» şi «Democraţia a murit», a proferat injurii şi expresii jignitoare la adresa Primăriei Odobeşti şi a funcţionarilor publici din această instituţie, lezându-le demnitatea şi onoarea“.

La fel ca și în cazul precedent, imediat ce presa a preluat știrea despre amendarea protestatarului, pe internet au apărut și comentariile în care Cosmin Bârsan este prezentat drept un tânăr fără căpătâi, recalcitrant și care ar avea probleme cu băutura. Mai mult, cei care au aprobat sancționarea protestatarului au prezentat diverse hotărâri ale unor instanțe, care au permis ca infractori ce s-au lăudat cu faptele comise să fie reținuți. În nici unul dintre aceste cazuri nu s-a făcut referire la persoane sancționate pe motiv că ar fi protestat împotriva autorităților.

Liberalii acuză Jandarmeria de purtare agresivă

Un alt incident a fost reclamat de reprezentanții Partidului Național Liberal, care au acuzat jandarmii focșăneni de purtare agresivă. Într-o conferință de presă, aceștia au arătat că unul dintre simpatizanții formațiunii care împărțea pliante în Bazarul din Focșani ar fi fost agresat de jandarmi, duminică 30 octombrie.  Liberalii susțin că respectivul participa la o acțiune a partidului, alături de mai mulți simpatizanți, împărțind pliante, când au fost opriți de un echipaj de jandarmi, care i-a legitimat. Ei susțin că oamenii legii au acționat în forță, precum Securitatea în trecut, încătușându-l și urcându-l în dubă pe unul dintre colegii lor. Singura vină a acestuia ar fi fost că a cerut lămuriri, întrebând de ce i se cer actele. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a făcut atac de panică și a fost transportat de urgență la spital, pentru îngrijiri.

În urma incidentului de duminică, Jandarmeria Vrancea a făcut o serie de precizări: „În respectiva locaţie publică, atenţia patrulei de jandarmerie a fost atrasă de un grup de aproximativ cinci persoane. Aceştia, la vederea forţelor de ordine au încercat să părăsească imediat zona, fapt ce i-a determinat pe jandarmi să le solicite legitimarea. În urma solicitării de legitimare adresată grupului de persoane, un singur bărbat din grup a refuzat cu vehemenţă să îşi decline identitatea şi a manifestat un comportament agresiv, adresând în mod repetat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine; Jandarmii i-au precizat bărbatului că refuzul de a se legitima constituie contravenţie, faptă ce presupune conducerea acestuia la sediul unităţii în vederea stabilirii identităţii şi sancţionarea conform legii. Ca urmare a refuzului vehement al bărbatului de a se legitima şi a continuării manifestării în acelaşi mod, forţele de ordine l-au imobilizat, iar ulterior l-au condus la sediul unităţii, unde i s-a stabilit identitatea şi a fost sancţionat contravenţional cu suma de 300 lei pentru refuzul de legitimare şi adresarea de expresii jignitoare. Precizăm că bărbatul a mai fost sancţionat anterior de către Jandarmeria Vrancea, în data de 15.11.2013 şi 21.11.2014, pentru provocarea de scandal, ameninţări şi expresii jignitoare“.

Agresiunea

În înregistrarea video, realizată de o cameră de supraveghere, se vede cum Gioni Varvara are o discuție cu o salariată a instituției, la care asistă și Dan Grigoraș, după care intră într-un birou. Rămas singur în hol, colaboratorul lui Misăilă intenționează mai întâi să iasă, după care se întoarce după bătrân. După alte câteva secunde, omul repare în cadru, prăbușindu-se, urmat de consilier care îl privește de sus fără să schițeze nici cel mai mic gest că ar intenționa să-i acorde ajutor. În imagini se vede cum Grigoraș alungă gardianul care își face apariția la locul incidentului.

Dan Grigoraș, mini biografie

Dan Grigoraș Mocanu este finul de cununie al deputatului PNL/UNPR Laurențiu Țigăeru Roșca. El a absolvit Universitatea Spiru Haret, cu specialitatea filosofie-istorie și drept. După absolvire, a lucrat o foarte scurtă perioadă în presă, la o publicație locală, după care a fost angajat la Consiliul Județean, pe un post de funcționar public la departamentul de comunicare și relații cu presa. Membru cu vechi state al PSD, Grigoraș s-a implicat în campania electorală pentru alegerile locale din vară, lucrând pentru actualul primar Cristi Misăilă. După alegeri, noul primar l-a recompensat oferindu-i un post de consilier personal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-07

Mai multe imagini:
Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!
zoom
Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!
zoom
Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!
zoom

Consilierul-bătăuș de la Focșani - ales să desemneze directori de școli!
zoom

Documente:

TAGURI: consilier, focsani, director, scoli
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...