2018-12-11 20:42


Consiliul Concurenţei aşteaptă opinia Comisiei Europene despre modificările aduse Codului silvic

 |  12:00
Consiliul Concurenţei aşteaptă opinia Comisiei Europene despre modificările aduse Codului silvic

Consiliul Concurenţei a cerut opinia Comisiei Europene (CE) privind proiectul de modificare a Codului silvic, care prevede introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masă lemnoasă din fiecare specie care poate fi achiziţionat de o companie.

Consiliul Concurenţei a decis să se consulte cu Comisia Europeană în contextul în care menţinerea unei limitări la achiziţia de masă lemnoasă ar putea reprezenta o încălcare a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene în ceea ce priveşte libera circulaţie a mărfurilor, care poate avea ca posibilă consecinţă declanşarea procedurii de infringement împotriva României.

"Nu ne opunem acestei legi şi nici măsurilor de limitare a tăierilor ilegale. Noi avem obiecţii referitoare la unele măsuri punctuale, care, deşi introduse cu bune intenţii, riscă să încalce legislaţia europeană şi pot atrage sancţiuni din partea Comisiei Europene", a precizat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei şi-a exprimat, încă din iunie 2014, punctul de vedere privind toate proiectele de modificare a Codului Silvic transmiţând obiecţiile sale atât Guvernului cât şi Parlamentului.

"Având în vedere că a fost trimisă spre promulgare o formă a legii ce conţine prevederi care pot încălca legislaţia comunitară în domeniul concurenţei, inclusiv al ajutorului de stat, conform atribuţiilor noastre, am transmis Preşedintelui României o informare, atragând atentia aasupra acestui aspect", a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: consiliul, concurentei, asteapta, opinie, comisia, europeana, modificare, codul, silvic, cere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...