2019-02-22 02:22


Conturile lui Daniel Constantin, POPRITE de stat în contul unei datorii de sute de mii de euro către Dan VOICULESCU

 |  10:26
Conturile lui Daniel Constantin, POPRITE de stat în contul unei datorii de sute de mii de euro către Dan VOICULESCU

Instanţa a admis solicitarea ANAF de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, în contul datoriei pe care acesta o mai are către Dan Voiculescu, condamnat, în 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Decizia nu este definitivă, informează News.ro.

"Respinge excepţia dreptului material la acţiune invocată de debitor prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de creditoarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în contradictoriu cu debitorul Voiculescu Dan şi terţul poprit Constantin Daniel. Menţine poprirea înfiinţată de creditoare prin adresa de înfiinţare a popririi nr. MBR_DEC – 0001471-2016/12.12.2016 asupra disponibilităţilor băneşti datorate de terţul poprit Constantin Daniel debitorului Voiculescu Dan", se menţionează în decizia Judecătoriei Buftea, instanţa care a judecat procesul deschis de ANAF. 

Decizia poate fi atacată în cinci zile de la comunicare.

Contactat, sâmbătă, de News.ro, Daniel Constantin a spus că nu i-a fost adusă la cunoştinţă decizia instanţei. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a cerut instanţei să stabilească ce sumă îi mai datorează fostul ministru Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro împrumutaţi de la omul de afaceri în urmă cu aproape zece ani, pentru a putea fi preluaţi în contul prejudiciului din dosarul ICA. 

 

Banii, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA

 

Dosarul care are ca obiect validarea unei popriri a fost înregistrat la Judecătoria Buftea în 27 februarie şi a fost deschis de ANAF, în calitate de creditor, în timp ce Dan Voiculescu este debitor, iar Daniel Constantin este terţ poprit.

Daniel Constantin a scris în declaraţia de avere din iunie 2016 că a împrumutat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Din această sumă, Daniel Constantin a împrumutat 100.000 de euro în 2007 şi trebuia să îi restituie, în tranşe, în perioada 2008-2016. Suma de 195.000 de euro reprezintă un împrumut luat de Daniel Constantin de la Dan Voiculescu în 2008, pe care trebuie să îl ramburseze, în tranşe, în perioada 2008-2017.  

În dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitive, în 8 august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe fostul director al ICA Gheorghe Mencinicopschi la opt ani de închisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de închisoare şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-09

TAGURI: dan voiculescu, daniel constantin, conturi, poprit, datorii, euro, anaf, dosarul ica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...