2017-01-21 19:36

DEZVALUIRI


Crima de la Braşov. Ucisă la comanda soţului

 |  19:40
Crima de la Braşov. Ucisă la comanda soţului

Fostul procuror, actualmente avocat,Victor Teodorescu este cercetat pentru instigare la omor şi este acuzat că acomandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă. El a datcriminalului indicaţii scrise pe un bileţel expertizat grafologic de procuroriicare au constatat că scrisul îi aparţine avocatului braşovean. Surse judiciareau declarat că împotriva lui Victor Teodorescu există mai multe probemateriale, printre care declaraţia lui Erwin Victor Preşmereanu, cel care aomorât-o pe Violeta Teodorescu, a mamei acestuia şi cele ale altor doipresupuşi asasini pe care i-ar fi tocmit avocatul, dar care l-ar fi refuzat.

Procurorii din cadrul ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au preluat de la colegii lor braşovenidosarul “Violeta Teodorescu” fiindcă existau indicii că cel care a comandatasasinatul ar fi fost chiar soţul victimei. Având în vedere că VictorTeodorescu a fost procuror, iar în prezent este avocat, ar fi putut influenţaorganele de anchetă. Pentru a evita acest lucru, dosarul a ajuns la Bucureşti.

Odată cu dosarul, a ajuns în Capitală şisingurul inculpat până la acea dată, Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21de ani. Acesta iniţial nu a vrut să recunoască faptul că avocatul a fost celcare l-a instigat la omor. După ce anchetatorii i-au arătat un bileţel pe careerau notate amănunte privind programul avocatului - şi care nu era scris dePreşmereanu -, atunci acesta le-a mărturisit procurorilor că Victor Teodorescul-a instigat la uciderea femeii şi că tot el i-ar fi gândit şi planulasasinatului.

Aîncercat să tocmească mai mulţi criminali

Ce nu ştia însă Preşmereanu era faptulcă procurorii făcuseră deja expertiza grafologică - expertiză care atestă căbiletul este scris de avocatul Victor Teodorescu -, dar mai aveau nevoie de odeclaraţie. Aceste indicaţii, spun anchetatorii, îi erau necesare avocatuluipentru a-i asigura alibiul.

Anchetatorii mai au şi alte probe.Este vorba despre trei declaraţii: Două ale unorasasini, unul dintre ei domiciliat în Piatra Neamţ, care ar fi fost contactaţide avocat pentru a comite crima, dar aceştia l-au refuzat. O altă declaraţieeste a mamei lui Preşmereanu care a spus anchetatorilor că cel care a comandatasasinatul este avocatul. În schimbul acestui serviciu, avocatul ar fi renunţatla suma de 60.000 de euro pe care familia Preşmereanu o avea ca datorie cătreVictor Teodorescu.

Ziua, înamiaza mare, atragi mai puţin atenţia

Surse judiciare spun că de la bunînceput avocatul a fost suspectat, dar că nu erau suficiente probe. Ceea ce l-ainclus pe avocat în cercul de suspecţi a fost declaraţia dată la un post deteleviziune şi în care a spus că “Ziua, înamiaza mare, atragi mai puţin atenţia”. Exact acest lucrueste trecut şi pe bileţelul găsit acasă la Erwin Victor Preşmereanu. Crimatrebuia să aibă loc ziua în intervalul orar 8.00-16.00. Asta deoarece în acestinterval de timp avocatul susţinea o videoconferinţă, procurându-şi astfelalibiul. Potrivit anchetatorilor, avocatul l-a sfătuit, în aceeaşi scrisoare,pe asasin să poarte o uniformă de tipul celor purtate de angajaţii Electrica şisă falsifice o legitimaţie a aceleiaşi companii, cu ajutorul cărora să poată pătrundeîn locuinţă. În acelaşi bilet, avocatul l-a mai îndemnat pe asasin ca, dupăcomiterea crimei, să răvăşească locuinţa, pentru a crea impresia unui asasinat înscop de jaf. Acest lucru, spun anchetatorii, nu s-a mai întâmplat, deoarecevictima a ţipat, strigătele ei fiind auzite de vânzătoarea de la magazinulaflat perete în perete cu bucătăria.

Lipseade la dosar motivul crimei

Din toată ancheta, procurorilor lelipsea de la dosar motivul crimei. Acesta a fost descoperit ieri, cu ocaziapercheziţiei domiciliare făcute în casa avocatului de unde au ridicat treicutii cu documente. Anchetatorii spun că acestea dovedesc că Victor Teodorescuintrase într-o serie de afaceri dubioase şi avea datorii de sute de mii deeuro. Aceste datorii, spun surse judiciare, ar fi fost stinse cu asigurarea deviaţă a soţiei care se ridică la peste 500.000 de euro. Potrivit surselorcitate, Violeta Teodorescu ar fi avut trei poliţe de asigurare.

Înjunghiatăde 25 de ori în gât

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 deani, soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu, a fost găsită moartă înlocuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori îngât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Principalul suspect în acest caz,Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat preventiv în 2aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav. Tânărul a fost arestat în bazaamprentelor care s-au găsit în apartamentul soţilor Teodorescu, însă el şi-asusţinut nevinovăţia şi a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Preşmereanu locuia fărăforme legale în Braşov, împreună cu mama şi fratele său, şi se afla în timpulunei condamnări cu suspendare, sub supraveghere. În 2008, Preşmereanu a fostcondamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentrucomiterea infracţiunii de trafic de droguri.

"Din probele administrate încauză, până în acest moment procesual, a rezultat că la data de 29 martie2011, în jurul orelor 16.30-17.00,inculpatul Preşmereanu Erwin Victor, aflându-se în locuinţa numitei TeodorescuVioleta, a agresat-o pe aceasta, utilizând un cuţit şi un corp dur, alungit,producându-i 40 de leziuni la nivelul capului şi al gâtului, urmare cărora asurvenit decesul acesteia“, se arată în motivarea propunerii de arestare.

Victor Erwin Preşmereanu a făcutparte, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Braşov, din cerculrestrâns de cinci suspecţi pe care procurorii i-au pus sub observaţie.Anchetatorii au găsit una din cele două arme ale crimei, respectiv cuţitul, depe mânerul căreia au fost prelevate mai multe amprente. Unele dintre acestea aufost comparate cu cele existente în sistemul AFIS, fiind identificat ErwinVictor Preşmereanu. Amprentele lui Preşmereanu se aflau în baza de date apoliţiei încă din anul 2008, când tânărul a fost arestat preventiv, la cerereaParchetului Tribunalului Braşov, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic dedroguri de mare risc. La 17 iunie 2008, pe numele lui a fost emis mandatul dearestare, după ce a fost prins înflagrant delict când încerca să vândă haşiş unui poliţist sub acoperire. Ladata de 9 octombrie 2010, instanţa l-a condamnat pe Erwin Preşmereanu la o pedeapsă privativă de libertare de doi anide închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de încercare de cinci ani. Potrivithotărârii judecătoreşti, instanţa a dispus schimbarea încadrării juridice ainfracţiunii reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare a instanţei din oinfracţiune de trafic de droguri în formă continuată în două infracţiunidistincte de trafic de droguri.

Datorvândut la o firmă de închirieri auto

După eliberare, Victor Preşmereanu nua mai creat probleme autorităţilor. Însă a creat bătăi de cap celor cu care aintrat în relaţii contractuale. Astfel, la începutul acestui an, spun sursejudiciare, tânărul a închiriat un autoturism de la o firmă de profil dinBraşov, respectiv SC D.G.D. Drive SRL. Ulterior, firma s-a văzut păcălită,întrucât chiriaşul a uitat să mai vină cu banii. Din acest moment, firma încauză a apelat la serviciile unui avocat, pe nume Lucian Bâlcă, pentru a-lacţiona în instanţă pe Victor Erwin Preşmereanu. Procesul a fost unul relativscurt şi, cu doar trei săptămâni înainte de crimă, adică pe data de 7 martie2011, asasinul a fost condamnat. Judecătoria Braşov a admis acţiunea formulatăde creditorul SC D.G.D. Drive SRL, în contradictoriu cu Preşmereanu VictorErwin şi l-a somat pe acesta din urmă ca, în termen de 30 de zile, să plăteascăsuma de 3.440 lei, din care 2.150 lei reprezentând contravaloarea mărfurilorlivrate şi neachitate, iar 1.290 de lei reprezentând penalităţi de întârziere.

Defrică, a abandonat geanta cu bani

În anchetă, la audieri, suspectul nu arecunoscut săvârşirea crimei. Cu toate acestea, Preşmereanu a admis faptul căse cunoştea cu familia avocatului Victor Teodorescu. Anchetatorii sunt depărere că, în disperarea de a face rost de bani, Preşmereanu ar fi apelat laîmprumuturi. Fără succes. În goana sa după bani, Preşmereanu a apelat şi lasoţia avocatului Teodorescu. Iniţial, ipoteza anchetatorilor a fost aceea căVioleta Teodorescu se cunoştea cu asasinul său, având în vedere că, dincercetarea la faţa locului, reiese că victima a fost cea care i-a permisacestuia accesul în locuinţă. A urmat, probabil, un schimb de cuvinte între ceidoi, femeia refuzând să-i acorde ajutorul în bani. Atunci a avut loc declicul.Tânărul a lovit-o pe Violeta în cap cu un obiect contondent, după care a luatun cuţit cu care a înjunghiat-o cu bestialitate. Zgomotele şi strigătele deajutor ale victimei, auzite şi de unii martori l-au făcut pe criminal să fugăimediat de la faţa locului, abandonând ideea jafului şi ignorând faptul că îngeanta victimei, aflată pe un scaun, se găsea oficial sumade 3.000 de lei, însă neoficial ar putea fi vorba de o sumă mult mai mare debani, peste 3.500 de euro.

Familialui Preşmereanu a derulat afaceri cu avocatul Victor Teodorescu

Ceea ce este extrem de interesant înacest caz este faptul că, deşi ştia că Victor Erwin Preşmereanu suferise ocondamnare pentru trafic de droguri, avocatul Victor Teodorescu a derulatafaceri cu familia celui care avea să-i ucidă soţia. Potrivit anchetatorilor,asasinul a fost săltat dintr-un imobil în care locuia fără forme legale alăturide mama sa şi de fratele său, Traian George Preşmereanu. Acesta din urmă a fostasociat, alături de avocatul Victor Teodoresu, soţul victimei din cartierulNoua, în societatea comercială Real Development SRL, cu sediul în Bacău.Asocierea dintre cei doi a luat sfârşit abia la mijlocul lunii august a anului2009, când Victor Teodorescu i-a cesionat lui Traian George Preşmereanu, născutla data de 19 decembrie 1984, părţile sociale deţinute în companie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-10

Mai multe imagini:
Crima de la Braşov. Ucisă la comanda soţului
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image