2019-01-24 04:49


Crimă între interlopi într-un restaurant din Galaţi

 |  20:46
Crimă între interlopi într-un  restaurant din Galaţi

Un interlop a murit, iar prietenul săua ajuns la spital cu un deget retezat, marţi seară, după ce au fost atacaţi dedoi tineri într-un restaurant cu specific chinezesc din Galaţi. Autoriiomorului au fost prinşi şi reţinuţi la scurt timp după eveniment.

Un bărbat cunoscut ca membru al lumiiinterlope gălăţene a fost ucis, marţi seară, în timpul unei altercaţii într-unrestaurant din centrul municipiului Galaţi, iar o altă persoană a rămas fără undeget în acelaşi conflict. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi,Cristina Tatulici, scandalul a avut loc într-un restaurant din centrul oraşuluişi au fost implicaţi, pe de-o parte, Aurelian Stănescu şi Valeriu Stănescu, şi,pe de altă parte, Maricel Nicolau, zis Chiaburul, în vârstă de 45 de ani. Înurma violentului incident, Nicolau a suferit leziuni grave la cap şi torace, eldecedând la spital, în timp ce o altă persoană a ajuns în Secţia de primire aurgenţelor de la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţicu un deget retezat. "Una dintre victime, despre care am înţeles că estecunoscut sub numele de Chiaburul a fost adus în stare gravă, cu răni adânci înzona toracelui şi la cap, produse de un corp tăios, posibil o sabie ninja. S-aîncercat resuscitarea sa, dar la scurtă vreme acesta a decedat în sala deoperaţie. O altă persoană s-a prezentat cu un deget retezat. Ambii au fostaduşi cu maşini particulare la unitatea de primire urgenţe a spitalului. Se maiştie faptul că fuseseră răniţi în acelaşi conflict", a declarat dr. AngelTrifan, medic coordonator al SMURD Galaţi.

Rapoartele medicale indică, potrivitpoliţiştilor gălăţeni, că Nicolau avea traumatisme cu înfundare a oaselorcraniene, hemoragie meningo-cerebrală şi leziuni produse cu un cuţit înantebraţul drept şi în torace.

Ancheta

Imediat după eveniment, la faţalocului a ajuns grupa operativă din cadrul IPJ Galaţi formată din ofiţeri aiServiciului Omoruri, specialişti criminalişti şi un procuror din cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. În acelaşi timp, la spitaluljudeţean Galaţi alţi poliţişti o interogau pe una dintre victime. Martorii dela faţa locului au spus că doi indivizi au tăbărât pe Chiaburul acuzându-l că avrut să incendieze o maşină a unei rude de-a lor. Acelaşi lucru le-a spus şivictima. Ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au reuşit în scurttimp să-i prindă pe cei doi suspecţi. Ei se numesc Aurelian Stănescu, zis Maşo,şi Valeriu Stănescu, zis Bibanu, ambii de 21 de ani, cunoscuţi ca membri aiclanului Grafian. Cei doi nu au antecedente penale şi nici nu au fost cercetaţivreodată pentru încălcarea legii.

Potrivit şefului Serviciului InvestigaţiiCriminale din cadrul IPJ Galaţi, Ştefan Căpătan, cei doi tineri nu fac partedintr-o grupare infracţională, întrucât aceştia nu au comis fapte penale. "Ogrupare infracţională presupune un grup de persoane care comit la diferiteintervale de timp diverse infracţiuni. În acest caz nu putem vorbi despre aşaceva", a declarat Ştefan Căpătan. De asemenea, acesta a menţionat că înacest caz nu e vorba despre clanuri, ci despre acţiuni individuale.

"În ceea ce priveşte victima, amspus că acesta a fost cercetat şi judecat în mai multe dosare. În 1988 a fostcondamnat pentru tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, iar apoi a avutpatru condamnări. În 1994 a avut o condamnare de un an şi opt luni pentru falsşi uz de fals, în ’95 a avut un dosar pentru port de cuţit, după care în 2002s-a pus în mişcare urmărirea penală pentru trafic de persoane iar în 2004 a avutun dosar pentru înşelăciune", a mai spus Căpătan.

La rândul său, şeful IPJ Galaţi, DănuţLefter, a precizat că poliţiştii nu deţin date care să releve faptul că autoriiagresiunii sau victima ar face parte din grupări infracţionale.

"Ne-am ferit să spunem că albuleste negru sau negrul este alb. Cei doi agresori, despre care se spune că facparte din clanul Grafian, nu au fost cercetaţi şi nu au făcut obiectul unui altdosar infracţional. Nu sunt date juridice care să arate că ar face partedintr-o grupare infracţională", a precizat şeful IPJ Galaţi.

Primele concluzii

După audierea celor doi suspecţi s-a stabilitun posibil mobil al crimei. Astfel, conform anchetatorilor, cei doi ar fiîncercat să se răzbune după ce au aflat că, în anul 2006, Maricel Nicolau ar fiincendiat maşina lui Vilson Stănescu, o rudă a lor. "Între cei doi tinerişi Maricel Nicolau a izbucnit un conflict, s-au îmbrâncit, s-au înjurat şi, laun moment dat, Gigi Stănescu a luat un scaun şi l-a lovit pe Nicolau în cap, detrei ori, loviturile fiind foarte puternice. Celălalt tânăr, Valerian Stănescu,l-a atacat pe Nicolau cu un cuţit, lovindu-l în zona antebraţului drept şi a toracelui",a declarat Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrulIPJ Galaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...