2017-01-16 18:05

DEZVALUIRI


CRIMINALII. Peste 230 de câini comunitari au fost ucişi într-o singură noapte la Botoşani

 |  12:35
CRIMINALII. Peste 230 de câini comunitari au fost ucişi într-o singură noapte la Botoşani
Sute de câini comunitari au fost omorâţide angajaţii unui adăpost din Botoşani, au declarat reprezentanţii Asociaţieipentru protecţia animalelor ADOR. Viceprimarul oraşului susţine că are actemedicale din care reiese că animalele erau bolnave de jigodie, iar tratamentuleste foarte scump ridicându-se la 500 de lei per animal. La vedereajurnaliştilor angajaţii Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive şiZonelor de Agrement Botoşani au devenit violenţi şi au aruncat cu cărămizi şiau pornit furtunurile cu apă. Reprezentanţii ADOR susţin că unii dintreangajaţii primăriei erau în stare de ebrietate.

Peste 230 de câini comunitari care aufost adunaţi de pe străzile oraşului Botoşani şi-au găsit sfârşitul în noapteade marţi spre miercuri în padocurile Serviciului Public de Administrare aBazelor Sportive şi Zonelor de Agrement Botoşani. Descoperirea a fost făcutăieri-dimineaţă de angajaţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor ADOR când auvenit să îi hrănească şi să le asigure animalelor asistenţă medicală în bazaunui parteneriat încheiat cu autorităţile locale. În momentul în care au văzutgrozăvia, voluntarii au chemat presa. Atunci, angajaţii Serviciului Public deAdministare a Bazelor Sportive şi Zonelor de Agrement Botoşani au devenitviolenţi şi au aruncat cu cărămizi după ziarişti. Mai mult au pornit furtunurilecu apă şi le-au îndreptat către presă.

„Vrem să facem autopsie ca să aflămadevărul”

„Animalele au fost ucise, şi nueutanasiate de angajaţi ai Serviciului Public de Administrare a BazelorSportive şi Zonelor de Agrement Botoşani, la padocurile amenajate de PrimăriaBotoşani. Câinii nu au avut cum să fie eutanasiaţi într-un timp atât de scurt,deoarece voluntarii noştri au fost aseară (n.red. - marţi seară) în adapost şitoate animalele încă trăiau. Încercăm să luam unul dintre cadavre şi să facemautopsie ca să aflăm adevărul”, a declarat Eugen Nistor, reprezentant ADOR. „Voluntariiau venit în această dimineaţă, pregatiţi cu bani, 1.200 de lei să ia din adăpost18 câini, pentru adopţie, să-i hrănească pe ceilalţi şi au descoperit cumangajaţii adăpostului cărau leşurile cu roaba spre o maşină. Au reuşit să salvezedoar câţiva căţei, restul de 240 fiind morţi”, a mai spus Eugen Nistor. Voluntariis-au luat la bătaie cu angajaţii adăpostului după ce au văzut că în cuştileanimalelor este sânge pe jos, iar câinii aveau urme de lovituri. Conflictulfiind aplanat de poliţişti.

Padocurile se află în afara oraşuluiBotoşani, în zona rampei de gunoi. Adăposturile se află în administrareaServiciului Public de Administrare a Bazelor Sportive şi Zonelor de AgrementBotoşani, aflat în subordinea Primăriei. Leşurile animalelor au fost încărcate într-odubă a serviciului public edilitar al Primăriei şi duse la un crematoriu deanimale din judeţul Suceava.

Focarul de jigodie este mai vechi

Viceprimarul Botoşaniului, FlorinGheorghiţă, a afirmat ca încă de acum o săptămână că s-a decis uciderea câinilorbolnavi de jigodie din padoc. „Eutanasierea lor s-a stabilit de acum o săptămână,iar ieri au fost semnate actele. Am primit buletinele de analiză de la mediciiveterinari care au spus că animalele au jigodie, o boală care se transmite uşorde la un animal la altul. Am dispus uciderea lor cu injecţii letale întrucâttratarea lor ne costă scump, respectiv, 400-500 de lei de animal şi tot nu se făceaubine. În luna aprilie a fost epidemie de jigodie şi au murit 61 de câini. Înprimele cinci zile ale lunii mai au murit alte 30 de animale. Am fost obligaţide lege să dăm dispoziţie de eutanasiere, pentru că altfel riscăm epidemia întot oraşul", a declarat Florin Gheorghiţă. Referindu-se la angajaţiiadăpostului, care au devenit agresivi la apariţia jurnaliştilor, apoi s-aubaricadat în incintă, viceprimarul a spus că este de netolerat comportamentulacestora. "Trebuie să înţelegem că acolo lucrează oameni de cea mai joasăspeţă. Se va face anchetă administrativă şi vor răspunde şi în faţa Poliţieipentru gesturile lor", a mai spus viceprimarul.

S-a procedat corect

Reprezentanţii Direcţiei SanitarVeterinare Botoşani afirmă că reprezentanţii primăriei au acţionat corect prineutanasierea câinilor aflaţi în adăpostul aparţinând municipalităţii, pentru căanimalele erau bolnave de jigodie, iar tratamentul pentru această boalăpresupune costuri enorme. Directorul DSV Botoşani, Minodora Vasiliu, a declaratcă instituţia fusese anunţată, într-o primă fază, că în adăpostul aparţinândmunicipalităţii mai mulţi câini au murit din cauza unei boli, jigodie, iarulterior instituţiei i s-a adus la cunoştinţă decizia de eutanasiere acâinilor. "Primăria are un contract cu un medic veterinar care se ocupă deconstatarea anumitor simptomatologii şi de tratarea animalelor. Noi am fostinformaţi în primă fază printr-o adresă că la acel padoc au murit câini dincauza bolii numite jigodie. Ulterior, printr-o altă adresă, ni s-a adus lacunoştinţă că se va aplica măsura eutanasierii câinilor. Trebuie înţeles căjigodia este o boală infecţioasă cu transmitere rapidă, iar vaccinareaanimalelor se face doar la cerere. Din punctul nostru de vedere, ca instituţie,nu vedem nici o greşeală. Înţelegem faptul că vizual este brutală imaginea, dartehnic s-a acţionat corect procedural", a declarat Minodora Vasiliu. Potrivitacesteia, tratarea unui câine care are această boală presupune cheltuielienorme, iar chinurile la care este supus animalul, în procesul de vindecare,sunt "cumplite".

Oamenii lui Cătălin Flutur (PDL) nu au mai aşteptatvotarea legii în Parlament

Evenimentulde la Serviciul Public de Administrare aBazelor Sportive şi Zonelor de Agrement Botoşani vine în contextul depunerii înParlament a unui proiect de lege prin care să se decidă situaţia câiniloradunaţi de pe străzi şi nerevendicaţi în timp de şapte zile. În Parlament,grupul PDL este “pentru” eutanasierea câinilor comunitari. Vărul primaruluioraşului Botoşani, Cătălin Flutur, este vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, şefal Consiliului Judeţean Suceava. Cătălin Flutur este şi preşedinteleorganizaţiei PDL Botoşani.

Comisiade Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor, compusă în majoritate dinPDL-işti, a votat pentru eutanasie de două ori, ignorând recomandărileParlamentului European şi ale PPE. În prezent, proiectul se află pe ordinea dezi în plenul Camerei Deputaţilor, urmând să intre la vot.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-23

Mai multe imagini:
CRIMINALII. Peste 230 de câini comunitari au fost ucişi într-o singură noapte la Botoşani
zoom
CRIMINALII. Peste 230 de câini comunitari au fost ucişi într-o singură noapte la Botoşani
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TITIDURU22
12 Mai 2011

Ce se poate spune...o tar a de barbari !!!
DAN ORADEANUL
12 Mai 2011

daca chiar a fost focar d e jigodie, de ce nu au re zolvat totul transparent? mie graba si faptul ca s -a actionat noaptea imi i ndica faptul ca nu a fost asa.
EDU
12 Mai 2011

mai nea Nae, tu esti jurn alist sau maturatorul de noapte? nu cumva mata tre buia sa fii impartial can d relatezi niste fapte? d e unde pana unde respecti vii sunt criminali? s-au judecat si s-a ajuns la a ceasta concluzie? voi as tia cu presa scrieti numa i prostii si aberatii, fa ceti din tanatr armasar s i apoi va amuzati cum se "sfasie" lumea pe forum!! ! RUSINE!!!!!!!!
CORINA
28 Apr 2016

Pentru campanii electoral e si pentru vile in Alfa Land aveti,dar pentru a s alva o faptura nu aveti,s unteti niste ucigasi,toti ,in frunte cu Flutur
DANIEL
28 Apr 2016

Urat unde s-a ajuns,chear nu imi vine sa cred ca t oti escrocii astea de la pdl au fost in stare sa a probe o asemenea calomnie ,urat,sa va fie rusine
CROCODILUL FLAMAND
28 Apr 2016

NISTE JIGODII DE LA BOTOS ANI AU OMORAT NISTE CAINI ..... ANIMALELE AU MURIT. ..JIGODIILE AU RAMAS LA P RIMARIE SI INFECTEAZA IN CONTINUARE ROMANIA
YO
28 Apr 2016

Si chiar sa spui ca acolo lucrează oameni de cea mai joasă speța "....ce fel de pregatire ai daca te exprimi asa?Stii ca o mul ăla te.a votat? Sti i tu ce familie frumoasa are omul ăla? ???
DA DE CE?
29 Apr 2016

FUGITI CAT MAI PUTETI DIN ROMANIA !

Adauga un comentariu

Random image