2018-12-11 20:13


Cristian Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă determine să comit o infracţiune

 |  07:14
Cristian Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă determine să comit o infracţiune

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, joi, la Curtea de Apel Iaşi, că DNA l-a ”cablat” pe şeful Auditului din CJ, Fănel Constantinescu, iar acesta a fost trimis să-l provoace, pentru a-l determina să comită o infracţiune.

Cristian Adomniţei a trimis, joi seară, un comunicat de presă în care a anunţat că se va suspenda din funcţiile politice deţinute în PNL, respectiv vicepreşedinte naţional al partidului şi copreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PNL. De asemenea, Adomniţei a făcut publice şi documente care au stat la baza apărării sale.

Potrivit documentelor prezentate, Cristian Adomniţei a susţinut, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi că nu el a semnat contractul între CJ şi firma Laser Co SRL, ci fostul vicepreşedinte al instituţiei Victor Chirilă, în timp ce celălalt vicepreşedinte al CJ, Alin Aivănoaei, a semnat dispoziţiile de plată către firma în cauză.

Cristian Adomniţei a mai afirmat în instanţă că şeful Serviciului Audit din CJ Iaşi, Fănel Constantinescu, s-a dus la DNA în 12 martie pentru a-l denunţa că a comis o fraudă.

Potrivit documentelor transmise de Adomniţei, ulterior DNA ”l-a cablat” pe Fănel Constantinescu şi ”l-a trimis să facă tot posibilul, să aibă o atitudine cât mai provocatoare, ironică şi zeflemitoare” la adresa şefului CJ Iaşi.

Cristian Adomniţei a susţinut că şeful Auditului din CJ a vrut să-l provoace şi să-l facă să reacţioneze, pentru ”a contura infracţiunea de favorizare a infractorului”.

”Deci scopul DNA nu a fost acela de a descoperi o fraudă, că ar fi trebuit să acţioneze pe 12 martie, ci de a mă face pe mine să comit o infracţiune. Nu cred că este legal şi nici de bun simţ”, a precizat Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi le-a mai spus judecătorilor că după discuţia pe care a avut-o cu Fănel Constantinescu pe 30 martie, şeful Serviciului de Audit nu a mai întocmit raportul privind derularea contractului dintre CJ şi firma Laser Co, ci a cerut doar o prelungire a auditului.

”În 7 aprilie am primit însă la birou din partea lui Fănel Constantinescu, care era de o lună colaborator DNA, o hârtie în care mi se spunea negru pe alb că am făcut o infracţiune pentru că nu am sesizat parchetul. Or, în discuţia de pe 30 martie rămăsese ca în ziua respectivă sau a doua zi să verifice documentele puse la dispoziţie de Jinga (Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şiDezvoltare Durabilă- n.r.) şi, dacă dacă se confirma prejudiciul, să mergem la Parchet, aşa cum reiese din interceptări că le-am asigurat şi pe Jinga şi Irimescu şi pe Fănel Constantinescu şi ceilalţi doi auditori. Dar nu au venit cu confirmarea prejudiciului, nu au făcut nici până azi un raport final de audit”, a afirmat Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi a mai spus că nu înţelege cum ar putea fi privat de libertate pe baza unor supoziţii neverificate.

”Nu înţeleg cum este posibil să fiu privat de libertate şi să îmi fie distrusă cariera şi sănătatea pe baza unor supoziţii neverificate şi a unor interpretări tendenţioase. Vă rog să îmi faceţi dreptate şi să mă apăraţi, în calitate de putere judecătorească, în faţa unui abuz care a încercat să mă distrugă ca om. Cred că este o chestiune de curaj şi pentru dumneavoastră, dar independenţa judecătorului este chintesenţa statului dedrept, iar ceea ce este nelegal, trebuie sancţionat”, le-a spus Cristian Adomniţei judecătorilor Curţii de Apel.

Preşedintele CJ Iaşi, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu joi seară, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: cristian, adomnitei, dna, trimite, sef, audit, cj, iasi, determina, comite, infractiune, cableaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KFC
15 Mai 2015

carmen irimescu lucreaza la consiliul judetean , sotul constantin irimescu e sef contabil la prefectura Iasi - un cioban cu IQ sub medie si facultate particulara care lucreaza cu pumnul in masa fata de subalterni si mielusel fata de sefi; apropo, angajarea functionarilor publici din Iasi se face conform legii prin ... prefectura Iasi !
Random imageUltimele stiri


loading...