2018-12-17 21:25


Cristian Poteraş, condamnat la opt ani cu executare

 |  19:14
Cristian Poteraş, condamnat la opt ani cu executare

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat definitiv pe fostul edil al sectorului 6, Cristian Poteraş, la opt ani de închisoare, în dosarul de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, după ce Judecătoria Sectorului 6 l-a achitat.

Cristian Poteraş a fost condamnat, vineri, la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă calificată şi continuată. Fostului edil i-au fost interzise mai multe drepturi pe o o perioadă de cinci ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi şase funcţionari publici. Astfel, Gheorghe Florică, Petre Boncea şi Dumitru Vultur au primit câte cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă calificată şi continuată, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Cristina Popescu şi Dorina Piftor au primit câtre trei ani, pedeapsă ce a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de şapte ani.

Curtea de Apel Bucureşti a decis şi desfiinţarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil.

Aceeaşi instanţă a dispus şi confiscarea mai multor sume de bani. Este vorba despre 20 de milioane de euro de la Marian Jean Căpăţînă, ceea ce reprezintă preţul obţinut din vânzarea a două terenuri din Sectorul 6 al Capitalei, de 16.831, respectiv 3.053 metri pătraţi.

De la Ion Nicolae Berendea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 810.000 de euro, ceea ce reprezintă preţul obţinut din vânzarea unui teren de peste o mie de metri pătraţi, amplasat în acelaşi sector.

Sentinţa de vineri a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Cristian Poteraş şi ceilalţi funcţionari care au primit pedepse cu executare, urmând să fie încarceraţi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-22

TAGURI: cristian, poteras, fost, primar, sector, condamnare, definitiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
22 Mai 2015

daca pacaliciul asta a luat 8ani......si era doar copil de mingi pentru Qiombete-Udrea-Cocos...atunci mafia Qiombetelui cate milioane de ani trebuie sa ia?regula de trei simpla...o stie orice gestionar de aprozar
HAZNAUA COMUNA
23 Mai 2015

Ia mirosit basinile lui Udrea . Videanu , Bordea , Cocos cu spioana de Plescoi , a luat bani si el ramine cu putina puscarie . Bani si bunurile cind se recupereaza ?
Random imageUltimele stiri


loading...