2019-01-16 18:37


Cronologia acțiunilor întreprinse timp de trei ani de autoritățile din mai multe țări împotriva rețelei Los Mellizos

 |  16:33
Cronologia acțiunilor întreprinse timp de trei ani de autoritățile din mai multe țări împotriva rețelei Los Mellizos

Înperioada 2007 – 2010, rețeaua a fost destructurată treptat de autorităţilejudiciare din diferite state, inclusiv România. Iată mai jos cronologiaacțiunilor întreprinse de polițiștii și procurorii din țările în care activarețeaua.

Ladata de 5 decembrie 2007 autorităţiledin Ecuador au descoperit 364 kilograme de cocaină ascunsăîntr-un container încărcat cu peşte congelat, chiar în momentul în care acestaurma să fie încărcat pe o navă cu destinația România, unde urmau să fie preluate de Cătălin Iosef şi ConstantinNadolu în vederea transportării spreEuropa de Vest. Autorităţile judiciare ecuadoriene au arestat şi trimis înjudecată mai mulți membri ai reţelei din care făceau parte şi românii - RodriguezPico Ruben Dario, Ramirez Mackliff Carol Felipe, Gilber Eduardo GordilloMontero și Felix Valencia Carabali,reprezentantul SC PROCEMAGRO, firmă dela care SC OREYA FRUCT SRL (folosităde Iosef şi Nadolu pentru a importa şi introduce în România containerul cu droguri) cumpărase containerul cu peştecongelat în care a fost descoperită cocaina.

„Frații Gemenii” din Columbia auefectuat 68 de tone de cocaină în doi ani

Ladata de 2 mai 2008, Miguel Ángel Mejía Múnera a fostarestat de autorităţile columbiene, la câteva zile după moartea fratelui său Victor Manuel Mejia-Munera, împuşcat întimp ce, împreună cu bodiguarzii săi, s-a angajat într-un într-un schimb defocuri cu forţele de ordine care încercau să îl reţină.

Înluna martie a anului 2009, Miguel Angel Mejia-Munera a fostextrădat din Columbia în SUA pentru a răspunde acuzaţiilor detrafic de droguri.

Deasemenea, despre cei doi fraţi se știe că angajau mulţi foşti militari şi bodyguarzicunoscuţi. Conform informațiilor deținute de Departamentul de Stat al SUA,fraţii Munera au organizat multetransporturi de cocaină, fiecare constând în cantităţi de ordinul tonelor, perutele Regiunea Caraibiană a Columbiei –Statele Unite ale Americii și Europa,începând cu ultima parte a anilor 1990.Se estimează că organizaţia acestora a transportat circa 68 tone de cocaină doarpe parcursul a doi ani. Cu ocazia unei acţiuni multijurisdicţionale conduse de autoritățile americane, denumită „”(operațiunea Călătoria, în traducere liberă), au fost arestaţi 43 dintre membri ai acestei organizaţiişi a fost capturată o cantitate de 25tone de cocaină, însă fraţii MUNERAau reuşit să scape. Aceştia au fost puşi sub acuzare de autorităţile judiciareamericane pentru „conspiraţie laimportul de cocaină”, fiind totodată stabilită o recompensă de 5.000.000 USD pentru informaţii carear fi condus la arestarea şi condamnarea lor.

100 kg de heroină capturată la PCTFPetea

Prinrechizitoriul 160/D/P/2008 DIICOT, a fost trimis în judecată, în starede arest, Marian Toma pentru traficilicit de droguri de mare risc. În luna mai a anului 2008, acesta,aflat la volanul autocamionului cu numărul de înmatriculare B 62 HJD, având ataşată remorca cunumărul de înmatriculare B 44 FCV, adeţinut şi a transportat pe teritoriul Românieio cantitate de 106,50 kilograme heroină (111,35 Kilogrameheroină - cantitatea brută, cu ambalaj), droguri pe care a încercat să le scoată din ţară la data 8 mai 2008, prin PCTF Petea, judeţul Satu-Mare. Procurorii au stabilit că Toma a fost coordonat de Vasile Cojan, apropiat al lui ConstantinNadolu. Marian Toma a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Transportul a fost coordonat deConstantin Nadolu

ProcuroriiDIIC OT au extins cercetările și, la 11 august 2010, prin rechizitoriul nr. 259/D/P/2008, i-au trimis în judecată,în stare de arest, pe Vasile Cojan şi Alexa Marius Dănilă, pentru constituire,aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit dedroguri de mare risc și traficilicit internaţional de droguri de mare risc. Potrivit anchetei, înprimăvara anului 2008, Cojan,împreună cu Marian Toma şi Alexa Dănilă, angajaţi ai firmei sale,Transcojan SRL, folosindu-se de unul dintre autocamioanele acesteia, a încercatsă scoată din ţară şi să transporte până înFranţa cantitatea de 106,5 kilogramede heroină, drogurile fiind disimulate într-o încărcătură licită constândîn pachete cu obiecte de mobilier. Aşa cum am arătat mai sus, această cantitatede droguri de mare risc a fost descoperită la data de 8 mai 2008, la PCTF PETEA.Procurorii au indicii privind participarea lui Constantin Nadolu la acest transport.

Turcii din rețeaua internaționalăpreferau heroina

Prinrechizitoriul 44/D/P/2009 din 1 octombrie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în stare de arest, peHaciKaraman şi Osman Besli, alți doi membri ai acestei reţele internaţionale de narcotraficanţi,aflaţi în legătură cu Vasile Cojan.Potrivit anchetei, în cursul lunii maia anului trecut, Haci Karaman a deţinut, împreună cu altepersoane, o importantă cantitate de heroină.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-24

Mai multe imagini:
Cronologia acțiunilor întreprinse timp de trei ani de autoritățile din mai multe țări împotriva rețelei Los Mellizos
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OPREA VASILE
02 Dec 2011

Stimaţi cititori ,după ce veţi citi povestea mea: Drama unui Acrobat " oprea-puiu.blogspot.com veţi realiza profilul de infractor al acestui individ Cătălin Iosef , Cătălin este fiul numitului Constantin Iosef nepotul fostului magician IOSEFINI,,, Constantin Iosef un infractor ce a stat ani de zile în puscărie condamnat pt Tîlhărie şi multe măgări,el sa ocupat şi de cămătărie lăsînd oameni şi familii nevoiaşe pe drumuri...
Random imageUltimele stiri

loading...