2017-01-21 04:17

DEZVALUIRI


Csibi Barna, asociat în firmă cu liderii HVIM, puternică organizaţie antiromânească

 |  18:20
Csibi Barna, asociat în firmă cu liderii HVIM, puternică organizaţie antiromânească
Fostul angajat iredentistal ANAF, Csibi Barna, s-a ales cu un nou dosar penal, după ce, la sfârşitul săptămâniitrecute, poliţiştii l-au surprins în localitatea Băile Tuşnad în timp ce vindeatricouri inscripţionate cu lozinci antiromâneşti. Tranzacţiile se derulau subegida firmei Hunnia-Serv, din care fac parte, alături de Csibi Barna, treilideri ai celei mai puternice organizaţii antiromâneşti care activează înArdeal. Este vorba despre HVIM – „Mişcarea pentru 64 de comitate, forma deorganizare a Ungariei înainte de Trianon”.

Csibi Barna afost amendat, iar de pe taraba improvizată în Băile Tuşnad au fost confiscatetricouri în valoare de 4.000 de lei. Tricourile în cauză purtau inscripţii degenul „Ţinutul Secuiesc nu este România” sau „România te iubesc aşa din 1914”. „Poliţiştiiharghiteni desfăşoară măsurile dispuse de procurori faţă de bărbatul de 32 deani care oferea spre comercializare produse pe care erau inscripţionate lozincişi simboluri xenofobe şi naţionalist-extremiste”, a declaratGheorgheFilip,purtător de cuvânt IPJ Harghita. La acţiunea de confiscare auparticipat şi procurori, care au întocmit pe numele lui Csibi Barna un dosarpenal pentru punerea în circulaţie de produse cu caracter extremist.

Firmă cu tricouriextremiste

Csibi Barna susţinecă nu a săvârşit nici o faptă penală. „Ei (autorităţile – n. red) consideră căunele produse ale mele ar instiga la xenofobie şi la naţionalism-extremist. Auspus că acest control are loc pe baza ordonanţei ăleia cu naţionalism şi fascism”,a precizat fostul angajat al ANAF. Csibi Barna a intrat în atenţia opinieipublice după ce l-a spânzurat în mod simbolic pe Avram Iancu. Angajat alFinanţelor Publice Harghita, el a fost transferat la Bucureşti, însă nu s-aprezentat la serviciu. Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale deAdministrare Fiscală a propus demiterea lui pentru absenţe nemotivate. Ironic,Barna spune că s-a apucat să vândă tricouri după ce a rămas fără serviciu,fiind concediat din rândurile angajaţilor Agenţiei Naţionale de AdministrareFiscală.

Marfa confiscatăaparţine în acte societăţii comerciale Hunnia-Serv SRL, cu sediul în MiercureaCiuc. Firma a luat fiinţă la data de 27ianuarie 2009, fiind înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângăTribunalul Harghita. Csibi Barna deţinea, la vremea respectivă, 50% din acţiunilesocietăţii, restul aflându-se în posesia unui anume Galfi Katalin Reka, acestadin urmă deţinând pentru scurt timp şi funcţia de administrator. PotrivitOficiului Naţional al Registrului Comerţului, firma lui Csibi Barna se ocupă cuactivităţi auxiliare agriculturii şi cu activităţi auxiliare pentru producţiavegetală.

ActiviştiiUngariei mari, parteneri cu Csibi

Tot în anul 2009,Galfi Katalin Reka şi-a vândut părţile sociale, în firmă intrând cu acestprilej alte trei persoane, respectiv Szocs Csongor, Toth Balint şi Konya IstvanAttila. Astfel, cei trei şi Csibi Barna au ajuns să deţină fiecare câte 25% dinprofitul şi pierderile societăţii în cauză.

Surse din zona ŢinutuluiSecuiesc au precizat că Szocs Csongor, născut în anul 1989, în Târgu Secuiesc,este fratele lui Szocs Zoltan, liderul HVIM Târgu Secuiesc – „Mişcarea pentru64 de comitate, forma de organizare a Ungariei înainte de Trianon”. Csongoreste preşedintele organizaţiei de tineret a HIMV. Konya Istvan Attila, născut înanul 1990, din comuna Zăbala, judeţulCovasna, este unul dintre cei mai energici activişti ai mişcării, în timp ceToth Balint, născut în anul 1989, în Târgu Secuiesc, este purtătorul de cuvântal HVIM Transilvania. Afacerea Hunnia-Serv SRL este una în pierdere. Potrivitultimului bilanţ contabil, societatea a avut o cifră de afaceri de 874 de lei,a înregistrat pierderi de 4.421de lei şi a acumulat datorii totale de 7.400 delei.

„Mişcarea pentru64 de comitate” HVIM a luat fiinţă în Ungaria, în anul 2001, şi militeazăpentru organizarea administrativ teritorială a Ungariei din perioadadualismului austro-ungar şi pentru necesitatea refacerii teritoriale a acesteiadin perioada respectivă. Mişcarea, care are un caracter pronunţat extremistantiromânesc, antisemit şi xenofob, dispune de filiale în judeţeleHarghita, Covasna, Mureş, Cluj, Arad şi Bihor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24

Mai multe imagini:
Csibi Barna, asociat în firmă cu liderii HVIM, puternică organizaţie antiromânească
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
25 Iul 2011

DE CE TACI COMPLICE BASESCULE?..ACCEPTAREA TACITA E TRADARE !...CE SE INTAMPLA CONTACTUL ESPLANADA UDREA>?

Adauga un comentariu

Random image