2018-12-16 10:19


Cum s-a întâlnit PINALTI „întâmplător” cu BLEJNAR, la NISA. Pentru cine se aranjau licitațiile IT de la ANAF

 |  12:25
Cum s-a întâlnit PINALTI „întâmplător” cu BLEJNAR, la NISA. Pentru cine se aranjau licitațiile IT de la ANAF

Fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis și „Pinalti”, a declarat marți, la Tribunalul București, că s-a întâlnit, „întâmplător” în vara anului 2012 la Nisa, în Franța, cu Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF spunându-i că a rezolvat problema contractelor primite de firma Romsys și i-a dat de înțeles că s-au achitat comisioane pentru acele contracte.

Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, a fost audiat marți, în calitate de martor, în dosarul în care Sorin Blejnar este judecat pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horațiu Berdilă, pentru a acorda contracte firmei Romsys, informează Agerpres.

Fostul primar a spus în sala de judecată că, în primăvara anului 2011, a fost contactat de reprezentantul firmei de IT Romsys, Horațiu Berdilă, prin intermediul unui cunoscut - Dan Grigoriu, care l-a rugat să îi facă legătura cu cineva din conducerea ANAF, știind că la ANAF se vor face licitații pentru contracte de informatizare și este dispus să dea un comision de 15-20% pentru a câștiga.

"Cunoșteam că în ANAF sunt funcționari care ar putea să îl sprijine. L-am sunat imediat pe Sorin Blejnar, care se afla la un restaurant. M-am deplasat acolo cu un autoturism și am constatat că era la masă cu Codruț Marta. M-am retras cu Blejnar la altă masă și i-am transmis oferta lui Horațiu Berdilă de a achita un comision de 15-20% din contracte. Am stabilit să vin cu Berdilă peste o săptămână la biroul lui Blejnar. Ulterior, am ajuns la biroul lui Blejnar, unde se afla și Codruț Marta. Horațiu Berdilă a reiterat propunerea, însă nu a mai spus procentul de 15-20%, ci 20%. Blejnar a sunat pe interior la Dan Stroe (fost director în ANAF - n.r.), care a venit la el în birou. A rămas ca Berdilă și Dan Stroe să pună la cale o strategie pentru încheierea contractelor", a explicat Gheorghe Ștefan.

Contracte, comisioane...

El a adăugat că, în vara anului 2012 sau 2013, se afla în concediu la Nisa, unde s-a întâlnit întâmplător cu Blejnar.

"Ne-am întâlnit întâmplător în zona pietonală din Nisa. Blejnar a spus din proprie inițiativă că a rezolvat problema cu Romsys și a dat de înțeles că au fost achitate comisioanele. Întors în țară, am avut o discuție cu Horațiu Berdilă, iar acesta mi-a spus că a achitat în totalitate comisioanele. Dacă nu îmi spunea Blejnar la Nisa nici nu aș mai fi știut dacă aceste contracte s-au încheiat sau nu. Bănuiala mea e că a făcut referire la această chestiune la întâlnirea de la Nisa pentru că și eu aș avea de încasat vreun comision, ceea ce nu era cazul", a declarat Gheorghe Ștefan.

Întâlnirea de la Nisa dintre Blejnar și Gheorghe Ștefan a fost confirmată și de o martoră sub acoperire, audiată marți la tribunal.

"Mă aflam în orașul Nisa în vara anului 2012, în concediu cu domnul Gheorghe Ștefan. Acesta s-a întâlnit întâmplător cu Blejnar, care i-a spus că și-a rezolvat problema cu Berdilă. Eu nu știam cine este Berdilă la momentul respectiv. Blejnar l-a întrebat pe Gheorghe Ștefan dacă și-a rezolvat și el problema cu Berdilă, iar acesta a spus că nu știe, dar va verifica la întoarcerea în țară. L-am întrebat pe Gheorghe Ștefan cine este Berdilă și el mi-a spus că este proprietarul companiei de IT Romsys, care are contracte cu ANAF. De la domnul Ștefan am aflat că anumite comisioane din acele contracte mergeau către Sorin Blejnar", a spus martora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-19

TAGURI: piatra neamt, gheorghe stefan, pinalti, blejnar, anaf, nisa, it, romsys, berdila, licitatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARINELU
19 Iul 2017

Alo DNA! Ce faceti? Dormiti cu kuru' pe dosarul lui Blejnar?
Random imageUltimele stiri


loading...