2017-01-21 12:46

DEZVALUIRI


Cum a lăsat Poteraş sectorul 6 sub nămeţi

 |  21:00
Cum a lăsat Poteraş sectorul 6 sub nămeţi

Locuitorii sectorului 6, care încă mai înoată prin nămeţi până ajung în şoselele principale, deszăpezite de utilajele Primăriei Capitalei, ar trebui să ştie că totuşi edilii din sector sunt extrem de dibaci când vine vorba de ghicit vremea. Dovadă, un contract pentru „închirierea de utilaje de deszăpezire şi combaterea poleiului” atribuit de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (APDPU) Sector 6 pe când afară lumea umbla încă la sacou şi afară erau peste 10 grade Celsius cu plus, în 12 decembrie 2011.

Pare ciudat cum de şefii APDPU Sector 6 au avut o revelaţie la mijlocul lui decembrie 2011, când afară erau 10 grade Celsius cu plus, gândindu-se că ar fi bine să închirieze totuşi niscaiva utilaje cu care să împrăştie la o adică zăpada.

În primul rând, trebuie menţionat că licitaţia organizată de APDPU Sector 6 a fost una prin negociere fără anunţ de participare, sub pretextul că a fost vorba despre  „Situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Să închiriezi utilaje pentru deszăpezire când afară lumea merge în taior şi sunt peste zece grade Celsius, asta da urgenţă extremă.

În al doilea rând, de salubrizarea sectorului 6 se ocupă societatea URBAN şi logic ar fi fost ca şi în această iarnă firma respectivă să presteze pentru înlăturarea nămeţilor aşa cum a făcut-o în anii trecuţi. Se pare însă că între primarul Cristian Poteraş şi patronul de la Urban, Teodor Florescu, au intervenit ceva divergenţe, aşa încât primarul a anunţat zilele trecute că va organiza urgent o licitaţie pentru serviciile de salubrizare şi deszăpezire, ce se va rezolva probabil prin aprilie.

În al treilea rând, firma care în 12 decembrie a câştigat contractul închiriind utilaje de deszăpezire Primăriei Sector 6 are drept obiect principal de activitate „fabricarea de uşi şi ferestre din metal” şi, cu doar patru angajaţi, a reuşit în 2010 să câştige locul I în „Top Profit Romania 2011” la categoria microîntreprinderi. Şi dacă edilii din sectorul 6 tot au dat peste 150.000 de euro (TVA inclusă) pentru a închiria utilaje de deszăpezire de la o firmă obscură în domeniu (de altfel singura participantă la licitaţie) poate că respectivele maşinării ar fi trebuit puse la lucru, ceea ce nu se observă pe străzile din parohia lui Poteraş.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat şi faptul că atribuirea contractului a fost trimisă spre publicare pe site-ul oficial de licitaţii publice la 49 de zile de la parafarea înţelegerii dintre primăria de sector şi firma care se spune că ar deţine numeroase maşinuţe dotate cu pluguri şi lame. Am încercat să aflăm şi poziţia edililor din Primăria Sectorului 6, însă după ce, iniţial, purtătorul de cuvânt, Mihai Anghel, ne-a promis un răspuns, ulterior, nu ne-a mai răspuns la telefon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Sector 6, nameti, deszăpezire, Poteras, licitatie cu cantecComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PICASSO
31 Ian 2012

voua chiar nu va este clar ca tentaculele coruptiei alea groase si mari sunt in acest sector? udrea si judokanu dicteaza, nimic nu misca in primaria aia jegoasa fara sa stie unul din ei!
ARES
01 Feb 2012

Da,o surpriza pentru toti,dar mai ales pentru Sorin Oprescu!Sectorul care ii dadea de obicei dureri de cap lui Sorin Oprescu era 5.Iata ca iarna asta a schimbat clasamentul!
GABI
01 Feb 2012

pai ce sa faca si poteras, ca la ce zapda a fost, masiniile parcate aiurea, astea au dat cea mai mare bataie de cap.
DORIN
01 Feb 2012

da ce vreati sa iasa poteras in strada sa dea zapada, cand oprescu nu face nimic.este culmea.
ANTO
01 Feb 2012

asta e culmea, daca oprescu nu face nimic, doar nu vreati sa iasa poteras sa iasa sa dea zapada...
ROXI
01 Feb 2012

poteras nu a lasat nimic sub nameti..oprescu ar trebui sa se ocupe mai bine de dezapezirea orasului.
DIDI
01 Feb 2012

nu a lasat nimic sub nameti, dar nu avea ce sa faca, atata timp cat sunt parcate masiniile, oprescu ar trebui sa se ocupe mai serios....dar pauza din partea domnului oprescu.
AL3X
01 Feb 2012

USL destabilizeaza tara tot mai mult in fiecare zi, nu va lasati manipulati de astfel de oameni! Fara USL!
ARI
01 Feb 2012

poteras normal ca nu a facut nimic..daca oprescu nu face..altii de ce ar face..hai sa fim seriosi.
LILI
01 Feb 2012

pai ce putea sa faca..la ce este in bucuresti..daca oprescu nu faceee.altii de ce ar face..hai sa fim seriosi.
SERBAN
01 Feb 2012

oprescu ar trebui sa se ocupe de dezapezirea din oras..dar el nu face nimic, poteras chair nu avea ce face , pentru ca sunt multe masini parcate aiurea.
GOGOMAN
01 Feb 2012

oprescu trebuia se ocupe de dezapezirea orasului ! NU Poteras
GIGEL
02 Feb 2012

noroc cu masinile ca altfel ar fi trebuit sa faca ...aiurea
MAREAN
02 Feb 2012

chiar ca jegoasa primaria 6
MARIA
05 Feb 2012

Oprescu se ocupa de marile bulevarde ale orasului, nu de sectoare !!! Cat despre deszapezire sectorul 6 este varzaaa!! Pana si la Vanghelie e mai curat carosabilul !!! Cat despre masinile parcate aiurea din sectorul 6,nu vorbiti prostii ca au ridicat masini si la -15 grade la Poteras in sectorul 6 ,deci aveau unde deszapezi !!! Asa ca daca voiau curatau strazile..
VOICU
10 Feb 2012

sper sa plece sa nu mai auzim de el...vai de mama lui ....

Adauga un comentariu

Random image