2018-12-11 09:25


Cum îl îmbogăţesc judecătorii pe Bartolomeu Finiş

 |  21:00
Cum îl îmbogăţesc judecătorii pe Bartolomeu Finiş

Bartolomeu Finiş, partenerul de afaceri al grupului Cocoş-Petrache-Bitner, cere RA-APPS peste 2 milioane de euro despăgubiri pentru că a fost lipsit de folosinţă pe un teren de aproape 4.000 de metri pătraţi lângă Vila 38 de pe malul lacului Snagov.

Finiş şi soţia sa, Carmen, cunoscuţi pentru afacerile imobiliare de răsunet, cer daune de 3.700 de lei pentru fiecare zi de întârziere de când au obţinut în instanţă, în septembrie 2004, retrocedarea vilei şi a unei suprafeţe de teren de 7.400 de metri pătraţi, în urma preluării unor drepturi litigioase de la o femeie. Dosarul este departe de a fi soluţionat, riscând să fie trimis spre rejudecare şi, cum asta n-ar fi de-ajuns pentru daunele care cresc cu 3.700 de lei pe zi, Curtea Supremă a fixat primul termen al recursului abia la anul.

În momentul de faţă, cauza se află pe rolul instanţei supreme, în faza de recurs, după ce RA-APPS a contestat decizia de trimitere a dosarului spre rejudecare, iar primul termen a fost stabilit pentru 15 iunie 2012.

Totul a început în ianuarie 2005, după ce Curtea de Apel a obligat RA-APPS să-i restituie lui Bartolomeu Finiş vila şi terenul, însă, după întocmirea procesului-verbal de punere în posesie, magnatul a constatat că parcela revendicată nu era întreagă, ci doar pe jumătate. RA-APPS i-a comunicat că suprafaţa de 3.785 de metri pătraţi nu se mai află în patrimoniul statului, fiind cedată Comisiei Funciare Snagov în anul 1995. Tribunalul a constatat, astfel, că RA-APPS nu mai avea calitatea de „deţinător” al imobilului. Bartolomeu Finiş a atacat această hotărâre susţinând că judecătorul nu l-a citat pentru proces. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză trimiţând dosarul spre rejudecare, soluţie atacată în momentul de faţă de RA-APPS la instanţa supremă. Din actele dosarului reiese că Finiş urma să fie citat pentru ultimul termen de către Tribunal, însă avocatul său a luat termenul în cunoştinţă la sfârşitul şedinţei, lucru pe care acum nu-l mai recunoaşte.

Am încercat să stăm de vorbă cu Bartolomeu Finiş, dar acesta nu ne-a răspuns repetatelor apeluri şi SMS-uri de-a lungul a câteva zile

Foto: Blogul lui Serghei Mizil


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANIEL
16 Aug 2011

Foarte bine.Daca statul greseste,sa plateasca!Si apoi banii recuperati de la angajatul statului care a gresit.Suntem un stat de drept! Dle.Ionut Muresan ai uitat ca Ceausescu a murit si nu mai suntem in comunism?
Random imageUltimele stiri


loading...