2018-09-24 15:10


Dan ȘOVA e în stare de ȘOC. A fost CONDAMNAT cu executare

 |  13:17
Dan ȘOVA e în stare de ȘOC. A fost CONDAMNAT cu executare

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat luni pe fostul senator Dan Șova la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul CET Govora. Instanța a dispus și confiscarea sumei de 100.000 de euro de la Dan Șova. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu drept de apel în termen de 10 zile. În aceeaşi cauză, fostul director CET Govora, Mihai Bălan, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună, scrie Mediafax. În schimbul acestui serviciu, Şova ar fi pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă.

În cursul lunii decembrie 2011, între CET Govora şi societatea de avocatură s-a încheiat contractul de asistenţă juridică, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună. Contractul s-a încheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activităţi juridice pentru litigiile în care parte era CET Govora. În perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar, către CET Govora, facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate în perioada decembrie 2011 – decembrie 2012.

În aceeaşi perioadă, Dan Şova a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 euro. Banii erau încasaţi în numerar, în fiecare lună, prin intermediar, la puţin timp după ce societatea de avocaţi încasa banii de la CET Govora, mai spun procurorii DNA.

În luna decembrie 2012, contractul de asistenţă juridică s-a încheiat prin ajungere la termen. La acea vreme Mihai Bălan nu mai ocupa funcţia de director general al CET Govora. În luna martie 2013 Mihai Bălan a revenit în funcţia de director general al CET Govora. În cursul lunii mai 2013, între CET Govora reprezentată de Mihai Bălan şi aceeaşi societate de avocatură s-a încheiat un nou contract de asistenţă juridică, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună. Contractul s-a încheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activităţi juridice pentru litigiile în care parte era CET Govora.

În cea de-a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro, potrivit DNA.

Din probele administrate a rezultat că cea mai mare parte a banilor primiţi de Dan Şova au fost folosiţi pentru plata unui imobil cumpărat în Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-25

TAGURI: dan sova, condamnare, executare, dosar, cet govora
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTI
25 Sep 2017

Cam puțin pt cat a furat .unii fura din masini ca nu au din ce trăii și fac 3-7 ani .pt posesie de droguri 10 ani .cui nu i convine sa stea 3 ani și sa încaseze 100.000 e .procurori care împart dreptatea cu ocaua mica
ANONIM
25 Sep 2017

Dan ȘOVA muie în stare de ȘOC ci in stare de INCONSTIENTA cum a fost dintotdeauna impreuna cu familia si MAFIA din care face parte...................
HMM...
25 Sep 2017

FÂS! Sentința nu e definitivă! N-o să pățească NIMIC fiindcă pretenul lui - Ponta s-a scăpat cum că, li s-a impus ”din afară” să facă asta,ca și cu Bechetel-ul! Iar intermediarul dintre cei din afară de Ro.și ministrul (de-atunci), n-a fost nimeni altul decât Tov.Coldea care l-a amenințat pe Ponta cu pușcăria dacă îndrăznește să ducă până la capăt autostrada...oricare! DECI, DACĂ SCAPĂ NEȘIFONAT...CU LĂSARE LA VATRĂ ȘI SUB C-TROL JUDICIAR, SĂ ȘTIȚI C-A FĂCUT CEEA CE TREBUIA DPDV AL AMBASADELOR!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...