2018-11-19 13:32


UPDATE. Dan Voiculescu urmărit penal în dosarul RCS&RDS-Antena 3

 |  10:43
UPDATE. Dan Voiculescu urmărit penal în dosarul RCS&RDS-Antena 3

UPDATE ora 14.12: Dan Voiculescu, a declarat luni, după ce a fost anunţat de procurorii DNA că a fost pus sub acuzare pentru complicitate la şantaj în dosarul Antena-RCS/RDS, că nu are "nicio treabă" cu acest caz, fiind vorba o "încercare de intimidare a presei".

"Eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta de niciun fel. Ca atare, lucrurile sunt puţin complicate. (...) Este o încercare de intimidare a presei. Încercare care de mult este dorită. Nu avem de a face cu niciun şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani şi nu are nicio legătură cu penalul. Este un conflict comercial, e adevărat că pe mulţi bani", a spus Dan Voiculescu, după ce a fost audiat la DNA. "Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază, dar sigur că este o intimidare. Antena are o problemă: şi anume că este independentă. Deranjează foarte mult, deranjează, îmi pare rău să o spun, competiţia pe plan profesional deranjează şi politicul. Acolo la Antenă sunt nişte oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat. Eu am o mare încredere în ei. Pe unii dintre ei îi iubesc ca pe copii mei şi vreau să îi încurajez să continue să rămână fermi şi să fie în slujba oamenilor. În rest, lucrurile acestea vin şi trec, lasă urme, dar, pe fond, vă garantez că nu este vorba de şantaj, iar în ceea ce mă priveşte am declarat clar că nu am nicio legătură cu subiectul din acest dosar", a spus liderul conservator. La întrebările insistente ale unei ziariste, Dan Voiculescu a rugat-o să nu fie "brutală", după care a plecat în grabă. Pe parcusul audierii sale, aproximativ zece persoane, purtând pancarte şi steaguri, au venit în faţa sediului DNA pentru a-l susţine. Protestatarii au strigat lozinci împotriva lui Traian Băsescu, Daniel Morar şi Laura Kovesi, susţinând că Dan Voiculescu este un om cinstit. După apariţia unui echipaj al poliţiei, susţinătorii lui Dan Voiculescu au plecat fără a crea incidente.

UPDATE ora 12.50: Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii DNA în dosarul Antena TV Group - RCS&RDS, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la şantaj.

UPDATE ora 10.53: Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, "salută" luni într-o postare pe blogul său faptul că DNA l-a invitat la discuţii despre cazul RCS&RDS, susţinând că "este evident" că în acest dosar se efectuează "o anchetă dirijată".

"Salut decizia DNA de a mă invita astăzi, în sfârşit, la discuţii despre cazul RCS&RDS. După două suspendări şi o demitere, era şi cazul să fiu chemat la DNA", a scris Voiculescu. El a susţinut că "toată lumea ştie cine este ţinta reală în actualul dosar" şi că "tot spectacolul din ultimele luni a fost exact pentru a determina această vizită". "Dacă citiţi integral înregistrările din dosar, veţi vedea cum reprezentantul RCS&RDS, având asupra sa tehnică de înregistrare, a insistat constant pentru a determina implicarea mea în acest caz. 'Dar Voiculescu ştie? Voiculescu ce zice?' întreba insistent acel domn. Dacă aceste întrebări erau determinate sau sugerate de procurori, este evident că avem de-a face cu o anchetă dirijată, adică o infracţiune comisă de cei care dirijează ancheta. Va trebui să lămurim acest aspect", subliniază Voiculescu. Preşedintele fondator al PC susţine de asemenea că în acest caz, pentru care a fost invitat la DNA, nu este vorba despre "nicio faptă penală". "Aşa cum m-am obişnuit, sunt chemat într-un caz în care nu există nicio faptă penală. (După cum ştiţi, în procesul ICA-Telepatia, din lipsă totală de probe, sunt acuzat, negru pe alb, de 'influenţe telepatice'. Puteţi verifica în rechizitoriul din dosarul ICA-Telepatia.) Aparent, o revanşă stridentă a Suspendatului la exact un an de la demiterea sa categorică de către români", a conchis Dan Voiculescu.

"Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică şi de mare notorietate de ani de zile nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi mai ales libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie", a declarat Dan Voiculescu la intrarea în sediul DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus joi extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Antena 3 SA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj. "În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, cât şi cu privire la învinuiţii Camelia Voiculescu, George Matiescu şi persoanele juridice SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din 30 mai şi 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Antena 3 SA în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj", se arăta într-un comunicat remis de DNA. Potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator de la RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea către partea vătămată şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului. "În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să o vizeze. Începând cu 22 aprilie, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune Antena 3 şi pe cele aparţinând SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată", susţin procurorii, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-29
Citeste si:
CSM vrea să sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu evoluţiile privind ancheta Antena 3
DNA acuză Antena 3 de complicitate la şantaj în dosarul RCS&RDS
DNA: Şerban Pop, fostul şef ANAF, urmărit penal în dosarul Antena 3
UPDATE. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, la DNA
CSM a cerut o anchetă privind Antena 3
SCANDALUL DNA - ANTENA 3 - RDS&RCS. Dumitru Dragomir: “Am picat ca musca în lapte”

TAGURI: dan, voiculescu, audiat, DNA, RCS, RDS, Antena3
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...