2018-12-11 18:51


Daniel Horodniceanu a primit avizul favorabil din partea CSM pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT

 |  12:28
Daniel Horodniceanu a primit avizul favorabil din partea CSM pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT

Daniel Horodniceanu a primit, luni, avizul favorabil din partea CSM pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT. Horodniceanu a primit cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va fi transmis marţi la Ministerul Justiţiei şi va însoţi propunerea ce va fi înaintată de ministrul Robert Cazanciuc preşedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Procurorul Daniel Horodniceanu a precizat, în cadrul interviului susţinut la CSM, luni, că trebuie îmbunătăţită imaginea DIICOT şi readusă încrederea în procurori.

"Echipa care va conduce DIICOT este important să readucă spiritul acestei structuri de până acum. Trebuie readusă încrederea în rândul efectivelor de procurori. Este importantă specializarea procurorilor. Este foarte important ca procurorul şef să se poată sprijini pe procurorii şefi de servicii", a afirmat Daniel Horodniceanu.

Procurorul a mai spus că este important ca imaginea DIICOT în rândul opiniei publice să fie îmbunătăţită prin intermediul Biroului de Informaţii şi Relaţii cu Publicul.

În timpul interviului, unul din membrii CSM l-a întrebat pe Daniel Horodniceanu cum ar reacţiona dacă un procuror de la o structură teritorială a DIICOT s-ar afla la o masă cu un primar şi un oficial de rang înalt şi ar discuta despre un dosar, în loc să socializeze.

Daniel Horodniceanu a spus că, dacă ar fi procuror-şef al DIICOT, ar căuta să vadă dacă relaţia dintre procurorul respectiv şi persoanele cu care discută este anterioară dobândirii calităţii de magistrat, ce l-a determinat să intre în astfel de discuţii şi, mai ales, care este impactul respectivelor discuţii asupra activităţii acelui procuror.

Horodniceanu a ţinut să precizeze că, în cazul în care s-ar impune, ar sesiza procurorul general al României şi ministrul Justiţiei, pentru luarea unor eventuale măsuri.

Fiind întrebat de ce nu ar sesiza direct Inspecţia Judiciară, procurorul Daniel Horodniceanu a spus că procurorul şef al DIICOT este subordonat direct procurorului general, acesta fiind motivul pentru care acesta ar fi primul sesizat, şi nu IJ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: daniel, horodniceanu, primeste, aviz, favorabil, partea, csm, ocupa, functie, procuror, sef, diicot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...