2019-01-23 18:07


De ce s-a aruncat Adrian Sobaru de la balconul Parlamentului. Vezi aici explicaţiile protestatarului

 |  08:35
De ce s-a aruncat Adrian Sobaru de la balconul Parlamentului. Vezi aici explicaţiile protestatarului

Adrian Sobaru, electricianul TVR care înainte de Crăciun s-a aruncat dela balconul sălii de plen a Parlamentului, a spus, joi seară, la Antena 3, cănu a recurs la acest gest din lipsa banilor, ci ca o revoltă, pentru că a văzutcă nu mai există speranţă pentru copii.

"Mă doare de când am văzut că numai există speranţă pentru copii, nu se mai vede luminiţa. Lumea trebuie săînţeleagă că nu trebuie să facă gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu maiştiu ce am făcut", .

El a adăugat că gestul său a fostunul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în prezent cu copiii din România.

"Banuiesccă nu sunt singurul, primul sau ultimul. Începem să nu scoatem capul afarăpentru că ne e frică pentru ziua de mâine, devenim roboţi. Să nu ai dreptul săspui nimic este rău pentru societate", a mai spus Sobaru.

El a precizat că protestul lui nuare legătură cu "tăierea" unei părţi din suma care o primeşte caajutor pentru copilul său care suferă de autism, ci pentru a vedea o speranţă.

"Dacălăsăm lucrurile aşa înseamnă că hoţia şi minciuna sunt bune, iar bunul simţtrebuie să dispară", a afirmat acesta.

AdrianSobaru a mai spus că a început să protesteze când a văzut că oamenii sunttrataţi ca nişte cifre.

"Mădoare pentru că am început să devenim nişte numere. Ei nu gândesc că a da un omafară din serviciu nu înseamnă să pierzi un salariu, în cazul meu înseamnă săpui o familie în imposibilitatea de a trăi. Nu vreau să înţeleagă lumea că amfăcut gestul pentru mine, ci pentru că vreau să existe o speranţă pentru copiiinoştri", a spus Sobaru.

El a preciza că atunci când s-aaruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului ştia doar că vrea sătransmită un mesaj.

"Atuncicând am sărit nu m-am gândit dacă voi muri sau nu, ştiam doar că vreau sătransmit un mesaj", a spus Sobaru.

AdrianSobaru a ţinut să mulţumească personalului din Spitalul Universitar de UrgenţăBucureşti care l-a îngrijit.

"Acumzâmbim, ne luăm bombonelele, mulţumesc mult personalului din spital pentru că aavut grijă de mine, au fost extraordinari", a spus el.

Acesta şi-a explicat, peparcursul interviului pentru Antena 3, situaţia familială. Sobaru a afirmat căvenitul familiei sale, care numără şase membri - soţia, cei doi copii, dintrecare unul suferind de autism, precum şi alte două rude, despre care nu a datniciun fel de informaţie, este de aproximativ 3.000 de lei lunar.

"Dupăcheltuielile cu copilul bolnav rămânem cu aproximativ 300 de lei de membru defamilie pe lună", a spus Sobaru.

Întrebat demoderator cum reuşeşte să facă economii, Sobaru a afirmat că, deseori, seîmbracă, şi el şi familia sa, de la magazinele second hand, pentru a-i rămânemai mulţi bani pentru tratamentul copilului suferind de autism.

"Se spune că totul este gratuit,dar nu e adevărat", a spus Sobaru.

AdrianSobaru are un copil bolnav de autism, un băiat în vârstă de 15 ani, şi o fetiţăîn vârstă de puţin peste şapte ani.

Explicându-şigestul, Sobaru a afirmat că nu situaţia sa familială l-a îndemnat la protestul extrem.

"Poatecă am putea să trăim şi cu un milion pe lună în loc de trei. Nu asta mă doare.Problema e că nu mai avem speranţă", a spus Adrian Sobaru.

Întrebatcum vede reacţiile de după protestul său, Sobaru a răspuns că este trist pentrucă nimic nu s-a mişcat, criticând, de altfel, în mai multe rânduri, lipsa desolidaritate a românilor, dezbinarea societăţii.

Întrebatdespre copilul său bolnav de autism, Sobaru a spus că acesta are un talentdeosebit în a lucra pe computer şi o înclinaţie specială în a vorbi limbaengleză.

Sobaru apovestit, râzând amar, episodul întoarcerii sale acasă, la ieşirea din spital.

"Ca sărealizaţi ce înseamnă un copil cu autism - i-a spus mamei sale că a văzut latelevizor protestul meu şi a spus tati a avut noroc că a avut airbagurile bunela el", a povestit Sobaru.

Tot desprefiul său suferind de autism, Sobaru a povestit că a făcut progrese şi a învăţatcum să-şi manifeste afecţiunea faţă de sora lui mai mică.

"Laînceput voia să-şi manifeste dragostea faţă de surioara lui, dar o sufoca fărăsă vrea. Nu realiza că-i poate face rău şi trebuia să fim mereu atenţi, să stămmereu prin preajmă", a povestit Sobaru.

Moderatorull-a întrebat pe autorul protestului de acum două săptămâni din Parlament cum îlvede şi ce i-ar transmite şefului statului.

"Băsescu mi-aş dori să seschimbe. E diabolic prin tot ceea ce face. Gândirea lui e diabolică. Parcănu-şi mai doreşte cetăţenii pe Pământ. Dar e bun, e foarte bun, nu are cinesă-l învingă", a răspuns Adrian Sobaru.

În finalulinterviului, el le-a urat românilor "La mulţi ani!" şi i-a îndemnatsă caute "luminiţa aia" şi să nu se sperie dacă nu o vor găsi,îndemnând la răbdare.

AdrianSobaru, electricianul TVR care în 23 decembrie s-a aruncat de la balconul săliide plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, .

Imediatdupă incidentul petrecut înainte de Crăciun, Adrian Sobaru a fost internat însecţia de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. El afost operat miercurea trecută de o echipă de medici neurochirurgi şi chirurgibuco-maxilo-faciali.

În timpuloperaţiei, lui Sobaru i-au fost "redresate" fracturile de la nivelulfrunţii. El avea fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului şi a globiloroculari, însă a scăpat fără vreo leziune care să îi pună viaţa în pericol.

AdrianSobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului în semn de protest, elstrigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la odistanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-aşi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucisviitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şiLIBERTATEA".

Surse dinTVR spuneau că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu eraprogramat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în loculunui coleg.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-04

Mai multe imagini:
De ce s-a aruncat Adrian Sobaru de la balconul Parlamentului. Vezi aici explicaţiile protestatarului
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...