2017-01-23 16:51


De la nașul Nicușor, fără număr…

 |  21:00
De la nașul Nicușor, fără număr…

Consiliul Județean Constanța, condus de social-democratul Nicușor Constantinescu, umflă bugetele firmelor deținute sau controlate de membri ai organizației de la malul mării a PSD. Mai mult, Consiliul Județean face afaceri chiar și cu afinii lui Nicușor Constantinescu.

Pe 29 noiembrie, Consiliul Județean Constanța a atribuit un contract de 500.000 de lei firmei Expertissa Constanța pentru servicii de editare și tipărire de materiale de marketing aferente proiectului „Județul Constanța - o descoperire mereu actuală”. Banii provin din fonduri comunitare, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție 5.3 „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”. Expertissa Constanța, care este la al douăzecelea contract cu autoritățile publice locale constănțene, este deținută de firma Expertissa HQ (90%) și de consilierul local constănțean Daniel Georgescu (PSD) care este director și administrator. În ultimii trei ani, Expertissa Constanța a încasat de la Consiliul Județean Constanța peste 5 milioane de lei pentru servicii de publicitate și furnizări de echipamente IT. Aceeași firmă a avut, în aceeași perioadă, și șase contracte cu Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța, în valoare totală de 1,4 milioane lei pentru furnizare de echipamente IT.

Firma, cadou de nuntă pentru fiică

O altă firmă agreată de Consiliul Județean Constanța aparține finei de cununuie a lui Nicușor Constantinescu, Maria Cătălina Căpățână, căsătorită, anul trecut, cu Nicolae Valentin Lăpăduș. Este fiica din prima căsătorie a Sandei Ciocoiu (căsătorită acum cu Gheorghe Ciocoiu), vicepreședinte al PSD Constanța și al Organizației de Femei a PSD Constanța. Mara Construct i-a aparținut până în 20 aprilie 2010, când i-a cesionat-o fiicei sale, probabil cadou de nuntă. Evenimentul nășit de Nicușor Constantinescu a avut loc două săptămâni mai târziu, iar printre invitați s-a numărat și consilierul PSD Daniel Georgescu. Sanda Ciocoiu este asociată cu Sorin Gabriel Strutinsky, omul de încredere al duoului Mazăre-Constantinescu în firma Conpress Holding, părțile sociale fiind preluate de la cei doi în 2002. După cum am mai scris, Strutinsky, Mazăre și Constantinescu împart firmele Conpress Group, Xenoti, Sigma Trading, Concordia Press și Ideea Construct. Mara Construct a primit până acum șapte contracte de la CJ Constanța, în valoare totală de aproape 18 milioane de lei. Ultimul, de peste 10 milioane lei, a fost acordat, pe 28 noiembrie, pentru reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16

Mai multe imagini:
De la nașul Nicușor, fără număr…
zoom
De la nașul Nicușor, fără număr…
zoom

TAGURI: nasul nicusor, fara numarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image