2017-01-17 07:07

DEZVALUIRI


De la „Super-Logan” la afaceri cu Senatul

 |  21:00
De la „Super-Logan” la afaceri cu Senatul

Personajele care au pus la cale afacerea în care Poliția Română a plătit luxosul prețde 70.000 de euro pentru fiecare Logan achiziționat au încasat de la Senatul României peste un milion de euro, fără TVA, pentru un sistem informatic integrat care a asigurat desfășurarea Adunării Parlamentare a NATO din perioada 7-10 octombrie.

Senatul României a acordat contractul pentru achiziționarea sistemului informatic firmei Ager Business Tech SA. Prețul acestuia a fost de 4.663.200 de lei, cu doar 1.600 de lei mai puțin decât valoarea estimată. Licitația a fost restrâns accelerată, Senatul motivând prin „complexitatea achiziției corelată cu scurta perioadă de timp pe care autoritatea contractantă o are la dispoziție pentru punerea în funcțiune a sistemului”. Anunțul de participare a fost dat pe 15 iulie, termenul-limită de depunere a ofertelor fiind 27 iulie. Senatul și-a justificat graba prin aceea că sistemul trebuia achiziționat până pe data de 5 august, dată la care avea loc prima vizită a Comisiei Tehnice NATO de verificare a condițiilor impuse pentru desfășurarea sesiunii NATO. Cu toate acestea, contractul a fost atribuit pe 29 august, respectiv la două săptămâni de la ziua vizitei comisiei tehnice.

Firma Ager Business Tech nu este la prima afacere cu statul, încheind în ultimii ani cotracte cu diverse instituții publice, în special cu universități de stat sau cu Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare. Cu Senatul României, compania a mai încheiat un contract, în 17 noiembrie 2008, dar de o valoare de 100 de ori mai mică, iar instituția era condusă de Ilie Sârbu, care îi lua locul lui Nicolae Văcăroiu.

Ager Bussines Tech SA a fost sponsor al campaniei PDL în 2009, cu suma de 5.000 de lei, iar în 2010, cu suma de 10.000 de lei. Traian Băsescu a atacat dur încheierea contractului dintre societatea Ager Leasing IFN SA, aparținând acelorași persoane care i-au sponsorizat partidul, și Poliția Română, prin care erau achiziționate autospeciale Logan cu 70.000 de lei bucata.

Ager Business Tech SA și Ager Leasing IFN SA au aceiași acționari, respectiv pe Bogdan Mihail Savin, Dana Ionelia Savin, Zoe Lelia Savin și Anca Marioara Savin. În plus, firma care a încasat milionul de euro de la Senat îl mai are ca acționar și pe fratele lui Bogdan Mihail Savin, Daniel Octavian, iar sediul se află la domiciliul primului, din strada Fabrica de Chibrituri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: super logan, senat, afaceriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image