2019-01-19 11:15


DECIZIE ÎCCJ. Activista turcă Nalan Oral, arestată în România, va fi eliberată

 |  15:13
DECIZIE ÎCCJ. Activista turcă Nalan Oral, arestată în România, va fi eliberată

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv marți eliberarea din arest a activistei turce Nalan Oral, după ce instanța a luat act că procurorii și-au retras contestația. Procurorii au anunțat la instanța supremă că își retrag contestația față de decizia Curții de Apel Timișoara din 20 iulie, prin care activistei i-a fost revocată măsura arestării.

Avocații care o apără pe Nalan Oral au declarat că, prin retragerea contestației, Parchetul a recunoscut greșeala făcută de Poliția de Frontieră.

Pe 8 iulie, Nalan Oral, cu cetățenie turcă, dar având statutul de refugiat în Belgia, a fost reținută la granița dintre România și Ungaria, după ce vameșii români au constatat că pe numele femeii există un mandat Interpol de arestare, emis la cererea Turciei. Femeia are o condamnare de 30 de ani în Turcia pentru terorism. Ea venea din Ungaria și se îndrepta spre Bulgaria, împreună cu fiica sa în vârsta de 10 ani și cu un grup de prieteni.

Ulterior, pe 11 iulie, Nalan a fost arestată preventiv în vederea extrădării în Turcia, însă pe 20 iulie Curtea de Apel Timișoara i-a revocat măsura arestării și a decis eliberarea ei. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a făcut contestație, după care procurorii au anunțat marți la instanța supremă că retrag această contestație.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-25

TAGURI: nalan oral, eliberata, activista turca, arestata, romania, decizie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
25 Iul 2017

Metehnele vechi nu dispar asa usor...Iar asta pentru ca "Romania" (adica sefii) stiu ca intr-o zi -poate- vor avea si ei nevoie de o extradare , a unui activist ...impotriva lor, bineinteles!(capete de acuzare gasesc ei, nicio problema!).Asa ca -precum si cu baschetbalistul torco-american, au incercat sa faca sluj la inalta poarta, probabil ca interventia vreunui grup international este salvarea acestei DOAMNE, din falcile lui Erdogan.RUSINE, Romania!
LEVST.
25 Iul 2017

In loc sa aresteze marii banditi ai tarii, Justitia romana le da bilete de voie ca sa consume cat mai mult din banii furati(din au si ei partea lor!) si aresteaza -ca asa vrea un dictator- femei cu copii , in transit legal, prin Romania////Elena Udrea a plecat din tara! Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a părăsit România, cu toate că se află încă sub control judiciar, fapt care nu-i permite să plece din România, fără acceptul procurorilor. Conform unor surse apropiate Elenei Udrea aceasta se află într-o vacanță în insula grecească Rodhos. Fostul deputat PMP nu s-a dus în vacanță fără aprobarea judecătorilor care i-au dat undă verde..."___--------____Daca chiar asa stau lucrurile, aceasta nu reprezinta decat o noua dovada a putreziciunii care exista in asa-zisa justitie din Romania, mii de cetateni romani( care au lucrat si 40-50 de ani , neantrerupt, vs. indivizi gen udrea, care efectiv nu a muncit nici o ora), pentru o greseala oarecare, sunt aruncati in gherle imputzite , imediat(pentru luni si chiar ani), in timp ce vip-urile(in situatii mult mai grave, raportat la Lege) cu bani,se distreaza in locuri scumpe, desi suspiciunile pentru aceste persoane sunt tocmai in sfera furtului de fonduri publice.De unde au aceste persoane atatia bani incat sa cheltuie in nestire- realmente , in acest fel- prin Paris si alte locatii scumpe?Judecatorii care i-au dat " unda verde" ar trebui ei insasi verificati ce averi au(probabil peste 50% dobandite fraudulos) si scosi din magistratura si pusi cativa ani buni la inchisoare, dupa care se pot recalifica , oriunde, la lopata...daca -vreodata- Romania se va regasi (reantoarcere la Monarhie, cu aport Englez- plus consiglieri care gandesc ca mine) acesti judecatori -cu siguranta- ca vor intra la puscarie si niciodata nu vor mai vedea avantajele si prerogativele legale pe care le au si de care isi bat singuri joc...
MIU
26 Iul 2017

vina e si a militienilor de la granite niste incompetenti prosti si ingamfati ti-e frica sa stai cu ei de vorba asa urat te reped
MARIAN ST
03 Dec 2017

Dar de ce nu arestati pe politicienii corupti din Romania care au furat bani din bugetul statului ?
Random imageUltimele stiri

loading...