2019-04-20 04:07


Conducerea MTS a girat măsluirea, prin documente oficiale, a alegerilor de la Federația Română de Handbal

 |  20:59
Conducerea MTS a girat măsluirea, prin documente oficiale, a alegerilor de la Federația Română de Handbal

La ora actuală, pe rolul Tribunalului București este un dosar privind starea de incompatibilitate a presedintelului Federație Române de Handbal, Alexandru Mihai Dedu, solicitându-se instanței să constate că realegerea sa în această funcție, în data de 14.02.2018, este ilegală.

Practic, șeful FRH este acuzat de către un club sportiv bucureștean de incompatibilitate întrucât el, în calitate de președinte al FRH, figurează și astăzi la Registrul de asociații, federații și fundații de la Ministerul Justiției ca fiind și președintele Ligii Profesioniste de Handbal (vezi documentele în facsmil LPH 1 si LPH 4). Surpinzator, prin mai multe documente oficiale transmise către președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, Camelia Gavrilă, dar și către PUTEREA, Ministerul Tineretului și Sportului condus încă de către deputata PSD de Satu Mare, Ioana Bran, susține, negru pe alb, că alegerile de la FRH s-au desfășurat legal, deși Legea Educației Fizice și Sportului nr.69/2000 cu modificările și completările ulteriore, prevede clar că președintele FRH nu poate fi în același timp și președintele LPH, întrucât LPH este subordonată FRH. 

 

MTS susține că Dedu a demisionat de la Liga Profesionistă de Handbal, înainte de înființarea ei

 

 

PUTEREA a solicitat ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran, dar și președintelui Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților,Camelia Gavrilă, să precizeze dacă alegerea în 14.02.2018, a lui Alexandru Dedu în fruntea FRH s-a făcut legal, ținându-se cont de faptul că el era și și este și președintele LPH. Răspunsul ministrului Ioana Bran către PUTEREA și președintele Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport, Camelia Gavrilă, este de a dreptul halucinant: “Vă comunicăm faptul că domnului Alexandru Mihai Dedu i-a încetat calitatea de președinte al Ligii Profesioniste de Handbal prin demisia la data de 12.02. 2012. Chiar și în lipsa demisiei, mandatul de președinte al LPH ar fi încetat de drept la data de 30.01.2016, potrivit articolului 21 din statutul LPH. Mandatul președintelui are o durată de 4 ani, iar faptul că au fost organizate alegeri pentru această funcție după încetarea mandatului, nu poate duce la prelungirea raportulor contractuale între domnul Dedu Mihai Alexandru și Liga Profesionistă de Handbal”. Ca atare, concluzia șefei MTS este clară: “Având în vedere cele expuse, Ministerul Tineretului și Sportului apreciază ca fiind respectate prevederile statutare privind validarea candidaturilor la funcția de președinte pentru Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Handbal, ce s-a desfășurat în data de 14.02.2018”. Practic, ministrul Ioana Bran a precizat că Alexandru Dedu a demisionat de la LPH în data de 12.02.2012, dar pe data de 02.05. 2012 acesta a înregistrat Liga Profesionistă de Handbal la  Registrul de asociații, federații și fundații de la Ministerul Justiției unde figurează și în prezent ca președinte. Adică, Dedu a demisionat înainte de inființarea LPH! 

  

Deputații din Comisia de învățământ dezinformații de conducerea MTS 

 

Documentele furnizate de către ministrul Ioana Bran către deputați și PUTEREA privind alegerile de la FRH potrivit cărora Alexandru Dedu este și șeful LPH sunt trunchiate și dezinformează realitatea. Pe data de 17 iulie 2018, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, dar semnătura este a secretarului de stat Cosmin Butuza, transmite către PUTEREA o adresă prin care demonstrează că cei din conducerea ministerului au mințit, în scris, pe șeful Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, Camelia Gavrilă. “La data de 23.02.2012, domnul Alexandru Mihai Dedu, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Handbal, și domnul Bogdan Filcea, în calitate de împuternicit al adunării generale de constituire a Ligii Profesioniste de Handbal, au solicitat, prin adresa 2268/25.04.2012, avizul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, în vederea dobândirii personalității juridice a Ligii Profesioniste de Handbal, așa cum prevede art.42, alin. 6 și 8 din Legea Educației Fizice și Sportului nr.69/2000 cu modificările și completările ulteriore”. Practic, prin adresa din 17 iulie 2018, MTS condus de Ioana Bran certifica că la data 23.02.2012, Alexandru Dedu era președintele LPH, dar în adresă din 3 aprilie 2018 preciza că “domnului Alexandru Mihai Dedu i-a încetat calitatea de președinte al Ligii Profesioniste de Handbal prin demisia la data de 12.02. 2012”. Și-a dat sau nu demisia Alexandru Dedu de la LPH și când pentru că la Ministerul Justiției figurează și azi ca fiind președinte al LPH? Mai mult, MTS precizează negru pe alb, că LPH “In baza acestei cereri cu nr.3157/06.06.2012, au fost eliberate Avizul de constituire nr. 1487/19.07.2012, Autorizația de funcționare nr. 148/19.07.2012 precum și Certificatul de Identitate Sportivă nr. 00602, eliberat la data de 14.07.2012, cu nr de identificare B/D/00001/2012”. Mai mult, Legea nr.89/2000 prevede la articolul 42 că “ Înființarea ligilor profesioniste ca structuri sportive și dobândirea personalitătii juridice se fac în condițiile legii, în baza acordului federației sportive naționale corespunzătoare și a avizului obligatoriu al Ministerului Tineretului și Sportului” .Care documente sunt legale:cele trimise și semnate în luna aprilie 2018 de ministrul Ioana Bran către PUTEREA și Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport condusă de deputatul Camelia Gavrilă ori adresa transmisă și semnată către PUTEREA, în 17 iulie 2018, de secrretarul de stat Cosmin Butuza? 

 

Serviciu contra serviciu

 

Potrivit informațiilor noastre, secretarul de stat Cosmin Butuza este cel care a pus umărul la realegerea lui Alexandru Dedu în fruntea FRH la alegerile din 14 februarie 2018, iar drept contraserviciu, federația a încheiat un contract de furnizare de echipament sportiv de câteva sute de mii de euro, pe patru ani, cu o firmă reprezentată de un apropiat a lui Butuza. Mai mult, de ceva timp, Butuza și-a anunțat apropiații că el va fi noul ministru al Tineretului și Sportului în locul Ioanei Bran, fiind susținut puternic de către nașul său, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-04

Mai multe imagini:
Conducerea MTS a girat măsluirea, prin documente oficiale, a alegerilor de la Federația Română de Handbal
zoom
Conducerea MTS a girat măsluirea, prin documente oficiale, a alegerilor de la Federația Română de Handbal
zoom

TAGURI: butuza, bran, handbal, dedu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALLISON HOWARTS
04 Oct 2018

Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895 1) vrăji vrăji 2) Vrăjile pierdute de dragoste 3) Vrăjile de divorț 4) Vrăjile căsătoriei 5) Vraja de legare. 6) vrăji de rupere 7) Înlăturați un iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie 9) doresc să-ți satisfacă iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă ogagakunta@gmail.com
Random imageUltimele stiri


STARBAG