2017-01-22 12:08

DEZVALUIRI


Descinderi în Portul Constanţa Sud Agigea. Sunt verificate containere cu marfă

 |  10:34
Descinderi în Portul Constanţa Sud Agigea. Sunt verificate containere cu marfă

Peste 120 de poliţiştide frontieră, vameşi şi jandarmi fac joi percheziţii în Portul Constanţa SudAgigea, fiind verificate containere cu marfă, pentru a se stabili dacă existăinfracţiuni de contrabadă şi evaziune fiscală, potrivit unor surse din Poliţie.

Surselecitate au precizat că se fac verificări la terminalul de containere din port,în baza unor informaţii furnizate de DGIPI - Structura Centrală.

Acţiunea are ca scopcombaterea activităţilor ilicite din Portul Constnaţa, respectiv contrabanda şievaziunea fiscală.

Acţiunea are loc lapatru zile de la percheziţiile făcute de anchetatori la Vama Constanţa, în urmacărora 29 de persoane au primitmandate de arestare pentru constituire a unui grup infracţional organizat,contrabandă şi evaziune fiscală.

Astfel, au fostarestaţi Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei DomeniiPortuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor MaritimeConstanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, înprezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu CostelBratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului VamalConstanţa Sud Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al"Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General alPoliţiei de Frontieră, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şiintermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme. De asemenea,instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad,cetăţean libanez, intermediar vamal.

În acest dosar estecercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procuroriiluând măsura interdicţiei de a părăsi ţarapentru 30 de zile.

Procuroriianticorupţie arată, în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale înacest caz, că din mai 2010 până în martie 2011, "la nivelul autorităţilorvamale şi portuare din Municipiul Constanţa s-a constituit un grup infracţionalorganizat ce are scopul de a controla instituţiile Statului Român cu atribuţiiîn activităţile de import-export de mărfuri prin birourile vamale de pe razaDirecţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, dar şidin Municipiul Bucureşti".

Miercuri, şefulServiciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa,comisar şef George Popa, a fost eliberat din funcţie, în cadrul ancheteidemarate de DGIPI vizând unele structuri privind îndeplinirea atribuţiilor deserviciu în cazul lui Laurenţiu Mironescu.

Măsura a fost luată caurmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale îngestionarea competenţelor specifice.

Tot miercuri s-adispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie din cadrul SIPIConstanţa.

Ancheta internăderulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând carezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale.

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a cerut, marţi, conducerii DirecţieiGenerale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) să înceapă o anchetăinternă pentru a verifica modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu decătre angajaţii structurilor componente abilitate în plan teritorial şicentral, în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţiade secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei.

Ministrul Igaş a cerutca ancheta să fie făcută cu celeritate, iar rezultatele să fie prezentate înscurt timp, urmând ca în funcţie de concluzii să fie dispuse măsuri înconsecinţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image